NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

در اقدامی بی‌سابقه، رئیس جمهور پیشین تایوان با وعده «صلح» وارد چین شد

سفر ما یینگ جئو، رئیس‌جمهوری پیشین تایوان به چین
سفر ما یینگ جئو، رئیس‌جمهوری پیشین تایوان به چین Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ما یینگ جئو، رئیس‌جمهوری پیشین تایوان روز دوشنبه ۲۷ مارس برای دیداری خصوصی از چین، وارد شانگهای شد

آگهی

ما یینگ جئو، رئیس‌جمهوری پیشین تایوان روز دوشنبه ۲۷ مارس برای دیداری غیررسمی از چین، وارد فرودگاه شانگهای شد. 

او نخستین فرد از میان رهبران فعلی و پیشین تایوان محسوب می‌شود که از زمان وقوع انقلاب کمونیستی در سال ۱۹۴۹ میلادی به سرزمین اصلی چین سفر می‌کند. او هنگام ورود به چین ابراز امیدواری کرد که بتواند به «برقراری صلح و کاهش تنش‌ها» کمک کند.

دفتر آقای ما، اعلام کرد که او در فرودگاه شانگهای مورد استقبال مقام‌های ملی و محلی از جمله چن یوانفنگ، معاون دفتر امور تایوان چین قرار گرفته است.

دیدار آقای ما از چین، انتقاد «حزب دموکراتیک مترقی» را در پی داشت که حزب حاکم در تایوان است و از خانم تسای اینگ ون، رئیس جمهوری فعلی تایوان حمایت می‌کند. 

چین تایوان را بخشی از سرزمین خود می‌داند اما تایپه با این ادعا موافق نیست و بر قانون اساسی خود و رهبران منتخبش تأکید دارد.

آقای ما که ۷۳ سال سن دارد، پیش از ترک تایوان اعلام کرد از اینکه در سفرش به چین می‌تواند با دانشجویان گفتگو کند و به قبور اجدادش ادای احترام کند، خوشحال است.

سفر آقای ما به چین در زمان تشدید تنش‌ها میان پکن و تایپه انجام شده است. چین در ماه‌های گذشته بر فشارهای نظامی و سیاسی خود برای ترغیب تایوان به پذیرش حاکمیت پکن افزوده است.

حزب حاکم تایوان در انتقاد از سفر آقای ما به چین، اعلام کرد با توجه به اینکه هندوراس، متحد پیشین تایوان روز یکشنبه به نفع پکن به روابط دیپلماتیک خود با تایپه پایان داده، این اقدام نامناسب است.

حزب اپوزیسیون ملی‌گرای «کومینتانگ» (KMT) که آقای ما از اعضای آن است، طرفدار روابط نزدیک با چین است اما به شدت طرفداری از پکن را رد می‌کند. حزب کومینتانگ اعلام کرد که اکنون با توجه به افزایش تنش‌ها در سراسر تنگه تایوان، بیش از هر زمان دیگری به باز نگه داشتن خطوط ارتباطی با چین نیاز است.

آقای ما در اواخر سال ۲۰۱۵ و زمانی که هنوز رئیس جمهور تایوان بود با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در سنگاپور دیدار کرد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

چین درخواست‌های مکرر تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان برای مذاکره را رد و اعلام کرده است که او یک «جدایی‌طلب» است. خانم تسای اینگ ون بر این نظر است که فقط مردم تایوان می‌توانند برای آینده خود تصمیم بگیرند.

اگرچه در برنامه سفر آقای ما به چین، دیدار با مقام‌های ارشد چینی گنجانده نشده است اما احتمال چنین دیداری وجود دارد.

همزمان با آغاز این سفر، گروههای طرفدار استقلال تایوان همچنین مخالفان آن، با برگزاری تجمعاتی جداگانه در فرودگاه تایوان، حمایت یا اعتراضشان به این سفر را نشان دادند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آیا ماکرون و فن در لاین در سفر به چین نقش «پلیس خوب، پلیس بد» را بازی خواهند کرد؟

چین چطور به بزرگترین طلبکار جهان تبدیل شد؟

طوفان سهمگین «گئمی» چه بر سر تایوان و فیلیپین آورد و با نفتکش چه کرد؟