اعتراضات ایران؛ کشته‌شدن چند نفر در ایذه خوزستان؛رسانه‌های حکومتی: تروریست‌ها مردم را به رگبار بستند

ماه سوم اعتراضات در ایران
ماه سوم اعتراضات در ایران Copyright Esteban Felix/Copyright 2022 The AP. All rights reserved.
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین اخبار و گزارش‌ها از اعتراضات ایران در روز چهارشنبه ۲۵ آبان برابر با ۱۶ نوامبر را در این مطلب بخوانید

آگهی

اعتراضات در ایران در حالی وارد سومین ماه خود شد که تجمع‌ها و اعتصابات در سراسر کشور روز سه‌شنبه تا پاسی از شب ادامه داشت.

بر اساس گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی اعتراضات در چندین شهر ایران با حضور نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. از جمله نیروهای امنیتی در داخل متروی تهران به تجمع‌کنندگان حمله کردند، ویدئوهای منتشر شده همچنین نشان می‌دهد که معترضان در داخل واگن‌های مترو نیز هدف ضرب و جرح قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه سفیر استرالیا را احضار کرد و از این کشور به دلیل «استانداردهای دوگانه حقوق بشری» انتقاد کرد.

این در حالیست که همزمان با سالگرد آبان ۹۸ فراخوانی برای برگزاری تجمع‌های اعتراضی و اعتصاب برای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ آبان صادر شده است و انتظار می‌رود اعتراض‌ها امروز و فردا هم همانند دیروز ابعاد گسترده‌تری نسبت به روزهای قبل داشته باشد.

آخرین اخبار و گزارش‌ها از اعتراضات ایران در روز چهارشنبه ۲۵ آبان برابر با ۱۶ نوامبر را در این مطلب بخوانید.

16.11.2022
21:57

هشدار عفو بین‌الملل در مورد صدور حکم اعدام برای ۲۱ نفر از بازداشت‌شدگان

سازمان عفو بین‌الملل هشدار داد که قوه قضائیه ایران می‌خواهد برای دست‌کم ۲۱ نفر از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در ایران در «دادگاه‌های نمایشی» حکم اعدام صادر کند.

این سازمان با هشدار نسبت به خطر اعدام ۲۱ نفر از بازداشت‌شدگان، هدف از صدور چنین احکامی را هراس‌افکنی در میان معترضان توصیف کرد.


16.11.2022
20:13

حوزه علمیه شهر ایذه به آتش کشیده شد

ویدئوها و اخبار منتشر شده در شبکه های اجتماعی حاکی از به آتش کشیده شدن حوزه علمیه در شهر ایذه در شامگاه چهارشنبه است. 

به گزارش ایسنا به نقل از نسا شیخ‌زاده، «مدیر حوزه علمیه خواهران» در شهر ایذه ، به دنبال فراخوان‌ها برای برگزاری تجمعات اعتراضی، خوابگاه های زنان و مردان این حوزه عملیه از قبل تخلیه شده بوده است و هنگام آتش‌سوزی کسی درون حوزه حضور نداشته است.

حوزه علمیه ایذه در آتش، عکس از شبکه های اجتماعی
16.11.2022
20:03

 شبکه حقوق بشر کردستان: ۳ نفر در کامیاران، بوکان و سقز کشته شدند


شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرد که در جریان اعتراض‌های روز چهارشنبه ۳ نفر در شهرهای بوکان، کامیاران و سقز کشته شده‌اند. بنا به این گزارش، برهان کرمی، ۳۲ سال و اهل کامیاران، سالار مجاور، ۳۰ ساله و اهل بوکان و دانیال پایبندی، کودک و اهل سقز به ضرب گلوله‌های نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.

16.11.2022
19:09

کشته شدن چند نفر در شهر ایذه در خوزستان؛ رسانه‌های حکومتی: «تروریست‌ها مردم را به رگبار بستند»

رسانه‌های داخل ایران از کشته شدن دستکم ۵ نفر و مجروح شدن ۱۰ نفر از جمله «مامور» در حوالی بازار ایذع در استان خوزستان خبر می‌دهند.    

به گزارش خبرگزاری تسنیم «سرنشینان دو موتورسیکلت با نزدیک‌شدن به جمعیت، مردم و مأموران پلیس را به رگبار بستند و متواری شدند.»

تسنیم به نقل از معاون امنیتی استاندار خوزستان این حادثه در ساعت ۵ و نیم بعد از ظهر اتفاق افتاده و «تلاش برای شناسایی و دستگیری عاملان این حمله» در جریان است. وی وضعیت فعلی شهر ایذه را «امن» توصیف کرده است. 

خبرگزاری ایسنا اسامی قربانیانی که به نوشته این رسانه و دیگر رسانه‌های رسمی ایران توسط  «تروریست‌های» سوار بر دو دستگاه موتورسیکلت جان باختند عبارتند از: 

«رضا شریعتی ۲۱ ساله
کیان نیک‌پور ۹ ساله
اشرف نیک‌پور ۴۵ ساله
دو آقای جوان مجهول‌الهویه».

به گزارش ایسنا حال ۸ نفر از مجروحانی که به مراکز درمانی ایذه منتقل شده‌اند «وخیم» گزارش شده است.

شهر ایذه، عکس از شبکه‌های اجتماعی
16.11.2022
18:57

مولوی عبدالحمید با «جنایت» خواندن  «جمعه خونین زاهدان»: انتظار از هیئت رهبری دلجویی بود نه تهدید  


مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در توییتی با انتقاد از حکومت جمهوری اسلامی ایران در مواجه با  «جمعه خونین زاهدان» نوشت: «انتظار از هیئت اعزامی رهبری دیدن واقعیت‌ها و محکومیت جنایت جمعه خونین زاهدان و دلجویی از خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان این حادثه و احقاق حق بود، نه تهدید و ارعاب مظلوم.»

16.11.2022
18:16

آمریکا رئیس صدا و سیما و ۵ نفر دیگر از کارکنان این سازمان را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا، علاوه بر پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ۵ نفر دیگر از کارکنان این سازمان را تحریم کرد. این وزارتخانه در بیانیه خود از دو نفر از تحریم‌شدگان به نام‌های «علی رضوانی» و «آمنه سادات ذبیح‌پور» به عنوان «خبرنگار- بازجو» نام برده است.  

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود آورده است که سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اعترافات اجباری دستگیرشدگان از جمله زندانیان دوتابعیتی و همچنین اتباع دیگر کشورهای را پخش می‌کند.

دیگر تحریم‌شدگان جدید دولت آمریکا عبارتند از: احمد نوروزی (معاون برون‌مرزی صدا و سیما) محسن برمهانی  (معاون سیما)، یوسف پورانوری( از مدیران پرس‌تی‌وی). 
 
سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۱۳ میلادی در فهرست تحریم آمریکا جای گرفته است. 

16.11.2022
16:16

تداوم ناآرامی در بازار آهن در محله شادآباد تهران و تخریب خودروهای شخصی

ویدئوهای متعدد منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حکایت از روز پرتنش در بازار آهن تهران دارد.  تصاویر  مختلفتی از وارد شدن خسارت به خودروهای شخصی مردم و اموال عمومی به استراک گذاشته شده. در یکی از این ویدئوها فردی می‌گوید که «۵ ساعت است در حال جنگ با نیروهای امنیتی هستند». در ویدئوی دیگری فردی پوکه‌های فشنگ استفاده شده علیه جمعیت معترض را به دوربین نشان می‌دهد و می‌گوید تیرها جنگی بوده اند.

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران اما روایتی متفاوت را در صفحه اینستاگرامی خود به اشتراک گذاشته است. فارس ادعا کرده قبل از ظهر حدود ۱۰۰ نفر تجمع می‌کنند و با آتش زدن لاستیکّا دود غلیظی به‌راه می‌اندازند.

16.11.2022
16:03

نظر یک فیلسوف ایرانی: می‌ترسم مثل زمان پهلوی صدای مردم دیر شنیده شود

بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه نسبت به دیر شدن شنیده شدن صدای مردم هشدار داد. این استاد دانشگاه که پیش‌تر نیز خبر اخراج او از دانشگاه آزاد بحث‌برانگیز شده بود در مصاحبه به اعتماد‌آنلاین ضمن مقایسه رخدادهای اعتراضی آبان ۹۸ و ۱۴۰۱ به زعم‌خود دلیل تدام «نظاره‌گری» طبقه متوسط را «دل‌نگرانی» این قشر برای کشورشان و بیم از بدل شدن ایران به «ایرانستان» عنوان کرد.

این استاد فلسفه با تاکید بر اینکه مطالبات بخش زیادی از افراد جامعه در طی این ۴۳ سال بعد از انقلاب محقق نشده می‌گوید: «از این به‌بعد سیستم باید منتظر اعتراضات مستمری باشد.»

وی در ادامه تصریح می کند: «من می‌ترسم همان‌گونه که در ساختار قبلی (حکومت پهلوی) دیر صدای مردم شنیده شد چنین رخدادی نیز برای گفتمان انقلاب شکل بگیرد.»

وی بر این اعتقاد است که سکوت اقشاری از مردم را نباید به معنای موافقت نسبت به وضع موجود تلقی کرد و جامعه ایرانی شبیه آتش زیر خاکستری شده که هر لحظه ممکن است به بهانه‌های مختلف شعله‌ور شود.

 

16.11.2022
15:16

گزارش‌ها از احضار یحیی گل‌محمدی به کمیته انضباطی و اخراج پویا سیف‌پناهی 

بنابه گزارش برخی رسانه‌های داخلی یحیی گل‌محمدی به اتهام توهین به بازیکنان تیم ملی فوتبال، به کمیته انضباطی احضار و تذکر شدید دریافت کرده است.

همچنین گفته می‌شود ۲۰  درصد از مبلغ قرارداد سرمربی پرسپولیس نیز به عنوان جریمه کسر شد.

باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس هم با انشتار بیانیه‌ای‌ اعلام کرده که هرگونه اقدامی که باعث تضعیف تیم ملی شود را محکوم می‌کند. گفته می‌شود قرارداد وی با قرمز‌های پایتخت نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان است.

همزمان خبرهایی نیز از اخراج پویا سیف‌پناهی بازیکن مس شهر بابک منتشر شده است. گفته می‌شود او در یک پست انتقادی با اضافه کردن پیشوندی به عبارت «یوزهای ایرانی» به تیم‌ملی «توهین» کرده بود.

16.11.2022
14:56

قوه‌قضاییه از صدور ۳ حکم اعدام خبر می‌دهد؛ «یک نفر به جرم بستن بزرگراه به اعدام محکوم شده»

مهدی کشت‌دار، مدیر مسئول خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه ایران در یک پست توئیتری صدور دست‌کم ۳ حکم اعدام را برای معترضان تهرانی تائید کرد.

او با «اغتشاشگر» توصیف افرادی که محکوم شده اند نوشته:‌ « یک نفر با ماشین به ماموران نیروی انتظامی حمله کرده و یک مامور را به شهادت رسانده بود، یک نفر فرمانداری آتش زده و به مامور حافظ امنیت حمله مسلحانه کرده بود، نفر سوم هم بزرگراه را بسته بود.»

او روز گذشته هم از صدور حکم اعلام برای متهمی خبر داده بود که «با استفاده از سلاح سرد در خیابان برای مردم رعب و وحشت ایجاد کرده بود و موتورسیکلت شهروندی را به آتش کشیده و با چاقو نیز فردی را مورد حمله و جراحت قرار داده بود». به اعدام محکوم شد.

طبق گفته این مقام مسئول در رسانه قوه قضائیه آرای صادره بدوی بوده و قابل اعتراض و فرجام خواهی است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ادامه اعتراض‌ها در شهرهای کردنشین؛ قاضیانی بازداشت شد، حاج صفی با «خدای رنگین کمان» شروع کرد

اعتراضات ضد‌حکومتی در شهرهای مختلف ایران؛ یونیسف: کشته شدن ۵۰ کودک در ایران وحشتناک است

بازخوانی تجربه ونزوئلا؛ چرا اعتراض‌های مردمی با وجود «رهبر» به انقلاب منتهی نشد؟