مقامات آمریکا تأکید کردهاند که دیدار اخیر در امتداد مجموعهای از «الزامات عملی» بوده و هیچ ربطی به «مشروعیتبخشی یا بهرسمیت شناختن» این گروه نداشته است.
مقامات ایالات متحده اعلام کردند گفتگویی «روراست و حرفهای» با نمایندگان طالبان داشتهاند و در این گفتگو تأکید کردهاند که دربارهٔ طالبان «نه براساس حرفشان بلکه بر اساس عملشان» تصمیم میگیرند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که محور گفتگوهای یکشنبه در دوحه قطر تامین امنیت و پیشگیری از تروریسم، ایجاد امکان خروج ایمن شهروندان آمریکایی و افغان و نیز شهروندان دیگر کشورها و رعایت حقوق بشر از جمله تسهیل مشارکت زنان در اجتماع بوده است. مقامات آمریکایی هنوز از حصول توافق با طالبان سخن نگفتهاند.
آقای پرایس همچنین گفت که طرفین بر سر شرط ایالات متحده دربارهٔ «رسیدن کمکهای بشردوستانه مستقیم به مردم افغانستان» گفتگو کردهاند.
مقامات دولت بایدن به خبرنگاران گفتهاند که هیئت آمریکایی قصد دارد طالبان را به تعهد خود در زمینه پیشگیری از تروریسم ملزم نگاه دارد و همچنین این گروه را تحت فشار خواهد گذاشت تا مارک فرریکس، گروگان آمریکایی را آزاد کنند.
از سوی دیگر سرپرست وزارت خارجه طالبان نیز در این گفتگوها خواستار لغو تحریم داراییهای بانک مرکزی افغانستان شده است. امیر خان متقی همچنین اعلام کرد واشنگتن از تمایل خود به «ارسال واکسن کرونا» به کابل خبر داده و طرفین درباره «گشایش فصلی تازه» در روابط دو کشور سخن گفتهاند.
این درحالی است که مقامات آمریکایی تأکید کردهاند که دیدار اخیر در ادامه مجموعهای از «الزامات عملی» بوده و هیچ ربطی به «مشروعیتبخشی یا بهرسمیت شناختن» گروه طالبان نداشته است.
چالش کنونی کشورهای غربی آن است که در عین مشروعیت ندادن به گروه طالبان، کمکهای بشردوستانه را به جامعه نیازمند افغانستان برسانند.
همزمان با خروج نیروهای ناتو از افغانستان، گروه طالبان در میانه ماه اوت سال جاری پس از حدود بیست سال دوباره قدرت را در افغانستان به دست گرفت.