NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

درگیری‌های مرزی مرگبار میان ارمنستان و آذربایجان؛ دست‌کم ۱۰۰ سرباز کشته شده‌اند

وقوع درگیری‌های گسترده‌ در طول مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان
وقوع درگیری‌های گسترده‌ در طول مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ارمنستان و جمهوری آذربایجان از وقوع درگیری‌های گسترده‌ در طول مرزهای دو کشور و کشته شدن شماری از نیروهای دو طرف خبر دادند.

آگهی

دست‌کم ۱۰۰ سرباز ارمنستانی و آذربایجانی روز سه‌شنبه ۱۳ سپتامبر در شدیدترین درگیری‌ها از زمان جنگ دو کشور در سال ۲۰۲۰ کشته شدند. این در حالی است که جامعه جهانی خواستار «خویشتن‌داری» و حل مسالمت آمیز درگیری‌ها شده است.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در پی اقدام گسترده تحریک آمیز ارمنستان در مرز دو کشور، ۵۰ سرباز آذربایجانی کشته شدند.»

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان نیز گفت که دست‌کم ۴۹ نظامی ارمنستانی تاکنون در درگیری‌های مرزی با آذربایجان کشته شده‌اند. به گفته آقای پاشینیان، این شمار از کشته‌ها قطعی نیست.

وزارت دفاع ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه با توپخانه، پهپاد و سلاح‌های کالیبر بزرگ، مواضع نظامیان ارمنستان را در مسیرهای گوریس، سوتک و جرموک هدف حمله قرار دادند.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان هم ارمنستان را به «اقدامات خرابکارانه و تحریک‌آمیز» در نزدیکی مناطق مرزی داشکسان، کلباجار و لاچین متهم کرد.

بر اساس اعلام وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، حملات خمپاره‌ای نیروهای ارمنستان به مواضع و پایگاه‌های این کشور در مناطق مرزی،منجر به تلفات و آسیب‌رسیدن به زیرساخت‌های نظامی شده است.

در هر حال آقای پاشینیان در پارلمان ارمنستان گفت که درگیری‌ها در یک یا دو مسیر در مناطق مرزی با جمهوری آذربایجان ادامه دارد اما صبح از شدت درگیری‌ها کاسته شده است.

نخست وزیر ارمنستان در گفتگو با روسای جمهوری روسیه و فرانسه و وزیر خارجه آمریکا درباره بحران مرزی این کشور، خواستار «پاسخ مناسب جامعه جهانی» و محکومیت «تجاوز» آذربایجان به ارمنستان شد.

افزایش تنش‌ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان که می‌تواند صلح در این منطقه را با خطر مواجه سازد با انتقادات بین‌المللی مواجه است.

آمریکا با ابراز نگرانی از وضعیت ایجاد شده در امتداد مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان، خواستار توقف فوری درگیری‌ها در این مناطق شد.

اتحادیه اروپا خواستار میانجیگری میان ارمنستان و آذربایجان شد

جوزپ بورل، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا خواستار پایان دادن به خصومت‌ها بین ارمنستان و آذربایجان و آغاز میانجیگری بین دو کشور شد. 

آقای بورل با تاکید بر ضرورت توقف خصومت‌ها و بازگشت دو طرف به میز مذاکره از تماس شارل میشل، رئیس شورای اروپا با رهبران دو کشور خبر داد و خاطرنشان کرد که او نیز همین امروز (سه‌شنبه ۱۳ سپتامبر)  با وزرای خارجه دو کشور صحبت خواهد کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا همچنین گفت که تویوو کلار، نماینده ویژه اتحادیه اروپا فورا از هر دو کشور بازدید خواهد کرد تا ضمن تلاش جهت کاهش از سطح تنش موجود برای برگزاری مراحل بعدی روند گفتگوی رهبران ارمنستان و آذربایجان با میانجیگری بروکسل هماهنگی‌های لازم را به دو طرف انجام دهد. 

فرانسه شورای امنیت سازمان ملل را در جریان می‌گذارد

فرانسه که در حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را در اختیار دارد، روز سه‌شنبه از گزارش وضعیت جاری میان دو کشور ارمنستان و آذربایجان به این شورا خبر داد. مطابق اعلام کاخ الیزه، امانوئل ماکرون روز شبانه روز گذشته با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در تماس بوده و آماده گفتگو با الهام علی‌اف، همتای آذربایجانی خود با هدف متقاعد کردن طرفین برای حل و فصل اختلاف‌ها از طریق مذاکره است. 

آقای ماکرون خواستار احترام جدی به آتش‌بس و تمامیت ارضی ارمنستان از سوی آذربایجان است.

ترکیه: ارمنستان از اقدام‌های تحریک‌آمیز علیه جمهوری آذربایجان دست بردارد

اما ترکیه از ارمنستان خواست تا از اقدام‌های «تحریک‌آمیز» خود علیه جمهوری آذربایجان دست بردارد. مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «ارمنستان باید دست از اقدام‌های تحریک‌آمیز خود بردارد و بر مذاکرات صلح و همکاری با باکو تمرکز کند.»

آگهی

ترکیه متحد سنتی جمهوری آذربایجان است و در سال‌های گذشته در تجهیز این کشور به پهپادها فعال بوده است. پهپادهای ترکیه‌ای در آخرین جنگ جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سال ۲۰۲۰ نقش تعیین‌کننده‌ای داشتند.

توئیت وزیر خارجه ترکیه درباره درگیری در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان

ایران از تنش‌های مرزی بین آذربایجان و ارمنستان ابراز نگرانی کرد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز سه‌شنبه با ابراز نگرانی از تشدید تنش و درگیری‌های مرزی میان جمهوری‌ آذربایجان و ارمنستان، خواستار خویشتنداری هر دو طرف و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات دو کشور، طبق موازین حقوق بین‌الملل شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران با اعلام آمادگی کشورش برای هرگونه مساعدت در حل و فصل اختلافات دو کشور تاکید کرد که هرگونه تغییرات در مرز‌های دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان از جانب جمهوری اسلامی ایران غیرقابل پذیرش است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

آگهی

ارمنستان و جمهوری آذربایجان پس از نخستین جنگ بر سر قره‌باغ در اوایل دهه ۱۹۹۰ با بیش از ۳۰ هزار کشته، بار دیگر در پاییز ۲۰۲۰ بر سر کنترل این منطقه با یکدیگر درگیر شدند.

در جنگ سال ۲۰۲۰ بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر کشته شدند و بخش‌هایی از قره‌باغ به موجب یک توافق آتش‌بس میان ایروان و باکو که با میانجیگری مسکو منعقد شد، تحت حاکمیت دوباره جمهوری آذربایجان درآمد.

البته پس از این توافق هم گزارش‌هایی از وقوع درگیری‌های پراکنده همراه با تلفات منتشر شده است. ارمنستان همزمان از جامعه جهانی خواسته بود تا مانع «اقدام‌های تهاجمی» جمهوری آذربایجان شوند.

الهام علی‌اف، رئيس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در ماه مه در پی گفتگوهایشان با شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا با یکدیگر به توافق رسیده بودند تا مذاکرات درباره یک معاهده صلح بر سر منطقه قره‌باغ را پیش ببرند.

آگهی

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

اما وقوع درگیری‌های جدید در امتداد مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان حکایت از آن دارد که وضعیت میان دو کشور همچنان ناپایدار باقی‌مانده است به‌گونه‌ای که روند شکننده صلح تحت میانجی‌گری اروپا را تهدید می‌کند.

با وجود این در پی درگیری‌های مرگبار روز سه‌شنبه در امتداد مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان، وزرای دفاع ارمنستان و روسیه به صورت تلفنی گفتگو کردند.

به گزارش وزارت دفاع ارمنستان، سورن پاپیکیان، وزیر دفاع این کشور در خصوص وضعیت منطقه و بحران مرزی ایجاد شده توضیحاتی را به سرگئی شویگو، همتای روس خود داده است. بنا به گزارش وزارت دفاع ارمنستان، طرفین در خصوص انجام اقدام‌های لازم برای «تثبیت وضعیت» توافق کرده‌اند.

آگهی

روسیه در پاییز سال ۲۰۲۰ و پس از آتش‌بس میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان که در پی جنگ یک ماه‌ونیمه به وقوع پیوست، نیروهای حافظ صلح خود در منطقه قره‌باغ مستقر کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جمهوری آذربایجان ۱۷ اسیر جنگی ارمنستان را با میانجیگری آمریکا آزاد کرد

آذربایجان به «اتهام نقض آتش‌بس» روسیه واکنش نشان داد

کارآیی و قدرت رزم پاتریوت آمریکا و مامبا اروپا: کدام خریدار بیشتری دارد؟