NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بازخوانی یک گفتگو؛ نظر علیرضا اکبری در مورد تجزیه ایران، حمله نظامی آمریکا و برجام چه بود؟

علیرضا اکبری، معاون پیشین وزارت دفاع ایران
علیرضا اکبری، معاون پیشین وزارت دفاع ایران Copyright عکس از یورونیوز
Copyright عکس از یورونیوز
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

علیرضا اکبری در اردیبهشت ۱۳۹۸ به عنوان موسس پژوهشکده راهبردی تصمیم با یورونیوز گفتگو کرد. مطابق اعلام رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، آقای اکبری ۶ ماه بعد و در آبان همان سال برای دومین بار به اتهام جاسوسی از سوی وزارت اطلاعات ایران بازداشت شد.

آگهی

علیرضا اکبری در اردیبهشت ۱۳۹۸ به عنوان موسس پژوهشکده راهبردی تصمیم با یورونیوز گفتگو کرد. مطابق اعلام رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، آقای اکبری ۶ ماه بعد و در آبان همان سال برای دومین بار به اتهام جاسوسی از سوی وزارت اطلاعات ایران بازداشت شد که فرجام این بازداشت با اعدام روز شنبه (۲۴ دی ماه ۱۴۰۱) او رقم خورد. 

بازخوانی گفتگوی او با یورونیوز نشان می‌دهد که او ۶ ماه پیش از بازداشت آخرش بر این باور بود که «ایالات متحده منافع بلندمدت خود را در تجزیه ژئوپلیتیک منطقه جستجو می‌کند.» چرا که نظر آقای اکبری این بود که «تجزیه ژئوپلیتیک منطقه می‌تواند به نفع اسرائیل و ایالات متحده تمام بشود.» او دلایل رسیدن به چنین دیدگاهی را «مناسبات استراتژیک و ژئوپولیتیک بین قاره‌ای ایالات متحده، خط انرژی، رقابت با چین و روسیه و ایجاد احساس تامین [امنیت] بیشتر برای اسرائیل» می‌دانست.

آقای اکبری همچنین معتقد به فرضیه تلاش آمریکا و اسرائیل برای ایجاد آشوب در منطقه با هدف تجزیه ایران بود و در توجیه آن گفته بود: «ایجاد آشوب می‌تواند موجب شکسته شدن ژئوپلتیک منطقه بشود. مهمترین عامل با ثبات و ثبات‌ساز در ژئوپلتیک منطقه بزرگ غرب آسیا ژئوپلتیک ایران و فلات ایران است. اگر ژئوپلتیک ایران تجزیه بشود همه موانع برای تسلط کامل اسرائیل و ایالات متحده و ایجاد ده‌ها دولت خُرد قابل کنترل برداشته می‌شود.» 

علیرضا اکبری در مورد شبیه‌سازی نبرد نظامی ایران و آمریکا هم معتقد بود: «در مدل‌سازی در تشریح برخورد احتمالی بین ایالات متحده و قوای نظامی جمهوری اسلامی ایران باید به مدل نبرد غیرمتقارن متوسل شد چون مدل جنگ آمریکا طبیعی است که مدل جنگ نسل ششم و تکامل یافته نسل ششم، مدل نسل هفتم است. یعنی تا حد ممکن آتش هوشمند و تا حد ممکن مهمات هوشمند. یعنی مهمترین مشکل ایالات متحده در نبرد غیرمتقارن، گستردگی حجم زیادی از توان و نیروی آسیب‌پذیر ایالات متحده [در تقابل با ایران] است.»

او در عین حال به جمهوری اسلامی حق می‌داد که «اگر ایرانی علیرغم هزینه‌های زیادی که داد، برداشتی از برجام نکند و علاوه بر آن ایالات متحده مسیرهای تامین و حیاتی جمهوری اسلامی ایران را به لحاظ فروش منابع و تبادل ظرفیت‌های اقتصادی و غیره و لجستیکی ببندد و عربستان سعودی، اسرائيل و همپیمانان آنها در منطقه بخواهند موانع اساسی در مقابل منافع اساسی ایران ایجاد کنند در این مسیر خللی ایجاد کنند»، به «اقدامات متقابل» دست بزند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

علیرضا اکبری که در خصوص تلاش آمریکا و اسرائیل برای ایجاد آشوب در منطقه با هدف تجزیه ایران، آسیب‌پذیر بودن ایالات متحده در رویارویی نظامی با ایران و مواجهه با برجام و قدرت‌های منطقه‌ای، دیدگاهی همسان با گروه زیادی از سران جمهوری اسلامی داشت، بنا بر اعلام قوه قضائیه جمهوری اسلامی به اتهام «افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس» اعدام شد.

بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، علیرضا اکبری متولد ۲۹ مهر ۱۳۴۰ بود و ۷۰ ماه سابقه حضور در جبهه جنگ ایران و عراق را داشت. او همچنین معاون اسبق حوزه روابط خارجی وزارت دفاع، همکار اسبق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، مشاور اسبق فرمانده نیروی دریایی، مسئول اسبق حوزه دفاعی و امنیتی مرکز تحقیقات وزارت دفاع و مسئول اسبق سازمان نظامی اجرای قطعنامه ۵۹۸ بوده است. 

رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران همچنین در حالی الام کردند که آقای اکبری در سال ۱۳۸۷ نیز به جرم جاسوسی از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده اما بعد قید وثیقه آزاد شده بود که خانواده او اعلام کرده‌اند که آقای اکبری در سال ۱۳۸۳ بازنشسته شده بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

طراح معروف ایرانی-آمریکایی در هفته مد پاریس از زنان ایرانی حمایت کرد

تایید حکم اعدام علیرضا اکبری به اتهام جاسوسی؛ بریتانیا: این اقدامی از سوی یک رژیم وحشی است

«اعدام دست‌کم ۸ نفر در ایران»؛ تهران: پاسخ به اسرائیل ربطی به آتش‌بس در جنگ غزه ندارد