NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سوئیس سامانه‌های پدافند عملیاتی خود را نه به کی‌یف می دهد و نه به لندن می فرستد؛ سیاست برن چیست؟

پرجم سوئیس در ساختمان دولت
پرجم سوئیس در ساختمان دولت Copyright آسوشیتدپرس
Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سیاست بی‌طرفی سوئیس وارد فاز تازه‌‌تری شده است. روزنامه «نویه زوریخه سایتونگ» چاپ زوریخ در مقاله خود در روز یکشنبه ۱۲ مارس فاش کرد که ارتش سوئیس تصمیم دارد یک زرادخانه کامل را که با وجود قدیمی بودن، هنوز قابل استفاده و کارآمد است را تماما از بین ببرد.

آگهی

علیرغم اینکه شورای ملی سوئیس روز چهارشنبه (هشتم مارس ۲۰۲۳) به صدور تسلیحات ساخت این کشور به اوکراین در صورت عدم مخالفت روسیه رای داده بود اما به نظر نمی‌رسد ارتش این کشور همزمان از این طرح استقبال کرده باشد.

سیاست بی‌طرفی سوئیس وارد فاز تازه‌‌تری شده است. روزنامه «نویه زوریخه سایتونگ» چاپ زوریخ در مقاله خود در روز یکشنبه ۱۲ مارس فاش کرد که ارتش سوئیس تصمیم دارد یک زرادخانه کامل که با وجود قدیمی بودن، هنوز قابل استفاده و کارآمد است را تماما از بین ببرد.

موضع سوئیس در جنگ روسیه علیه اوکراین همچنان تاکید بر حفظ بی‌طرفی و عدم ارسال کمک‌های نظامی به کی‌یف حتی از مسیرهای غیرمستقیم است. 

با گذشت بیش از یک سال از وقوع جنگ در اوکراین، سوئیس با اعلام مخالفت خود برای ارسال مهمات به نیروهای اوکراینی شرکای اروپایی خود را «عصبانی» کرده است. آلمان (دوبار)، اسپانیا و دانمارک همگی بهای این عدم انعطاف سوئیس را پرداخته کرده‌اند و تاکنون نتوانسته اند سلاح‌هایی که سوئیس سهمی در تولید آن‌ها را داشته است به کی‌یف ارسال کنند.

آسوشیتدپرس
پارلمان سوئیسآسوشیتدپرس

ترجیح بر نابودی زرادخانه به جای ارسال به میادین جنگ اوکراین

بر این اساس، ارتش سوئیس به زودی تعداد ۶۰ سامانه دفاع موشکی زمین به هوای «راپییر / Rapier» را نابود خواهد کرد.

این سامانه‌های موشکی ضد هوایی توسط شرکت هواپیماسازی بریتانیا در دهه ۱۹۶۰ میلادی برای ارتش بریتانیا و نیروی هوایی سلطنتی طراحی شده بود. این سامانه در سال ۱۹۷۱ عملا به در اختیار ارتش بریتانیا قرار گرفت و برای اولین بار در جنگ فالکلند بین نیروهای بریتانیایی و آرژانتینی مورد استفاده قرار گرفت.

تا اینکه سوئیس در سال ۱۹۸۰ میلادی تعداد ۶۰ سامانه (به ارزش ۱.۷ میلیارد فرانک سوئیس در آن زمان) را از لندن خریداری می کند و می‌توان گفت که تا همین اواخر چندین بار این سامانه‌ها را به روز رسانی و کارآمد کرده است. در نهایت چند ماه پیش و در اواخر سال میلادی ۲۰۲۲ بود که مقامات برن رسما اعلام کردند که این سامانه از رده خارج شده محسوب شده و دیگر ارائه خدمات مناسب نیستند.

**به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید 
**

بر طبق مقررات موجود، سوئیس می‌توانست این سامانه‌ها را به کشور بریتانیا بازفرستد، اما از بیم احتمال به‌کارگیری مجدد آن‌ها در جنگ اوکراین ترجیح داد آن‌ها را خودش نابود کند.

به گفته سخنگوی «آرماسوئیس» یا همان دفتر فدرال تسلیحات وزارت دفاع در برن، «نخستین بخش از سامانه تسلیحاتی راپیر برچیده شده و سه مورد دیگر نیز قرار است به زودی انجام شود.»

واکنش سیاست‌مداران به اقدام ارتش

از بین بردن سامانه پدافند هوایی راپیر واکنش‌های تندی را در میان سیاستمداران به همراه داشت.

فرانسوا پونتت، عضو شورای ملی سبز-لیبرال با انتقاد از این تصمیم ارتش سوئیس، دلیل عدم استفاده این تجهیزات در جنگ اوکراین را نامرتبط دانست و گفت این سامانه‌ها اصلا ساخت بریتانیا است و نه ساخت سوئیس و در نتیجه مشمول نقض قانون ممنوعیت صادرات تجهیزات نظامی سوئیس به مناطق درگیری نیست. وی خاطرنشان کرد که «بیهوده است که در سوئیس سلاح‌های دفاعی را که هنوز هم کار می‌کنند کنار بگذاریم.»

دولت سوئیس در جریان بحث روز چهارشنبه گذشته در جلسه شورای ملی این کشور تاکید کرد که براساس قوانین فدرال موجود در صورت صدور تسلیحات به اوکراین باید با درخواست‌های روسیه برای ارسال سلاح به این کشور نیز موافقت کند. 

بر اساس تصمیم شورای فدرال سوئیس در سال ۲۰۰۶، سامانه‌های نظامی که تولید کشورهای خارجی هستند و بعد از مدتی از رده خارج شده محسوب می‌شوند، می‌بایست به عنوان اولویت و بدون قید و شرط به کشور مبدا فروخته شوند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سپر آسمان اروپا؛ سوئیس نیز به ابتکار آلمان برای محافظت از اروپا می‌پیوندد

از هر شش نفر در سوئیس یک نفر تبعیض نژادی را تجربه کرده است

سنتی ۸۰۰ ساله در سوئیس؛ جشنواره‌ای برای گاوها در دامنه آلپ