تحولات ایران؛ تجمع ایرانیان مقیم فرانکفورت در اعتراض به حملات شیمیایی به مدارس

همزمان با تداوم اعتراضات مردمی در سیستان و بلوچستان، بامداد شنبه رسانههای داخل ایران خبر کشته شدن دو تن از ماموران نیروی انتظامی در شهر گلشن واقع در سیستان و بلوچستان را تایید کردند.
بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی تسنیم، مرگ این دو روز جمعه و در «حین اجرای مأموریت امنیت نماز جمعه و مردم» رقم خورده است. این خبرگزاری مینویسد که حمله به این افراد «غافلگیرانه» بوده و سرهنگ دوم، محسن پودینهای و ستوان سوم، احسان شهرکی «در پی اصابت گلوله» کشته شدهاند.
برخی کاربران در شبکههای اجتماعی از این حمله تحت عنوان عملیات «هدفمند» و «پارتیزانی» برای نابودی نیروهای تحت امر حکومت یاد کردهاند.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز شنبه ۲۰ اسفند (۱۱ مارس) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید:
احضار سفیر ایران در باکو بهدلیل پرواز هواپیمای نظامی ایران بر فراز خط مرزی جمهوری آذربایجان
جمهوری آذربایجان ضمن احضار عباس موسوی، سفیر این کشور در باکو و تحویل یک یادداشت اعتراضی به او، اقدام هواپیماهای نظامی ایران در پرواز بر فراز خط مرزی جمهوری آذربایجان را «تحریک آمیز و غیردوستانه» توصیف کرد.
بر اساس بیانیه مشترکی که از سوی وزارت خارجه و دفاع جمهوری آذربایجان منتشر شده، یک فروند هواپیمای نظامی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ از ساعت ۰۹:۴۴ الی ۱۰:۲۶ یعنی برای مدتی بیش از نیم ساعت، در امتداد مرز دولتی جمهوری آذربایجان و ایران، از مسیر منطقه زنگیلان به سمت منطقه بیلسوار پرواز کرده است.
بیانیه اعلام میدارد که این اقدام ایران، برخلاف رویه پذیرفته شده بینالمللی مبنی بر هشدار قبلی به کشور همسایه در خصوص نزدیک شدن هواپیماهای نظامی به مرزهای دولتی بوده است و «امنیت هوانوردی غیرنظامی را تهدید و روابط دوجانبه را بدتر میکند».
بیانیه همچنین به رزمایشهای نظامی گسترده سال گذشته ایران اشاره دارد که در کنار رودخانه ارس در نزدیکی مرز آذربایجان انجام شد و میافزاید: «ما این اقدامات تحریک آمیز طرف ایرانی را به شدت محکوم میکنیم و از آنها میخواهیم که توضیح مناسبی ارائه دهند و در آینده از چنین اقداماتی خودداری کنند.»
در ایران بیش از ۹۱۱ هزار دانشآموز در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از تحصیل بازماندهاند
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارش جدید خود اعلام کرد که بیش از ۹۱۱ هزار دانشآموز در گروه سنی ۶ تا ۱۷ سال از تحصیل بازمانده و ۲۷۹ هزار دانشآموز نیز ترک تحصیل کردهاند.
این گزارش میافزاید که نرخ دانشآموزان بازمانده از تحصیل بیش از ۱۷ درصد افزایش یافته و استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خوزستان، آذربایجان غربی و کرمان دارای بیشترین آمار ترک تحصیل بودهاند.
گزارش تاکید دارد که «دلایل اقتصادی» مهمترین علت ترک تحصیل دانشآموزان بوده است.
تجمع ایرانیان مقیم فرانکفورت آلمان در اعتراض به حملات شیمیایی در مدارس
در پی فراخوان انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز «پیاس ۷۵۲» اوکراینی، روز شنبه ۲۰ اسفند ایرانیان مقیم آلمان در شهر فرانکفورت دست به برگزاری یک تجمع در اعتراض به حملات شیمیایی به مدارس ایران زدند.
در این تجمع حامد اسماعیلیون، سخنگوی این انجمن و نرگس اسکندری گرونبرگ، شهردار فرانکفورت همچنین نماینده شماری از گروههای حقوق بشری بین المللی نیز حضور داشتند.
سه شهر ایران بار دیگر در وضعیت «وضعیت پرخطر» کرونا قرار گرفتند
خبرگزاری ایرنا روز شنبه و بر اساس گزارش زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وضعیت شیوع کرونا را در سه شهر مهدیشهر، سرخه و آرادان «پرخطر» و در پنج شهر سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار، و میامی «نسبتا پرخطر» اعلام کرد.
در این گزارش همچنین آمده است که «تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از یک به چهار و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۱۳ به ۲۳ شهر افزایش یافته است».
بازجویی از مربی دختران رقصنده در شهرک اکباتان
حساب توییتری شهرک اکباتان اعلام کرد که مربی رقص دخترانی که به مناسبت روز جهانی زن در این شهرک اقدام به رقص گروهی در فضای آزاد کرده بودند، بازجویی شده است.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است که این مربی رقص «از دیروز تحت بازجویی قرار گرفته و بهشون گفته شده پست رقص دختران باید برداشته شود».
«منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران»
روز شنبه نیز واکنشها در حمایت یا انتقاد به منشوری که تحت عنوان «منشور مهسا» از سوی ائتلاف «همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران» منتشر شده است، ادامه داشت.
اولین امضا کنندگان این منشور برخی از چهره هاش سرشناس اپوزیسیون ایران از جمله رضا پهلوی، مسیح علینژاد، حامد اسماعیلیون، شیرین عبادی، عبدالله مهتدی(دبیرکل حزب کومهله کردستان ایران) و نازنین بنیادی هستند.
آنها در بخشی از این منشور که در دو صفحه تنظیم شده است، اعلام کرده اند: «راه رسیدن به ایرانی آزاد و دموکراتیک را گذار از جمهوری اسلامی میدانیم... این منشور ابتدا بر فعالیتهای خارج از کشور تکیه میکند که میتواند زمینه را برای مشارکت فعالانهی کنشگران داخل کشور فراهم کند.... گامهای بعدی با حضور کنشگران داخل ایران بر عدالت انتقالی، تشکیل شورای انتقال قدرت و راهکارهای انتقال قدرت به حکومتی دموکراتیک، ملی و سکولار تمرکز میکند.»
کلمه «مهسا» در این منشور، مخفف عبارت «منشورِ همبستگی و سازماندهی برای آزادی» است.