آمریکا برای مقابله با «تهدیدات ایران» از ربات‌های دریایی بیشتری در خلیح فارس استفاده می‌کند

Robots at Sea
Robots at Sea Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ایالات متحده در تلاش است با هدف محافظت از آبراه‌های حیاتی برای تجارت جهانی و تجارت نفت، متحدانش در خاورمیانه را متقاعد کند که ده‌ها ربات شناور را در اطراف شبه‌جزیره عربستان فعال کنند تا به این ترتیب بتوانند تهدیدات کشورهایی مانند ایران را بهتر و سریع‌تر شناسایی کنند.

آگهی

بنا بر گزارش وبسایت بلومبرگ به نقل از برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، ایالات متحده که دو ائتلاف بین‌المللی دریایی را در منطقه خلیج فارس رهبری می‌کند، قصد دارد تا پایان تابستان بیش از ۱۰۰ شناور بدون سرنشین سطح دریا را که به آنها ربات‌های دریایی نیز گفته می‌شود، در این عملیات مشارکت دهد.

دریاسالار کوپر همچنین افزود که ۵۰ فروند از این شناورها تا ماه فوریه در منطقه فعال شدند.

این طرح در حالی اجرا می‌شود که ایران اخیرا دومین نفتکش بین‌المللی را آنهم در زمانی کمتر از یک هفته در این آبراه حیاتی توقیف کرده است.

ایالات متحده همچنین نگران تلاش‌های چین برای گسترش روابط نظامی و امنیتی با کشورهای عربی در منطقه خلیج فارس است.

کشورهای عربی این منطقه که در طول تاریخ همواره برای تامین نیازهای دفاعی خود به ایالات متحده متکی بوده‌اند، اکنون آنچنان رابطه نزدیکی با پکن دارند که چین به بزرگترین شریک تجاری بسیاری از آنها همچنین بزرگترین خریدار نفت خام منطقه تبدیل شده است.

چین در حال حاضر یک پایگاه دریایی در جیبوتی واقع در شاخ آفریقا دارد اما از نظر جان شاوس، کارشناس دفاعی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی «منطقی است که بخواهد برای نزدیک شدن به محل فعالیت‌هایش، یک پایگاه‌ نظامی نیز در خاورمیانه داشته باشد».

چین همچنین در ماه مارس رزمایش دریایی مشترکی را با ایران و روسیه در دریای عمان برگزار کرد؛ با این وجود فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا این رزمایش را قابل مقایسه با رزمایش دریایی بزرگی که تحت رهبری ایالات متحده در اوایل سال جاری برگزار شد و در جریان آن ۴۲ کشور شرکت کردند، نمی‌داند.

ربات‌های شناوری که در حال حاضر در منطقه خلیج فارس استفاده می‌شوند، عمدتا از یک اتاق عملیات در بحرین کنترل می‌شوند و به گفته فرماندۀ این اتاق عملیات، بسیاری از ویدئوها و اطلاعات جمع آوری شده توسط این ربات‌های دریایی، به کمک هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل می‌شوند.

سازندگان این شناورها عمدتا شرکت‌های کانادایی، اسرائیلی و آمریکایی هستند و بهای آنها از ۸۰۰ هزار تا ۳ میلیون دلار متفاوت است.

اندازه این شناورها نیز متفاوت است و از شناورهای کوچک خورشیدی تا قایق‌های تندروی بزرگ و بدون سرنشین را شامل می‌شود که در طول عملیات، به رصد تحولات در آب‌ها می‌پردازند و پیوسته سیگنال‌هایی به اتاق عملیات می‌فرستند.

بنا بر اعلام فرمانده تیم هاوکینز، یکی از سخنگویان ائتلاف بین‌المللی نیروهای دریایی مستقر در بحرین، تاکنون تنها بحرین و کویت بطور علنی برنامه‌های خود را برای خرید این ربات‌های شناور اعلام کرده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آمریکا به دنبال استفاده از هزاران «ربات‌ جنگجو» است

آمریکا در حال بررسی استقرار نیروی مسلح در کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز است

سپاه پاسداران «شناور خارجی حامل سوخت قاچاق» را در خلیج فارس توقیف کرد