NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ارزیابی مثبت ایران از مذاکره با عربستان؛ خطیب زاده: هنوز در نقطه دیدار وزرا نیستیم

پرچم ایران و عربستان
پرچم ایران و عربستان Copyright CANVA PRO
Copyright CANVA PRO
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ایران روز دوشنبه ۲۵ آوریل (پنج اردیبهشت) آخرین دور مذاکرات با عربستان سعودی را «مثبت و جدی» ارزیابی کرد که می‌تواند پیشرفت بیشتری داشته باشد.

آگهی

ایران روز دوشنبه ۲۵ آوریل (پنج اردیبهشت) آخرین دور مذاکرات با عربستان سعودی را «مثبت و جدی» ارزیابی کرد که می‌تواند پیشرفت بیشتری داشته باشد.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در تشریح جزئیات این مذاکرات گفت: «گفت‌وگوهای ایران و عربستان در بغداد با تلاش‌هایی که دولت عراق انجام داده بود و تمهیدات و مساعدت‌های دولت عمان در روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار و گفت‌وگوها رو به جلو و مثبت بود.»

وی افزود: «چارچوب‌هایی که از ابتدا پیش‌بینی شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و گفت‌وگوها جدی بود. اگر به سطح سیاسی ارتقا پیدا کند شاهد پیشرفت‌ در چارچوب مذاکرات خواهیم بود.»

وی در عین حال افزود: «هنوز در نقطه دیدار وزرای خارجه نخواهیم بود.»

این در حالی است که شنبه گذشته سایت نورنیوز، رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرده بود که «با توجه به شکل‌گیری فضای مفاهمه و گفتگوهای سازنده میان نمایندگان دو کشور، پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک زمینه برگزاری جلسه مشترک میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی فراهم شود.»

گفت‌وگوها میان ایران و عربستان رو به جلو بود. توافق شده دور بعدی انجام شود و تاریخ تقریبی صورت گرفته ولی هنوز قطعی نشده است.
سعید خطیب زاده
سخنگوی وزارت خارجه ایران

خطیب‌زاده همچنین گفت: «ما در خصوص موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای با هیأت اعزامی عربستان گفت‌وگوهایی انجام دادیم. ان‌شاءالله حج برگزار می‌شود و گفت‌وگوها حاکی از این است که شاید نزدیک به ۴۰ هزار نفر اعزام خواهند شد و موضوعات دیگری در دستورکار بوده که در حال انجام است.»

وی تصریح کرد:‌ «گفت‌وگوها میان ایران و عربستان رو به جلو بود. توافق شده دور بعدی انجام شود و تاریخ تقریبی صورت گرفته ولی هنوز قطعی نشده است.»

گفت‌وگوهای بغداد از سال گذشته بدون سر و صدا در پایتخت عراق آغاز شد. تهران و ریاض یکدیگر را به بی‌ثبات کردن خاورمیانه متهم می‌کنند و از طرف‌های رقیب در درگیری‌های مختلف از جمله جنگ یمن حمایت می‌کنند. روابط بین تهران و ریاض در سال ۲۰۱۶ پس از حمله به سفارت عربستان در ایران به پایین‌ترین سطح رسید. گروهی از معترضان در تهران و مشهد در آن سال، پس از اعلام خبر اعدام شیخ نمر باقر النمر، به ساختمان سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله کردند و وارد این دو ساختمان شدند. پس از این اتفاق عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و چند کشور عربی دیگر هم به عربستان پیوستند.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در اوایل ماه مارس از سیاست «همزیستی» با ایران دفاع کرده بود. موضعی که سپس از سوی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران مورد استقبال قرار گرفت.

ماه گذشته یک روز پس از انجام بزرگترین اعدام دسته‌جمعی در عربستان، تهران تصمیم گرفت به‌طور موقت مذاکرات خود با ریاض را متوقف کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وزیر خارجه عراق در تهران: امیدوارم گفتگوهای ایران و عربستان علنی شوند

میزبانی از پوتین با اعمال شاقه؛ درخواست عجیب روسیه برای تحقق سفر به تعویق افتاده به ترکیه چیست؟

«اعدام دست‌کم ۸ نفر در ایران»؛ تهران: پاسخ به اسرائیل ربطی به آتش‌بس در جنگ غزه ندارد