NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تفاوت در دیپلماسی پاریس و برلین؛ وزیر خارجه آلمان در پکن از وضعیت حقوق بشر در چین انتقاد کرد

وزیر امور خارجه آلمان، آنالنا بائربوک، سمت چپ، و وزیر امور خارجه چین، چین گانگ، جمعه، ۱۴ آوریل ۲۰۲۳، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در  پکن .
وزیر امور خارجه آلمان، آنالنا بائربوک، سمت چپ، و وزیر امور خارجه چین، چین گانگ، جمعه، ۱۴ آوریل ۲۰۲۳، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در پکن . Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان در سفرش به چین از وضعیت حقوق بشر در این کشور انتقاد کرد و گفت ما نگران وضعیت مطبوعات و اویغورها در این کشور هستیم.

آگهی

 آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان در سفرش به چین از وضعیت حقوق بشر در این کشور انتقاد کرد و گفت ما نگران وضعیت مطبوعات و اویغورها در این کشور هستیم.

خانم بربوک در دیدار با همتای خود در پکن با اشاره به گزارش سازمان ملل گفت: « مجموعه‌ای از موارد نقض حقوق اویغورها و سایر اقلیت‌های مسلمان در این کشور دیده می‌شود.»

یک هفته بعد از سفر رئیس‌ جمهوری فرانسه به چین، حالا مقامات این کشور میزبان، وزیر خارجه آلمان هستند. این سفر، به فاصله کوتاهی بعد از پایان رزمایش نظامی ارتش چین در نزدیکی آب‌های تایوان، انجام شد. 

خانم بربوک پس از ورود به چین با اشاره به این رزمایش گفت اروپا نباید چشمان خود را به روی تنش چین و تایوان ببندد.

به‌گفته او تنش نظامی میان چین و تایوان، به نفع اقتصاد جهانی نیست. و کشورش نمی‌تواند در مورد تنش‌ها در تنگه تایوان بی‌تفاوت باشد.

به نظر می‌رسد دولت آلمان رویکرد متفاوتی را در قبال چین و بحران تایوان نسبت به دولت فرانسه در پیش گرفته است.

امانوئل ماکرون هفته پیش، بعد از سفر به چین، به متحدان اروپایی خود گفته بود: «اروپایی‌ها نباید در بحران‌هایی که به آن‌ها تعلق ندارد گرفتار شوند.» موضع‌گیری که با انتقادهای گسترده‌ای در ایالات متحده و برخی از متحدان فرانسه در ناتو مواجه شد.

خانم بربوک در حالی بی پروایانه از سیاست‌های بزرگترین شریک تجاری کشورش انتقاد کرده است که جنگ روسیه و اوکراین فشار بزرگی به اقتصاد کشورش وارد کرده است.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد در یک سال اول جنگ اوکراین، واردات آلمان از روسیه بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است.

با این حال چین گانگ، وزیر خارجه چین در یک کنفرانس خبری مشترک گفت پکن تمایل دارد در زمینه‌های اقتصادی و تجاری با آلمان همکاری کند. چین در سال گذشته میلادی برای هفتمین سال پیاپی بزرگترین شریک اقتصادی آلمان لقب گرفت.

آقای چین گانگ، البته انتقاد‌های همتای آلمانی‌اش را بی پاسخ نگذاشت. او با اشاره به وضعیت تایوان گفت: «اگر کشورها می‌خواهند به اصل چین واحد احترام بگذارند، بهتر است قاطعانه با استقلال تایوان مخالفت کنند.».

بر اساس داده‌های دفتر فدرال آمار آلمان ، تنها در سال گذشته میلادی کالاهایی به ارزش حدود ۲۹۸ میلیارد یورو (۳۲۰ میلیارد دلار) بین دو کشور مبادله شد که حدود ۲۱ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش داشته است. این در حالی است که صادرات کالاهای آلمانی به چین تنها ۳.۱ درصد افزایش یافته است.

برخی از سیاستمداران و کارشناسان آلمانی از با توجه به دیدگاه‌های شدیدا متفاوت این دو کشور در مورد آزادی‌های اجتماعی و سیاسی نسبت به وابستگی‌های تجاری میان دو کشور ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گفته لوکاس منخوف، رئیس بخش اقتصاد جهانی در موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW) برلین برای تامین مواد خامی که در حوزه انرژی پاک و حمل و نقل حیاتی هستند به پکن وابسته است.

آلمان حدود دو سوم فلزات به اصطلاح خاکی کمیاب را از چین وارد می‌کند. این فلزات در باتری‌ها و آهنرباها در خودروهای الکتریکی ضروری هستند.

آگهی

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

منخوف گفت: «جنگ روسیه علیه اوکراین به طور چشمگیری به ما نشان داد که چگونه وابستگی کالایی می‌تواند به عنوان اهرم سیاسی توسط رژیم‌های خودکامه مورد استفاده قرار گیرد. اگر چین به تایوان حمله کند، اقتصاد آلمان ممکن است با مشکل عرضه برخی کالاها مواجه شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

واشنگتن با فروش ۶۰ هلیکوپتر نظامی به آلمان به مبلغ ۸.۵ میلیارد دلار موافقت کرد

نگاه متفاوت آلمان و چین به جنگ اوکراین؛ بربوک: بی‌طرفی جانبداری از متجاوز است

پکن با محکوم کردن آلمان؛ تنگه تایوان بخشی از آب‌های چین است و آبراهی بین‌المللی‌ نیست