سازمان ملل متحد از کشورها و نهادهای بینالمللی برای اهدای کمک بشردوستانه ۴.۴ میلیارد دلاری به افغانستان در سال ۲۰۲۲ استمداد طلبید؛ رقمی که سه برابر میزانی است که این کشور در سال ۲۰۲۱ دریافت کرد. ۶۲۳ میلیون دلار هم برای کمک به پناهجویان تقاضا شده است.
سازمان ملل متحد از کشورها و نهادهای بینالمللی برای اهدای کمک بشردوستانه ۴.۴ میلیارد دلاری به افغانستان در سال ۲۰۲۲ استمداد طلبید؛ رقمی که تقریبا معادل یک چهارم تولید ناخالص داخلی افغانستان است و سه برابر رقمی است این کشور در سال ۲۰۲۱ دریافت کرد.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در نشست مطبوعاتی روز سهشنبه که در ژنو سوئیس برگزار شد، گفت: « این کمک یک اقدام کاملا ضروری است که جامعه بینالمللی با آن مواجه شده است و بدون تحقق آن رنج بزرگی نصیب مردم افغانستان خواهد شد.»
او که اخیرا با مقامات طالبان ملاقات کرده است، وعده داد که این کمکهای بشردوستانه «با دقت» برنامهریزی شده تا به طور مستقیم به دست افراد نیازمند و نه مقامهای حکومتی برسد.
فیلیپو گراندی، کمیسر ارشد سازمان ملل در امور پناهندگان نیز خواستار کمک ۶۲۳ میلیون دلاری کشورهای برای رسیدگی به اوضاع مهاجران افغان و کمک به کشورهای پذیرنده آنها شد. درخواستی که در مجموع رقم کمک درخواستی سازمان ملل را به بیش از ۵ میلیارد دلار می رساند.
کمیسر ارشد سازمان ملل در این نشست اظهار داشت که بهبود شرایط امنیتی در افغانستان این فرصت را مهیا کرده که با جذب این کمکهای بشردوستانه، میلیونها آواره دوباره به کشورشان بازگردند.
توقف ناگهانی کمکهای خارجی پس از پیروزی طالبان در ماه اوت، اقتصاد شکننده افغانستان را در آستانه فروپاشی قرار داد چنان که قیمت مواد غذایی به سرعت افزایش یافت و فقر و گرسنگی در این کشور فراگیرتر شد. البته تصویب معافیتهایی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد و واشنگتن در ماه دسامبر، موجب شد تا روند کُند ارسال مواد غذایی و دارو به افغانستان به دلیل تحریم طالبان توسط غرب، بهبود یاید.