فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا) روز چهارشنبه نرخ بهره پایه را ۰.۲۵ واحد درصد افزایش داد و به محدوده ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد رساند که بالاترین سطح از سال ۲۰۰۱ تا کنون به شمار میرود.
هرچند بانک مرکزی ایالات متحده در نشست پیشین خود روند افزایش نرخ بهره را متوقف کرد ولی در جریان نشست روز چهارشنبه کمیته سیاستگذاری پولی، به صدور یازدهمین حکم افزایش نرخ بهره طی دوازده نشست اخیر خود تن داد.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در جریان کنفرانس خبری چهارشنبه گفت که هدف اصلی ما این است که نرخ تورم را بدون رخداد رکود و از دست دادن مشاغل ایجاد شده، به سمت نرخ هدفگذاری شده ۲ درصدی برگردانیم؛ ولی واقعیت این است که هنوز راه درازی در پیش است و کاهش تورم احتمالاً مستلزم طی دورهای از رشد پایینتر از روند فعلی و کند شدن رونق بازار کار خواهد بود.
به این ترتیب، آقای پاول احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره را منتفی ندانست. این در شرایطی است که نرخ تورم در آمریکا طی ماه ژوئن به ۳ درصد رسیده که پایینتر از انتظار کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی است.
همزمان، نرخ بیکاری در سطح پایین ۳.۶ درصد باقی مانده و رشد اقتصادی ایالات متحده نیز در حال حرکت به سمت تحقق پیشبینی ۱.۸ درصدی است.
در پی اعلام افزایش نرخ بهره در ایالات متحده، نرخ برابری دلار آمریکا در مقابل ارزهای عمده کاهش یافت. به طوری که هر یورو روز پنجشنبه در مقابل ۱.۱۱۴۰ دلار مبادله شد که ۴۵ صدم درصد بالاتر از روز چهارشنبه بود. پوند بریتانیا و فرانک سوئیس هم در برابر دلار آمریکا به ترتیب ۱۶ صدم درصد و ۵۷ صدم درصد تقویت شدند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
کاهش نرخ برابری دلار و نیز چشمانداز افزایش بیشتر نرخ بهره موجب شد تا قیمت هر اونس طلا در جریان مبادلات دو روز گذشته از ۱۹۶۴ دلار تا ۱۹۷۸ دلار صعود کند.
در مقابل، شاخص ۵۰۰ شرکت برتر بورسهای ایالات متحده در پایان داد و ستدهای روز چهارشنبه ۲ صدم درصد و شاخص صنعتی داوجونز نیز ۱۲ صدم درصد کاهش یافت.
اما شاخصهای سهام در اروپا و آسیا طی داد ستدهای روز پنجشنبه روندی صعودی را سپری کردند. شاخص ۵۰ شرکت برتر منطقه یورو ۱.۳۵ درصد و شاخص بورس توکیو ۰.۵۳ درصد بالا رفتند.