تهران پس از آنکه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواستار حضور در مذاکرات هستهای ایران و تمامی نشستهای مرتبط با آن شدند، این کشورها را «در جایگاهی» ندانست که در مورد «برنامه موشکی و امور مرتبط با سیاستهای نظامی و دفاع بازدارنده» ایران اظهار نظر کنند.
تهران پس از آنکه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواستار حضور در مذاکرات هستهای ایران و تمامی نشستهای مرتبط با آن شدند، این کشورها را «در جایگاهی» ندانست که در مورد «برنامه موشکی و امور مرتبط با سیاستهای نظامی و دفاع بازدارنده» ایران اظهار نظر کنند.
وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه اول ژوئن در بیانیهای خواستار حضور این کشورها در «مذاکرات هستهای ایران و تمامی نشستهای منطقهای و بینالمللی مرتبط با این موضوع» شدند.
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه خود بر لزوم رسیدگی به «رفتارهای بیثباتکننده ایران و تهدیدهایش علیه دریانوردی بینالمللی و تأسیسات نفتی و همچنین حمایت تهران از تروریسم و شبهنظامیان فرقهای و برنامه موشکیاش» در مذاکرات آینده با ایران تأکید کرده بودند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه ۲ ژوئن در واکنش به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس گفت: «صدور چنین بیانیههای کلیشهای مغایر با مبانی حسن همجواری بوده و کار ویژهای جز بحرانآفرینی منطقهای نداشته و ظاهرا با هدف خنثی کردن نتایح تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با همسایگان به شمول برخی کشورهای دوست و شریک در میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس صورت میگیرد.»
آقای خطیبزاده همچنین شورای همکاری خلیج فارس را متهم کرد که به «بزرگترین زرادخانه سلاحهای آمریکایی و غربی در جهان» تبدیل شده است.
بیانیه شورای همکاری خلیج فارس در حالی منتشر شده که مذاکرات برنامه هستهای ایران در وین متوقف شده است و تهران و واشنگتن، طرف مقابل را مسئول اتخاذ تصمیمات سیاسی و حصول توافق میدانند. به گفته برخی منابع نزدیک به مذاکراهکنندگان حاضر در وین، موضوع خارج کردن نام سپاه پاسداران ایران از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا یکی از دلایل توقف مذاکرات احیای برجام بوده است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
صد و پنجاه و دومین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ریاض در حالی برگزار شده است که عربستان به عنوان عضو کلیدی این شورا، مذاکراتش را با ایران برای بهبود روابط دوجانبه از مدتها پیش آغاز کرده است.
روابط تهران و ریاض که دو کشور رقیب منطقهای محسوب میشوند از ۲ ژانویه ۲۰۱۶ (دی ۱۳۹۴) در پی حمله به سفارت عربستان در ایران قطع شده است.
حضور وزیر خارجه روسیه در نشست شورای همکاری خلیج فارس
همزمان با نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در روز چهارشنبه اول ژوئن (۱۱ خرداد) در ریاض، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم برای گفتگوی استراتژیک مسکو و کشورهای عضو این شورا وارد عربستان سعودی شده بود.
برخی از تحلیلگران روابط بینالملل از منافع مشترک روسیه و ایران درزمینههای متعدد سخن گفتهاند.