لباس تیم ژیمناستیک زنان آلمان در بازیهای المپیک توکیو سر و صدای زیادی کرده است. این تیم میگوید که لباسهایشان اعتراض به «نگاه جنسی» به ورزش است.
لباس تیم ژیمناستیک زنان آلمان در بازیهای المپیک توکیو سر و صدای زیادی کرده است. این تیم میگوید که لباسهایشان اعتراض به «نگاه جنسی» به ورزش است.
زنان ژیمناست برای دههها از لباس مخصوصی استفاده میکنند که یک تکه است و پایین تنه آن به بیکینی (لئوتارد) میرسد. اما لباس جدید ژیمناستهای آلمانی در المپیک توکیو بدن آنها را تا مچ پا میپوشاند که این نوع لباس «یونیتارد» نام دارد.
با این حال لباس ژیمناستهای مرد بدن را میپوشاند و در برخی موارد ژیمناستهای مرد ترجیح میدهند از شورت ورزشی استفاده کنند.
تیم زنان آلمان برای نخستین بار در مسابقات ژیمناستیک هنری اروپا در ماه آوریل گذشته پوشش یونیتارد را استفاده کرد.
سارا ووس، ژیمناست ۲۱ ساله آلمانی در آن زمان گفت که مطمئن نیستند که برای مسابقات المپیک نیز چنین تصمیمی بگیرند اما در نهایت تصمیم گرفتند تا از این پوشش در بازیهای المپیک استفاده کنند.
ووس در جمع خبرنگاران گفت: «کنار هم نشستیم و گفتم که خب، میخواهیم یک رقابت بزرگ داشته باشیم. میخواهیم احساس شگفتانگیزی داشته باشیم. میخواهیم به همه نشان دهیم که شگفتانگیز به نظر میرسیم.»
لباس لئوتارد (لوتارد) که پاها را نمیپوشاند در بازیهای المپیک توکیو از سوی بسیاری از زنان ژیمناست انتخاب شد.
الیزابت سایتز، عضو دیگر تیم ژیمناستیک زنان آلمان گفت: «این درباره احساس راحتی است. میخواستیم نشان دهیم که هر زن، هر کسی، باید خودش تصمیم بگیرد که چه لباسی بپوشد.»
فدراسیون ژیمناستیک آلمان در ماه آوریل گفته بود: «این لباسها اعتراضی علیه نگاه جنسی در ژیمناستیک است. هدف این است که با رعایت اصول زیبایی خود را نشان دهیم بدون اینکه احساس ناراحتی کنیم.»
ترجیح سیمون بایلز به استفاده از لباسهای فعلی
سیمون بایلز، ستاره آمریکایی در ماه ژوئن گفته بود که او لباس لئوتارد را ترجیح میدهد زیرا این پوشش پاها را بلند میکنند و بلندتر به نظر میرسند.
وی اضافه کرده بود: «اما من تصمیم آنها را برای پوشیدن هر چه دوست دارند و هرچه باعث راحتی آنها شود میپذیرم.»
مت کاوان، مدیر ارشد بازرگانی شرکت آمریکایی جیکی الیت (GK Elite) تولید کننده لباسهای لئوتارد به آسوشیتدپرس میگوید که «اکثر درخواستها برای لباس یونیتارد از کشورهایی است که به دلایل فرهنگی و مذهبی لباسهای پوشیده را انتخاب میکنند.»
وی اضافه میکند که تولیدی آنها لباسهای پوشیده تا مچ پا (یونیتارد) را طراحی کرده است اما از منظر تقاضای مصرف کننده درخواستها زیاد نبوده است.
طبق گزارش رویترز اما انتخاب این پوشش از سوی تیم زنان ژیمناستیک آلمان باعث ایجاد واکنشهایی در شبکههای اجتماعی و بین شهروندان ژاپنی شد. دختران تقریبا همیشه در مدارس دامن میپوشند و زنان در بسیاری از مراکزی که مشغول کار هستند مجبورند تا کفشهای پاشنه بلند داشته باشند.
یوکو یکی از شهروندان ژاپنی است که در توییتر در حمایت از لباسهای تیم آلمان گفت: «من قبلا در ژیمناستیک ریتمیک حضور داشتم و در تمرینات ما همیشه دو مرد میانسال بودند که فقط وقتی پاها را بلند میکردیم عکس میگرفتند.»
وی اضافه کرد: «لباس لئوتارد میتواند زیبا و راحت باشد اما واقعیت این است که برخی افراد اینگونه از آن سوء استفاده میکنند.»