NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

استقبال دهلی‌نو از مشارکت عربستان در پروژه کریدور ارتباطی میان هند و اروپا از طریق اسرائیل

نخست وزیر هند و ولیعهد عربستان در حاشیه نشست گروه بیست در دهلی‌نو
نخست وزیر هند و ولیعهد عربستان در حاشیه نشست گروه بیست در دهلی‌نو Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در پروژه کریدور ارتباطی میان هند و اروپا یک شبکه حمل هیدروژن از دبی در امارات عربی متحده و جده در عربستان به بندر اسرائیلی حیفا و سپس به بنادر اروپایی نیز پیش‌بینی شده است.

آگهی

دهلی‌نو روز دوشنبه از مشارکت عربستان سعودی در بخشی از پروژه بلندپروازانه ایجاد یک راه ارتباطی ریلی-دریایی که هند را از طریق خاورمیانه به اروپا متصل می‌کند استقبال کرد و آنرا «راهبردی» خواند.

طرح اصلی و کلیات این پروژه برای نخستین بار روز شنبه گذشته در جریان اجلاس سران گروه بیست در دهلی‌نو رونمایی شد.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، یک روز پس از پایان نشست سران کشورها و دولت‌های عضو گروه بیست که طی روزهای شنبه و یکشنبه در دهلی نو گردهم آمده بودند به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت: «ما با هم شروعی تاریخی را در ایجاد یک دالان اقتصادی رقم زده‌ایم.»

در همین راستا، توافق اصولی برای پروژه بلندپروازانه ایجاد یک دالان حمل و نقل دریایی و ریلی میان هند و اروپا که از خاورمیانه می‌گذرد روز شنبه در جریان نشست سران کشورهای بیست میان نمایندگان ایالات متحده، هند، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و ایتالیا به امضا رسید.

این توافق همچنین مورد استقبال ایالات متحده قرار گرفت به نحوی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا آنرا «تاریخی» خواند.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند در این خصوص گفت: «این کریدور نه تنها دو کشور را به هم متصل می‌کند، بلکه همکاری اقتصادی و اتصال دیجیتالی بین آسیا، خاورمیانه و اروپا را نیز ممکن می‌سازد.»

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز روز شنبه ضمن استقبال از این پروژه از آن به عنوان «پل سبز و دیجیتالی بین قاره‌ها و تمدن‌ها» یاد کرد.

فرانس‌پرس در گزارشی به نقل از یک منبع آگاه آورده است که در این پروژه همچنین یک شبکه حمل هیدروژن از دبی در امارات عربی متحده و جده در عربستان به بندر اسرائیلی حیفا و سپس به بنادر اروپایی پیش‌بینی شده است.

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه ضمن به رخ کشیدن تخصص شرکت‌های فرانسوی در زمینه حمل و نقل و انرژی ابراز امیدواری کرده است که مارسی بتواند «سر پل» اروپایی این پروژه باشد.

این پروژه اگر چه دست کم بخش عمده آن بر تجارت متمرکز است، اما می‌تواند پیامدهای گسترده دیگری از جمله گسترش ارتباط‌ها وتماس‌ها میان بین اسرائیل و عربستان سعودی در منطقه داشته باشد.

در همین راستا یک مقام اسرائیلی به خبرگزاری فرانسه گفت که هیاتی به نمایندگی این کشور روز دوشنبه برای شرکت در نشست یونسکو به ریاض سفر کرده است؛ این نخستین سفر یک هیات دولتی اسرائیل به عربستان سعودی محسوب می‌شود.

ایالات متحده به طور فعال ریاض را برای عادی سازی روابط با اسرائیل پس از دهه ها مناقشه و بسته شدن مرزها تحت فشار قرار می دهد.

این پروژه همچنین با هدف مقابله با سرمایه‌گذاری و برنامه زیرساختی گسترده چین معروف به «جاده‌های جدید ابریشم» طراحی و اجرا خواهد شد.

ایجاد کریدور یاد شده همچنین گامی تازه برای نزدیک‌تر شدن دهلی نو و ریاض، بزرگترین صادرکننده نفت خام به شمار می‌رود.

صفحه ایکس (توییتر) یورونیوز فارسی را دنبال کنید

آگهی

این در حالیست که به گزارش وزارت سرمایه‌گذاری عربستان سعودی، حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در سال گذشته میلادی به ۴۲.۸ میلیارد دلار افزایش یافت.

نارندرا مودی همکاری متقابل میان دهلی‌نو و ریاض را برای صلح و ثبات کل منطقه مهم خوانده و از عربستان سعودی به عنوان یکی از مهمترین شرکای استراتژیک کشورش نام برده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اجلاس سران گروه بیست در هند؛ آیا اعضا برای حل مشکلات جهانی اختلافات را کنار می‌گذارند؟

روسای نمایندگی‌های چند کشور اروپایی در تهران به وزارت خارجه ایران احضار شدند

ناو هواپیمابر روزولت آمریکا در حال خروج از خاورمیانه؛ آیا احتمال حمله ایران به اسرائیل کم شده است؟