خوردن قارچ سمی جنگل‌های لهستان جان دومین کودک افغان را گرفت؛ دادستانی لهستان تحقیق می‌کند

hospital in Warsaw, Poland
hospital in Warsaw, Poland Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مقامات قضایی لهستان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سهل انگاری عامل مسمومیت این خانواده افغان با قارچ سمی بوده یا دلیل دیگری برای وقوع این حادثه وجود داشته است.

آگهی

پزشکان بیمارستان کودکان در شهر ورشو، پایتخت لهستان روز جمعه اعلام کردند دومین کودک مهاجر افغان که تنها ۶ سال داشت و بر اثر مصرف قارچ سمی به این بیمارستان منتقل شده بود نیز مانند برادر کوچکش جان باخت.

این خانواده افغان ماه گذشته از کابل تخلیه شده بودند. آنها پسر ۵ ساله خود را نیز بامداد پنج‌شنبه بار دیگر به دلیل خوردن قارچ‌های سمی از دست دادند.

این کودک ۶ ساله در بیمارستان کودکان لهستان بستری بود و در شرایط بحرانی قرار داشت. پزشکان بیمارستان پیش از این اعلام کرده بودند که او تحت پیوند کبد قرار گرفته است اما سیستم عصبی مرکزی او به شدت آسیب دیده و امید به زنده ماندن او بسیار اندک است.

خواهر ۱۷ سالۀ آنها نیز که مسموم شده بود، سرانجام درمان و از بیمارستان مرخص شد. پزشکان می‌گویند اثر مخرب این سم بر بدن بزرگترها بسیار کمتر از کودکان بوده است.

گفته می‌شود این خانواده، شامل دو بزرگسال و چهار کودک در ۲۳ ماه اوت وارد شهر «پودکوا لسنا» در نزدیکی ورشو شده بودند. آنها هفته گذشته سوپی را با قارچ‌های بسیار سمی جنگل‌های اطراف مرکز قرنطینه اجباری مهاجران تهیه کرده و خورده بودند و در پی آن اعضای خانواده طی روزهای ۲۶ و ۲۷ اوت در بیمارستان بستری شدند.

بنا بر گزارش رسانه‌های لهستان، پدر این کودکان یک حسابدار بوده که سال‌ها در افغانستان برای ارتش بریتانیا کار می‌کرده و در نهایت نیز خانواده او توسط ارتش لهستان آنهم به درخواست بریتانیا از کابل تخلیه شده‌اند.

تحقیقات دادستان لهستان دربارۀ مسمومیت پناهجویان افغان

مقامات قضایی لهستان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سهل انگاری عامل مسمومیت این خانواده افغان با قارچ سمی بوده یا دلیل دیگری برای وقوع این حادثه وجود داشته است.

الکساندرا اسکرزنیارز، سخنگوی دفتر دادستانی در ورشو اعلام کرد که دادستان‌ها در حال تحقیق از کارکنان مرکز نگهداری مهاجران افغان درباره وقایع هفته گذشته هستند. این تحقیقات ممکن است به اتهامات جنایی برای سهل انگاری و قرار دادن غیرعمد مهاجران در معرض یک تهدید جدی منجر شود؛ تهدیدی که باعث از دست رفتن سلامتی افراد یا زندگی آنها شده است.

او افزود که در صورت اثبات چنین اتهامی، مجازات افراد خاطی حداکثر سه سال زندان خواهد بود.

قارچ کلاه مرگ، از جمله سمی‌ترین قارچ‌های جهان است که شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی لهستان دارد.

حدود ۱۳۰۰ نوع قارچ در لهستان رشد می‌کند که حدود ۲۰۰ نوع آن سمی است. پیش از این در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۷ نفر در این کشور دچار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ شده و ۲۵ نفر از آنها در بیمارستان بستری شدند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

لهستان حصارهای سیم خاردار را علیه مهاجران در مرز خود با بلاروس بالا برد

پلیس لهستان برای مقابله با کشاورزان معترض در ورشو گاز اشک آور پرتاب کرد

اتحادیه اروپا ۱۳۷ میلیارد بودجه مسدود شده لهستان را آزاد می‌کند