آخرین اخبار و گزارشها از تحولات مرتبط با اعتراضها در ایران در روز دوشنبه ۱۶ ژانویه (۲۶ دی) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
صد و بیست وسومین روز اعتراضات ایران درحالی آغاز میشود که عزم بینالمللی برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی، پس از اعدام علیرضا اکبری، معاون پیشین وزارت دفاع به اتهام جاسوسی برای بریتانیا، قوت گرفته است.
گفته میشود که در پارلمان بریتانیا، احزاب این کشور در قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی به اجماع رسیدهاند.
همچنین، امروز قرار است به دعوت چند شخصیت و تشکل مخالف جمهوری اسلامی، تجمعی مقابل ساختمان پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه، با هدف ترغیب نمایندگان پارلمان به قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا برگزار شود. بر اساس گزارشها، ایرانیان از سراسر اروپای به این شهر در شمال شرق فرانسه آمدهاند تا در این تجمع اعتراضی شرکت کنند.
روند صدور احکام اعدام برای معترضان بازداشتشده به اتهامهای محاربه و افساد فیالارض همچنان ادامه دارد. وکیل جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات جاری در آمل از محکومیت موکلش به سه بار اعدام خبر داد.
آخرین اخبار و گزارشها از تحولات مرتبط با اعتراضها در ایران در روز دوشنبه ۱۶ ژانویه (۲۶ دی) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
روحالله نخعی، روزنامهنگار پس از ۱۱۷ روز آزاد شد
طبق گزارش امتداد روحالله نخعی، روزنامهنگار که روز ۳۱ شهریورماه بازداشت و پس از چندی به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود به قید وثیقه آزاد شد.
گفتنی است که آزادی این روزنامهنگار و فعال سیاسی پس از تحمل ۱۱۷ روز حبس صورت گرفته است.
نواب ابراهیمی با قرار وثیقه آزاد شد
نواب ابراهیمی، آشپز معروف اینستاگرامی که پس از انتشار دستور پخت کتلت بازداشت شده بود روز دوشنبه آزاد شد.
نیک یوسفی، مستندساز و از دوستان نواب ابراهیمی با انتشار تصویری نوشت که این آشپز امروز با قرار وثیقه آزاد شده است.
وی در سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس دستور پخت «کتلت» را منتشر کرد.
لندن احتمال تصمیمگیریهای جدید علیه حکومت ایران را منتفی ندانست
جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا روز دوشنبه گفت که احتمال اتخاذ تدابیر جدیدی علیه ایران از سوی لندن پس از اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی-بریتانیایی منتفی نیست.
رسانههای ایران چند روز پیش گزارش دادند که علیرضا اکبری، از مقامات پیشین کشور اعدام شد. او به اتهام «جاسوسی» برای بریتانیا به اعدام محکوم شده بود.
وزیر خارجه بریتانیا تاکید کرد که لندن با «متحدان» خود درباره نحوه مقابله با «تهدید فزاینده» ایران رایزنی خواهد کرد.
جیمز کلورلی با وجود اصرار نمایندگان مجلس عوام حاضر نشد تا درباره تصمیم لندن در زمینه «تروریستی» خواندن سپاه پاسداران ایران اظهارنظر کند.
وزرای خارجه ایران و بلژیک تلفنی گفتگو کردند
رسانههای ایران دوشنبه شب گزارش دادند که حسین امیرعبدللهیان، وزیر امور خارجه ایران با حجه لحبیب، همتای بلژیکی خود تلفنی گفتگو کرد.
بنا به همین گزارش روسای دستگاههای دیپلماسی دو کشور «آخرین وضعیت همکاریهای کنسولی» بین تهران و بروکسل را بررسی کردند.
اولیویه واندکاستیل، امدادگر بلژیکی اخیرا از سوی قوه قضائیه ایران به ۴۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. گفته میشود که تهران به دنبال مبادله این امدادگر بلژیکی با اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی است که در بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شده است.
عالیترین نهاد قضایی بلژیک ماه گذشته توافق مبادله محکومان با ایران را که به تصویب پارلمان بلژیک رسیده بود «تعلیق» کرد.
پلیس فرانسه تعداد تظاهرکنندگان علیه حکومت ایران در استراسبورگ را حدود «۱۲ هزار» نفر اعلام کرد
پلیس فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد که حدود «۱۲ هزار» نفر در شهر استراسبورگ در برابر پارلمان اروپا علیه حکومت ایران تظاهرات کردند.
شرکتکنندگان در این تظاهرات خواستار در نظر گرفته شدن سپاه پاسداران به عنوان سازمانی «تروریستی» شدند.
روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا در جمع شرکتکنندگان در این گردهمایی به آنها اطمینان داد که اعضای این نهاد قانونگذاری «با آنها» هستند.
وی اظهار داشت: «ما به جامعه جهانی فشار وارد خواهیم کرد تا با قوت به تروری که حکومت علیه مردم در خیابانهای ایران آغاز کرده است پاسخ دهد.»
شرکتکنندگان در تجمع روز دوشنبه در استراسبورگ از سراسر اروپا خود را به این شهر رسانده بودند.
تجمع حمایت از اتباع فرانسوی محبوس در ایران روز ۲۸ ژانویه در پاریس برگزار میشود
چند کمیته حمایت از اتباع فرانسوی یا دوتابعیتی بازداشتشده در ایران روز ۲۸ ژانویه در پاریس در حمایت از آنها تجمعی برگزار خواهند کرد.
این تجمع قرار است در میدان تروکادرو در پاریس صورت گیرد. کمیتههای حمایت از اتباع فرانسوی بازداشتشده در ایران هدف از برپایی این تجمع را «هشدار درباره شرایط غیرانسانی بازداشت تحمیل شده» به آنها اعلام کردهاند.
فریبا عادلخواه، شهروند ایرانی-فرانسوی، بنژامن بریهیر و سسیل کوهلر، اتباع فرانسوی از جمله شهروندان بازداشتی فرانسه در ایران هستند.
وزارت دفاع: علیرضا اکبری هیچوقت معاون وزیر نبوده
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که علیرضا اکبری در هیچ دوره وزارت دفاع سابقه معاون وزیر را نداشته و در سال ۱۳۸۱ وقتی سمت رئیس دفتر مطالعات دفاعی را بر عهده داشته، با درخواست بازنشستگی او موافقت شده است.
در متن این اطلاعیه آمده است: «علیرضا اکبری پس از جدایی از وزارت دفاع در روندی مغایر با فعالیتهای گذشته به سابقه خویش پشت پا زده و با گرفتار شدن در هوای نفس، آغازگر پرونده خیانت به نظام و ملت شریف ایران شد و در سراشیبی سقوط و انحطاط قرار گرفت.»

سفیر بریتانیا در ایران شعارنویسیهای تازه روی دیوار سفارت را به سفرای آلمان و فرانسه نشان داد
سایمون شرکلیف، سفیر بریتانیا روز گذشته در دیدار با سفرای فرانسه و آلمان در ایران شعارنویسیهای تازه روی دیوار سفارت بریتانیا را به آنها نشان داد.
در حالی که آقای شرکلیف پیشتر با دعوت از گروهی دیپلماتها شعارهای نوشته شده روی دیوار سفارت را پاک کرده بود، چندی بعد شعارنویسی روی دیوارهای این سفارت از سر گرفته شد.
روابط ایران و غرب پس از اعدام علیرضا اکبری، معاون سابق وزیر دفاع ایران وارد دور تازهای از تنش شده و اتحادیه اروپا به اعدام این شهروند ایرانی بریتانیایی واکنش نشان داده است.
رئیس کمیته دفاع مجلس عوام بریتانیا: اقدامات کافی برای مقابله با ایران انجام ندادهایم
توبیاس الوود، رئیس کمیته دفاع مجلس عوام بریتانیا در گفتگویی با رادیو تایمز گفت: «مردم ایران خود در حال خیزش علیه حکومت کشورشان هستند و حکومت در حال عقبنشینی است و به همین دلیل هم هست که شاهد اعدامهای متعدد و نه فقط دو تابعیتیها هستیم. در نتیجه، بسیار مهم است که متوجه شویم ایران به چه سمتی میرود. اما به نوعی شبیه روسیه، اقدامات کافی برای مقابله با ایران و نفوذ نیابتی آن در لبنان، سوریه، یمن و قطر انجام ندادهایم.»
