ایالت گوا تا سال ۱۹۶۱ میلادی تحت سلطه پرتغال بود و سرانجام نیز با حمله ارتش هند و وقوع جنگی دو روزه آزاد شد.
رونمایی از مجسمه کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی فوتبال جهان در شهر کالانگوت واقع در ایالت گوا در جنوبغرب هند اختلافاتی را میان ساکنان بوجود آورد.
برخی از آنها مقامات محلی را متهم میکنند که با نصب این مجسمه به فوتبالیست کشوری ارج نهادهاند که زمانی آنجا را مستعمره خود کرده بود. به این ترتیب درست پس از رونمایی از این مجسمه، تجمعات اعتراضی در شهر کالانگوت برگزار شد.
ایالت گوا تا سال ۱۹۶۱ میلادی تحت حاکمیت پرتغال بود و سرانجام نیز با حمله ارتش هند و وقوع جنگی دو روزه آزاد شد.
مقامات محلی تاکید دارند با نصب این مجسمه، به دنبال معرفی یک الگوی خوب برای جوانان بودند اما میکی فرناندز، فوتبالیست شناخته شده بینالمللی که اصالتاً اهل ایالت گوا است نیز این انتخاب را «توهین آمیز» میخواند و میگوید که این کار یادآور دوران استعمار پرتغالیها است.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: «رونالدو بهترین بازیکن جهان است، اما ما باید مجسمه بازیکنی از گوا داشته باشیم.»
مایکل لوبو، وزیر منطقه و عضو حزب حاکم بهاراتیا جاناتا در دفاع از این کار گفت: «همه پسران و دخترانی که میخواهند فوتبالیست حرفهای باشند، از افرادی مانند کریستیانو رونالدو الهام میگیرند. اگر رویاهای خود را با اشتیاق دنبال کنید، میتوانید به هدف خود برسید.»
این مجسمه در حالی در شهر کالانگوت نصب شده که آثار سلطه پرتغالیها هنوز در این منطقه قابل مشاهده است: در معماری محلی، تعداد زیاد کلیساها و این واقعیت که بسیاری از ساکنان نامهایی با منشاء پرتغالی دارند.
برخلاف سایر بخشهای هند، بسیاری از مردم این ایالت فوتبال را به ورزش کریکت ترجیح میدهند و در مسابقات بینالمللی مانند جام جهانی نیز از پرتغال حمایت میکنند.
میکی فرناندز در این باره میگوید: «من هم طرفدار تیم پرتغال هستم، اما وقتی بازیکنان خودمان را داریم نمیتوانیم مجسمه یک خارجی را در شهرمان بگذاریم.»