۱۲ سال ریاضت؛ نظارت سرسختانه اتحادیه اروپا بر اقتصاد یونان پایان مییابد

کریستوس استایکوراس، وزیر دارایی یونان میگوید کشورش از روز ۲۰ اوت دیگر مشمول برنامه نظارت سرسختانه اتحادیه اروپا در زمینه امور اقتصادی نخواهد شد.
یونان بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به دنبال بحران اقتصادی و مالی مجبور به دریافت بیش از ۲۶۰ میلیارد یورو کمک مالی از اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول شد. آتن در ازای دریافت این کمکها به اجرای برنامه ریاضت اقتصادی و اصلاحات مورد نظر نهادهای بینالمللی تن داد.
وزیر دارایی یونان گفت: «پس از ۱۲ سال فصلی دشوار برای کشور ما به پایان میرسد.» وی افزود: «یونان به معیارهای اروپایی بر میگردد و دیگر استثنایی در حوزه یورو محسوب نمیشود.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
مقامات اتحادیه اروپا تاکنون در چهارچوب برنامه نظارت سرسختانه، اجرای اصلاحات اقتصادی در یونان را تحت نظر داشتند. پایان برنامه نظارت سرسختانه اتحادیه اروپا بر اقتصاد یونان به این معنا خواهد بود که دولت این کشور از این پس در تعیین سیاست اقتصادی و بودجه خود آزادی بیشتری خواهد داشت.
با این حال نهادهای اتحادیه اروپا اقتصاد یونان را تا سال ۲۰۵۹ تحت نظر خواهند داشت. تخمین میشود که یونان در سال ۲۰۵۹، ۷۵ درصد از وامهای دریافتی خود را بازپرداخت کرده باشد.
یونان در چهارچوب اصلاحات مورد نظر نهادهای بینالمللی کاهش ۲۲ درصدی حداقل دستمزد، حذف ۱۵۰ هزار شغل در بخش دولتی، کاهش مستمریها، تسهیل اخراج از کار، حذف دستمزد ماه سیزدهم، کاهش بودجه بخش بهداشت و درمان، کاهش بودجه بخش دفاع، خصوصیسازی شرکتهای دولتی و طرح اصلاحات مالیاتی را به اجرا گذاشت.