در پی بحرانهای سیاسی در اسرائیل، روز به روز تعداد بیشتری از اسرائیلیهای مخالف دولت مستقر این کشور تصمیم به سکونت در آلمان میگیرند.
سرنوشت تراژیک یهودیان آلمان بر کمتر کسی پوشیده است. آزار و اذیت و کشتار آنان توسط دولت آلمان نازی در نیمه نخست قرن بیستم باعث شد تا بسیاری از آنان به کشورهای دیگر از جمله اسرائیل مهاجرت کنند.
حالا اما آمارها نشان میدهد تغییرات سیاسی و اجتماعی اخیر در این کشور سبب شده تا یهودیانی که به دنبال اخذ شهروندی آلمان هستند روز به روز بیشتر شوند.
مطابق ارقام اعلام شده توسط دولت آلمان نزدیک به ۳ هزار و ۷۰۰ اسرائیلی در سال گذشته تابعیت این کشور را دریافت کردهاند. این در شرایطی است که اکنون بیش از ۱۴ هزار نفر از شهروندان اسرائیلی در آلمان زندگی میکنند.
یوآو اشترن، مدیر موسسه اشترن اتحادیه اروپا، در این باره میگوید: «آلمان کشوری بسیار باثبات در اروپا محسوب میشود و تمام دنیا میدانند آلمان چیست. بسیاری از یهودیان از آلمان آمدهاند و خانوادههای یهودی و نوادگان آنها دارند بار دیگر به ریشه آلمانی خود بازمیگردند.»
تومر دوتان دریفوس، نویسنده اسرائیلی که در سال ۲۰۱۱ به دلیل سیاستهای بنیامین نتانیاهو این کشور را ترک کرده و در آلمان ساکن شده است، به یورونیوز میگوید: «بسیاری از مردم از دوستان، اقوام و یا حتی غریبهها با من تماس گرفتهاند و در مورد امکان ترک اسرائیل و آمدن به آلمان مشاوره میخواهند.»
در حالی که بسیاری از اسرائیلیها به دلایل مختلف، از جمله امور سیاسی، به آلمان روی آوردهاند با این وجود مشکلات عمده در برای آنان کم نیست. از جمله این مشکلات، رواج فزاینده یهودیستیزی در این کشور بوده است. اخیراً یک اسرائیلی پس از صحبت تلفنی به زبان عبری در آلمان مورد حمله قرار گرفت.
پلیس آلمان پیشتر اعلام کرده بود که تنها در سال گذشته میلادی ۱۵۵۵ جرم یهودی ستیزانه در این کشور گزارش شده است. یک نظرسنجی انجام شده توسط دفتر کمیته یهودیان آمریکا در برلین نیز نشان میداد که ۶۰ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند یهودیستیزی در آلمان «گسترده» است و تقریباً از هر سه نفر دو نفر فکر میکنند که میزان آن در دهه گذشته رو به افزایش بوده است.
در این میان قدرتگیری حزب راست افراطی نیز مزید بر علت شده است. در سال ۲۰۱۷، یکی از نمایندگان حزب راست افراطی « آلترناتیو برای آلمان» از بنای یادبود هولوکاست در برلین انتقاد کرد و آن را «یادبود شرمآور» خواند. این در حالی است که نظرسنجیها نشان میدهد این حزب اکنون دومین حزب محبوب در آلمان به شمار می رود.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
محبوبیت فزاینده راست افراطی نگرانیهای زیادی را برای جامعه یهودیان در تبعید آلمان در پی داشته است.
آقای دوتان-دریفوس، که سه پدربزرگ و مادربزرگش از هولوکاست جان سالم به در بردند، در این باره میگوید: «ظهور راست افراطی در آلمان من را به عنوان یک یهودی و یک مهاجر میترساند. شما باید درک کنید که این یک مشکل بسیار بزرگ برای ما است و در داشتن این مشکل با سایر گروههای تحت ستم و جوامع شهروندان اقلیت دیاسپورا مشترک هستیم.»
لورنز بلومنتالر، کارشناس راست افراطی، این ترس از آینده سیاسی را امری واقعی دانسته و میگوید: «من فکر میکنم اگر آنها موفق شوند رایدهندگان خود را بسیج کنند، کرسیهای زیادی در پارلمان اروپا نیز به دست خواهند آورد و این واقعاً چیزی است که من از آن میترسم. زیرا یک تهدید قریبالوقوع است، نه تهدیدی که در دراز مدت بخواهد اتفاق بیفتد.»