NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نگاهی به دنیای سوارکاری در قطر؛ پرورش اسب عربی و مسابقهٔ استقامت

با همکاری
نگاهی به دنیای سوارکاری در قطر؛ پرورش اسب عربی و مسابقهٔ استقامت
Copyright euronews
Copyright euronews
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلب
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

کار کانون الشقب با پرورش اسب‌های عربی شروع شد. سپس در سال ۱۹۹۵ آکادمی سوارکاری‌اش راه‌اندازی شد. و در فاصلهٔ سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ نیز این کانون تیم اسبدوانی استقامت تشکیل داد.

آگهی

اسب‌های عربی در کانون فرهنگ قطر جای دارند و پرورش آنها در چند دههٔ اخیر اهمیت به‌سزایی در این کشور یافته است. کانون پرورش اسب الشقب در شهرک آموزش دوحه واقع شده و با داشتن ۷۰۰ اسب الهامبخش سوارکاران بسیاری بوده است. 

تعلیم سوارکاران جوان آینده با مربیان برجسته

برای ورود به مرکز الشقب باید مدتها انتظار کشید چون شمار تقاضاها بسیار زیاد است. خانوادهٔ عبدالرحمن عیس البخاری همه سوارکار بوده‌اند و خودش از ۹ سالگی وارد این ورزش شده و حالا در شانزده سالگی تعدادی جایزهٔ مهم را در ردهٔ سنی خود برده است.

عبدالرحمن می‌گوید: «سوارکاری چیزهای زیادی در زندگی به من یاد داده. مثلا این‌که مستقل باشم، و در زندگی شخصی و حرفه‌ای‌ام به‌موقع تصمیم درستی بگیرم. سوارکاران را تشویق می‌کنم که این ورزش را ادامه بدهند چون علاوه بر تفریح درس‌های زیادی هم در زندگی یاد می‌گیرند.»

مربی او بن‌عیسی کنوس هم از خانواده‌ای سوارکار و اهل مراکش است و امیدوار است که یکی از شاگردانش روزی به مسابقات جهانی و یا المپیک راه پیدا کند. میثم الشهاب مربی دیگر این کانون نیز معتقد است که رمز موفقیت سوارکار ارتباط خوب او با اسب است.

اسب‌های این مجموعه هم از سراسر جهان می‌آیند. بسیاری از سوارکاران می‌گویند به‌خاطر مراقبت و رسیدگی فوق‌العادهٔ این مکان از اسبها از این بابت آسوده‌خاطرند.

تخصص‌های مختلف در یک مجموعه

مجموعهٔ سوارکاری الشقب بخش‌های تخصصی متنوعی دارد. گردانندگان این مرکز عمدتا یا خود سوارکار بوده‌اند یا نسبتی با سوارکاران دارند.

خالد الجهانی، مسئول بخش تولید مثل و نمایش اسب این کانون می‌گوید:‌ «هر بخش این مجموعه شیوهٔ خودش را برای پرورش و مداوا و رسیدگی به اسب‌ها دارد. اما هر بخشی هم تسهیلات ویژهٔ خودش را برای این کار دارد. مثلا در قسمت خود ما یعنی تولید مثل و نمایش، استخر و ماشین مخصوص راه‌رفتن اسب را داریم،‌ و در کنار اینها تردمیل و تجهیزات دیگر هم برای تعلیم و افزایش استقامت موجود است.»

وی هدف اصلی تأسیس کانون الشقب را در سال ۱۹۹۲ بازگرداندن اسب‌های عربی اصیل به موطن خود و حفظ نسل‌ آنها بر می‌شمرد و می‌افزاید: «خوشبختانه تا کنون الشقب موفق شده نژاد اسب عربی را حفظ کند و همچنین ۷ اسب قهرمان جهان پرورش دهد.»

ارائه اسب‌ها و سوارکاران طراز اول در مسابقات

مرکز الشقب سالانه مسابقات ملی و بین‌المللی مختلفی را برگزار می‌کند و یکی از این رویدادها جشنوارهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی اسب عربی کتارا است که اسب‌های برتر در آن شرکت می‌کنند.

خالد الجهانی همچنین هدف اصلی تأسیس کانون الشقب را در سال ۱۹۹۲ بازگرداندن اسب‌های عربی اصیل به موطن خود و حفظ نسل‌ آنها برمی‌شمرد و می‌افزاید: «خوشبختانه تا کنون الشقب موفق شده نژاد اسب عربی را حفظ کند و همچنین ۷ اسب قهرمان جهان پرورش دهد.»

این باشگاه میزبان برخی از بزرگترین مسابقات اسب‌دوانی سالانه نظیر چی الشقب است. امسال ۹۵ سوارکار از ۲۴ کشور جهان راهی قطر شدند تا در رشته‌های پرش با اسب، درساژ و پارا-درساژ رقابت کنند. این تنها مسابقات از این نوع است که در آسیا و خاورمیانه انجام می‌شود.  

شین برین، سوارکار برجستهٔ ایرلندی که مسیر امسال را چالش‌برانگیز می‌داند و می‌افزاید: «این مسیر موانع فراوان و پیچ‌های سختی دارد. تماشاگران اینجا از اجرای ما به‌گرمی استقبال می‌کنند. بنابراین فکر می‌کنم بهانه‌ای در کار نیست، چون ما در یکی از بهترین پیست‌های مسابقهٔ دنیا هستیم و حضور در اینجا واقعا لذت‌بخش است.»

هم‌رسانی این مطلب

مطالب مرتبط

هیجان‌انگیزترین ماجراجویی‌های قطر

آینده ورزش در قطر: از ورزشهای الکترونیکی تا پدل