NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فن درلاین: اتحادیه اروپا به برقراری توازن مجدد در روابط خود با چین نیاز مبرم دارد

اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا
اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا روز سه شنبه با بیان نیاز اتحادیه اروپا به تدوین «رویکرد متمایز» خود در قبال چین گفت: «برقراری توازن مجدد در روابطمان بر پایه شفافیت، پیش‌بینی پذیری و عمل متقابل یک نیاز مبرم است.»

آگهی

اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا روز سه شنبه با تاکید بر نیاز اتحادیه اروپا به تدوین «رویکرد متمایز» خود در قبال چین گفت: «برقراری توازن مجدد در روابطمان بر پایه شفافیت، پیش‌بینی پذیری و عمل متقابل یک نیاز مبرم است.»

خانم فن درلاین این اظهارات را در جلسه عمومی پارلمان اروپا با موضوع بررسی روابط میان اتحادیه اروپا و چین بیان کرد. 

رئیس کمیسیون اروپا گفت که وضعیت بین‌المللی و اقتصادی چین و منافع اتحادیه اروپا «بر اهمیت مدیریت روابط با چین بیش از پیش می‌افزاید. جدایی نه تنها برای اروپا با دوام نیست بلکه مطلوب و یا حتی کاربردی هم نیست.»

اورزولا فن در‌لاین با تاکید بر تهدید‌ها و فرصت‌ها در تعامل اتحادیه اروپا و چین هشدار داد که «باید به صراحت اقرار کرد که اقدامات حزب کمونیست چین با آرمان‌هایش و تقویت وضعیت کلی استراتژیک چین در سال‌های اخیر هماهنگ شده است.»

سخنرانی وی در حالی انجام شد که او و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هفته پیش از چین بازدید کردند. تنها چند روز پیش از سفر آن‌ها به پکن، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا به چین سفر کرده بود. 

یکی از دلایل تمایل کشورهای عضو اتحادیه اروپا به حفظ رابطه با چین این است که شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری و رهبر حزب کمونیست این کشور به عنوان یکی از متحدان ولادیمیر پوتین می‌تواند نقش به سزایی در پایان دادن به جنگ اوکراین ایفا کند. 

خانم فن در‌لاین گفت: «داشتن ارزیابی روشن‌ از اقدامات و سوگیری حزب کمونیست چین، در واقع رابطه این حزب با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و نگرش آن نسبت به جنگ اوکراین را شامل می‌شود. این ارزیابی پیش‌نیاز‌ گفتگوهای امروز است.»

بیش از یک سال از آغاز جنگ اوکراین می‌گذرد، این درگیری باعث افزایش قیمت انرژی شده و اقتصاد کشورهایی را که پس از همه‌گیری ویروس کرونا در تلاش برای بازگشت به روند معمول خود بودند، متاثر کرده است. 

همزمان اتحادیه اروپا عمیقا نگران تشدید تنش‌های نظامی در تنگه تایوان است. چین درست پس از بازگشت امانوئل ماکرون از سفر به پکن، مانوری نظامی را در اطراف جزیره تایوان آغاز کرد. البته برخلاف آمریکا که دارای منافعی استراتژیک و نظامی در این جزیره است، نگاه اروپا به تایوان بیشتر از منظر اقتصادی و دموکراتیک است.

اما فرای همه مسائل ژئوپولیتیک، داد و ستد قرار دارد. ارزش مبادلات تجاری روزانه اتحادیه اروپا و چین سال گذشته به بیش از ۲.۳ میلیارد یورو رسید و قطعا اروپا به هیچ عنوان نمی‌خواهد این حجم از مبادلات را به خطر بیاندازد. با این حال، کسری تجاری اتحادیه اروپا در ده سال گذشته بیش از سه برابر شده است و قصد این اتحادیه گسترش فضای داد و ستد است. 

خانم فن درلاین در این باره گفت: «ما از چین می‌خواهیم که به شرایط برابر برای دسترسی شرکت‌های اروپایی به بازار این کشور، شفافیت در یارانه‌ها و مالکیت معنوی احترام بگذارد. و فرای همه این‌ها، می‌دانیم داد و ستد و سرمایه‌گذاری در برخی زمینه‌ها امنیت اقتصادی و ملی ما را با خطر مواجه می‌کند. در این زمینه مشخصا منظورم ادغام آشکار بخش‌های تجاری و نظامی چین است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رویکرد بروکسل در قبال ممنوعیت واردات غلات اوکراین به دو کشور اروپایی و روابط با چین

تلاش‌های فن‌ در لاین برای برقراری تعادل جنسیتی کمیسرها؛ دولت‌های اروپایی مردان را ترجیح می‌دهند

رعایت «برابری جنسیتی» در درخواست «فن در لاین» برای پست‌های کمیسیون اروپا؛ آیا گوش شنوایی هست؟