جزئیات برنامه دولت بریتانیا برای به صفر رساندن انتشار گازهای کربنی تا سال ۲۰۵۰ که تامین هزینه اجرای آن موجب بروز اختلافهایی نیز میان وزارت خزانهداری و نخست وزیر شده، نشان میدهد که اتکا به انرژی هستهای در کانون استراتژی سبز بریتانیا قرار گرفته است.
کمبود سوخت در بریتانیا و بحران گسترده انرژی در اروپا بیش از پیش تبعات وابستگی بیش از حد به سوختهای فسیلی را طی هفتههای اخیر برجسته کرده است.
همین موضوع به تسریع تلاش دولت بریتانیا برای اجرای برنامه تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر منجر شده؛ چنان که بوریس جانسون از لزوم تولید برق پاک تا سال ۲۰۳۵ سخن گفته است.
اما جزئیات برنامه دولت بریتانیا برای به صفر رساندن انتشار گازهای کربنی تا سال ۲۰۵۰ که تامین هزینه اجرای آن موجب بروز اختلافهایی نیز میان وزارت خزانهداری و نخست وزیر شده، نشان میدهد که اتکا به انرژی هستهای در کانون استراتژی سبز بریتانیا قرار گرفته است.
بر همین اساس، قرار است یک پروژه تولید برق هستهای بزرگ با هدف افزایش امنیت انرژی و ایجاد هزاران شغل تصویب و اجرا شود. این پروژه در واقع فاز سوم نیروگاه اتمی سایزوِل است که در کنار فاز سوم نیروگاه هینکلی که پیشتر راهاندازی آن برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده بود، اجرا خواهد شد.
همچنین دولت بریتانیا قرار است از توسعه تولید راکتورهای کوچک مدولار (SMR)، نسل جدیدی از نیروگاههای هستهای، از سوی کنسرسیومی به رهبری رولزرویس حمایت کند.
بر پایه این برنامه، دولت امیدوار است که تا سال ۲۰۳۵ انتشار گازهای کربنی در صنعت برق بین ۸۰ تا ۸۵ درصد کاهش یابد، این افت در صنعت حمل و نقل بین ۴۷ تا ۵۹ درصد باشد و در بخش صنعت نیز به ۶۳ تا ۷۶ درصد برسد.
همچنی مقرر شده تا در بخش مسکونی نیز تولید گازهای گلخانهای توسط خانوارهای بریتانیایی ۴۷ تا ۶۲ درصد کاهش یابد ک برای تحقق این هدف مقرر شده تا دولت با ممنوع کردن فروش سیستمها گرمایشی گاز پرمصرف با اعطای کمک پنجهزار پوندی به خانوارها آنها را نسبت به اصلاح سیستم گرمایشی خود ترغیب کند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
دولت بریتانیا تاکید دارد که اجرای برنامه کاهش تولید گازهای کربنی تا سال ۲۰۳۵ منجر به ایجاد ۲۴۰ هزار شغل جدید در این کشور خواهد شد.