NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

استرالیا: جنگنده چینی هواپیمای تجسسی ما را تهدید کرد و به آن آسیب زد

جنگنده چینی
جنگنده چینی Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد یک هواپیمای جت جنگی چینی با انجام مانورهای خطرناک، ایمنی یکی از هواپیماهای تجسسی دریایی این کشور را بر فراز دریای چین جنوبی تهدید کرده و آن را مجبور به بازگشت به پایگاه خود کرده است.

آگهی

استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد یک جت جنگی چینی با انجام مانورهای خطرناک، ایمنی یکی از هواپیماهای تجسسی دریایی این کشور را بر فراز دریای جنوبی چین تهدید و آن را مجبور به بازگشت به پایگاه خود کرده است.

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا گفت که نگرانی کانبرا از این حادثه که ۲۶ مه و در حریم هوایی بین‌المللی رخ داده، از کانال‌های مقتضی به مقام‌های چینی اعلام شده است.

در همین حال، ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا، نیز به خبرنگاران در ملبورن توضیح داد که  یک فروند هواپیمای جنگنده جی-۱۶( J-16) چینی یک هواپیمای تجسسی پی-۸ (P-8) را بهنگام گشت‌زنی معمول خود رهگیری کرده و با پرواز در فاصله بسیار نزدیک به آن موجب وارد آمدن آسیب‌هایی به هواپیمای نظامی استرالیایی شده، از جمله این که قطعات ریز آلومینیوم وارد موتور هواپیمای تجسسی استرالیا شده است. 

چین هنوز هیچ واکنشی به اظهارات مقام‌های استرالیا نشان نداده است. 

استرالیا فوریه گذشته نیز اعلام کرده بود یکی از هواپیماهای گشت‌زنی دریایی این کشور با حمله لیزری ناو چینی مواجه شده و ایمنی خدمه آن به خطر افتاده است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

چین مدعی حاکمیت تقریبا کاملی بر دریای جنوبی چین است و بر همین اساس، به طور پیوسته فشارها را علیه سایر کشورهایی که ادعایی در مورد این آبراه استراتژیک دارند، افزایش داده است. در مقابل، ایالات متحده و متحدانش به طور مداوم با برگزاری گشت‌زنی‌ها و مانورهای نظامی در این منطقه ادعای چین را به چالش می‌کشند؛ اقدام‌هایی که همواره خشم پکن را برانگیخته است.

البته روابط استرالیا و چین از دو سال پیش و پس از اعمال موانع تجاری از سوی پکن در پاسخ به تلاش کانبرا برای انجام تحقیقات مستقل در مورد منشا شیوع ویرس کرونا رو به وخامت گذاشته و در پی امضای یک پیمان امنیتی بحث‌برانگیز میان پکن و جزایر سلیمان تشدید شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

طرح ۱۲ میلیارد دلاری استرالیا برای گسترش قدرت دفاعی و موشکی این کشور و مقابله با تهدیدات بالقوه چین

آیا رهبران حزب کمونیست چین با رونمایی از ناو هواپیمابر، آمریکا را به چالش کشیدند؟

خلبان مرموز هواپیمایی که بدون مجوز در چند کشور اروپایی به پرواز درآمد، کیست؟