این اقدام با وعدههای شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین مبنی بر شروع روند کاهشی انتشار گاز کربن در کشورش تا پیش از سال ۲۰۳۰ کاملا مغایرت دارد.
چین در پی تشدید بحران انرژی و کمبود برق تولید روزانه زغال سنگ خود را به بیش از یک میلیون تن افزایش داده است.
این اقدام پکن با نشست آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به «کوپ۲۶» همزمان شده و در حالی صورت گرفته که رهبران جهان برای دستیابی به توافقی حیاتی جهت کاستن از تبعات فاجعهبار گرمایش زمین در گلاسگو گردهم آمدهاند.
از سوی دیگر همزمان با رونق گرفتن تدریجی اقتصاد جهانی، چین در حال حاضر با افزایش قیمت مواد اولیه از جمله زغال سنگ روبرو است. این کشپر برای تامین انرژی نیروگاههای خود بیش از۶۰ درصد زغال سنگ وابسته است.
این وضعیت سبب شده تا نیروگاهها به رغم تقاضای زیاد با کاهش تدریجی روند فعالیت و تولید روبرو شوند؛ مسئلهای که جیرهبندی برق و افزایش هزینههای تولید برای شرکتها را به همراه دارد.
مقامات چین برای کاستن از فشار موجود و بهبود شرایط طی هفتههای اخیر مجوز بازگشایی چندین معدن زغال سنگ را صادر کردهاند.
این اقدام با وعدههای شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین مبنی بر شروع روند کاهشی انتشار گاز کربن در کشورش تا پیش از سال ۲۰۳۰ کاملا مغایرت دارد.
کمیسیون ملی اصلاحات و توسعه چین روز یکشنبه اعلام کرد که تولید روزانه زغال سنگ در این کشور از اواسط ماه اکتبر به این سو از ۱۱.۵ میلیون تن فراتر رفته است.
این میزان نشان دهنده افزایش ۱.۱ میلیون تنی ظرفیت تولید زغال سنگ در چین نسبت به پایان ماه سپتامبر گذشته است.
این کمیسیون ماه گذشته میلادی همچنین درخواست مداخله برای کاهش قیمت زغال سنگ را نیز رد نکرده بود. این نهاد بدون اشاره به جزئیات لازم یاد آور شده که از همه ابزارهای لازم جهت بازگردان بهای زغال سنگ به یک سطح قیمتی معقول استفاده خواهد کرد.
چین در حالی تولید روزانه زغال سنگ خود را افزایش میدهد که رهبران جهان قرار است به مدت دو هفته در گلاسگو برای دستیابی به توافقی بر سر کاهش گازهای گلخانهای و خنثی سازی کربن تا سال ۲۰۵۰ با یکدیگر گفتگو کنند.
رئیس جمهوری چین یکی از غایبان بزرگ در این اجلاس مهم آب و هوایی است که به میزبانی بریتانیا برگزار میشود. شی جین پینگ ترجیح داد از راه دور و با خواندن یک متن از پیش تنظیم شده برای حاضران در نشست گلاسگو سخنرانی کند.
چین بزرگترین تولید کننده زغال سنگ و در عین حال بزرگترین آلودهکننده هوا در جهان است؛ این کشور با این حال بیشترین سرمایهگذاری را در زمینه انرژیهای پاک انجام داده است.