ند پرایس میگوید هنوز نمیتوان برداشت دقیقی از سازنده بودن رویکرد تیم ایرانی در مذاکرات وین ارائه داد و برای رسیدن به تصویری صحیحتر باید بیشتر تامل کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، قضاوت در خصوص موفقیت آمیز بودن دور تازه گفتوگوهای هستهای در وین را «زودهنگام» دانست.
ند پرایس، روز سهشنبه ۲۸ دسامبر در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران و در خصوص روند گفتوگوهای هستهای بر سر احیای برجام که در وین اتریش در حال برگزاری است تاکید کرد که هنوز نمیتوان ارزیابی دقیقی در خصوص رویکرد ایران در این مذاکرات ارائه داد.
اظهارات آقای پرایس در حالی مطرح میشود که یپشتر میخائيل اولیانوف، نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، از حصول «پیشرفتهای غیرقابل انکار» در دور تازه مذاکرات هستهای بر سر احیای برجام خبر داده بود. این دیپلمات روسی که به طرح اظهارنظرهای خوشبینانه در خصوص نتیجه مذاکرات مشهور است روز سهشنبه، همچنین در حساب توییتری خود مدعی شده بود که روند رفع تحریمها در محیطهای غیررسمی به صورت جدی مورد بحث قرار میگیرد.
این در حالیست که در سوی مقابل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص ارزیابی واشنگتن از روند مذاکرات هستهای در وین گفت: «ما همچنان در حال بررسی این موضوع هستیم که بدانیم آیا تیم ایرانی با دستور کار جدیدی که بتواند راهحلهایی برای رفع مشکلات ارائه کند به مذاکرات بازگشته یا همچنان از همان رویکرد پیشین خود پیروی میکند.»
دور تازه گفتوگوهای هستهای بر سر احیای برجام از روز دوشنبه در پایتخت اتریش آغاز شده و طرفین تلاشهای خود را برای بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ ادامه میدهند. مقامهای ایرانی نسبت به نتیجهبخش بودن این دور از گفتوگوها ابراز خوشبینی کردهاند در حالی که دیپلماتهای اروپایی در واکنشی متفاوت، به تهران هشدار دادهاند زمان پیشرو برای حصول به یک توافق نه چند ماه که به تنها چند هفته رسیده است.
ایران و روسیه از آنچه این دو کشور ساخت «ضربالاجل مصنوعی» از سوی اروپا و آمریکا خواندهاند انتقاد کرده و تاکید دارند که مذاکرات در مسیر درستی در حال پیشروی است.
همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، روز دوشنبه و همزمان با آغاز دور جدید گفتوگوها مدعی شده بود که سند مشترکی که پیشتر و در ماه ژوئن میان طرفین برای ادامه مذاکرات به دست آمده بود، کنار گذاشته شده و طرفین بر روی پیشنویس جدیدی برای ادامه گفتوگوها به توافق رسیدهاند.
پس از تاخیر چند ماهه از زمان روی کار آمدن دولت ابراهیم رئيسی، ایران بالاخره پذیرفت که در پایان ماه نوامبر به میز مذاکرات بازگردد و از آن زمان تا کنون دو دور مذاکره میان گروه کشورهای ۴+۱ و ایران با همراهی آمریکا برگزار شده است. سومین دور در دولت ابراهیم رئيسی از روز دوشنبه ۲۷ دسامبر در پایتخت اتریش آغاز شده است.