ویلادمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، روز سهشنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) پس از دیدار با اولاف شولتس صدراعظم آلمان در مسکو گفت آماده است تا برای کاهش تنشها با غرب همکاری کند. این جدیدترین سیگنال مخابره شده از مسکو در میانه بحران تازه است که می تواند دورنمای جنگ با اوکراین را کاهش دهد.
ولادمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، روز سهشنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) پس از دیدار با اولاف شولتس صدراعظم آلمان در مسکو گفت آماده است تا برای کاهش تنشها با غرب همکاری کند. این جدیدترین سیگنال مخابره شده از مسکو در میانه بحران تازه است که می تواند احتمال جنگ با اوکراین را کاهش دهد.
آقای پوتین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: «ما آماده همکاری بیشتر با یکدیگر هستیم. آماده هستیم تا مسیر مذاکرات را ادامه دهیم.» صدراعظم آلمان نیز در مورد چشم انداز ادامه گفتگوها میان روسیه و غرب به خبرنگاران گفت: «من صریحا موافقم که گزینههای دیپلماتیک به پایان نرسیده است.»
این اظهارات ساعاتی پس از آن بیان میشود که روسیه اعلام کرد در پی پایان تمرینات نظامی، شماری از ۱۰۰ هزار سرباز خود را از حومه مرزهای اوکراین عقب می کشد. آقای شولتس گفت که خروج این نیروها از سوی روسیه «نشانه خوبی است» و اظهار امیدواری کرد که این تصمیم با عقب نشینی «تعداد بیشتری از این نیروها» ادامه یابد.
آقای شولتس قبل از سفر خود به روسیه اعلام کرده بود که حمله احتمالی روسیه به اوکراین با تبعات بسیار سنگین اقتصادی برای مسکو همراه خواهد بود.
پیشتر آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز در راستای تنشزدایی بین مسکو و کییف خواستار عقب نشینی نیروهای روسیه از مرز اوکراین شده بود. خانم بربوک در بیانیهای با تصریح بر اینکه «وضعیت بهطور ویژهای خطرناک است و هر لحظه ممکن است بدتر هم بشود» مسئولیت تنشزدایی را متوجه طرف روس دانست.
مواضع وزیر خارجه آلمان در حالی بیان میشود که صدراعظم این کشور امروز ۱۵ فوریه قرار است در مسکو با ولایمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار کند. اولاف شولتس دوشنبه به کییف رفت تا در آخرین گامهای دیپلماتیک مانع برفروختهشدن جنگی دیگر در اروپا شود.
۱۶ فوریه روز حمله روسیه یا روز «همبستگی» در اوکراین
این در حالیست که ودلودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین با توجه به شائبههایی که در خصوص حمله روسیه در روز چهارشنبه ۱۶ فوریه مطرح شده است، این روز را روز «همبستگی» اوکراینیها اعلام کرده است.
آموزش شهروندان غیرنظامی بهویژه از سوی گروههای راست افراطی برای مقابله با تهاجم احتمالی روسیه این روزها در صدر اخبار اوکراین قرار دارد. آقای زلنسکی از مردم اوکراین خواسته تا با برافراشتن پرچم زرد و آبی کشورشان همبستگی و اتحاد ملی و میهنی خود را نشان دهند.
همزمان خبر انتقال دفتر دیپلماتیک ایالات متحده به لویو در غرب اوکراین و تعطیلی کامل سفارت آمریکا در کییف بر نگرانی پایتختنشینان اوکراین افزوده است.
تخمینهای سرویسهای اطلاعاتی غربی از قریب الوقوع بودن حمله روسیه موجب شده تا بسیاری از کشورها از شهروندان خود بخواهند سریعا خاک اوکراین را ترک کنند.
این در حالیست که بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه در آخرین مکالمه تلفنی خود نسبت به باز بودن مسیر دیپلماسی و گفتگو برای حل بحران اوکراین ابراز امیدواری کردند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم با «سازنده» خواندن برخی از پیشنهادهای آمریکا گفت که همچنان شانس توافق وجود دارد. همزمان سفیر روسیه در اتحادیه اروپا تاکید کرد که کشورش قصد حمله به اوکراین را ندارد «مگر اینکه تحریک به این کار شود.»