رهبر جداییطلب کاتالان پس از عفو: دولت اسپانیا خواست همه چیز را ببازم اما فقط ترسم را باختم

ژُردی کوشارت، یکی از رهبران جداییخواهان کاتالونیا که به دلیل مشارکت در اقدام برای استقلال این منطقه در سال ۲۰۱۷، سه سال و هشت ماه را پشت میلههای زندان گذراند، اکنون پس از برخورداری از فرمان بخشش دولت اسپانیا و آزادی میگوید که از کار خود پشیمان نیست.
کوشارت یکی از ۹ رهبر جداییخواه کاتالان است که دولت اسپانیا روز چهارشنبه در اقدامی «آشتیجویانه» آنها را مشمول عفو نموده و از زندان آزاد کرد. اما او میگوید تنها این «شاخه زیتون» نمیتواند به بحران جداییطلبی در این منطقه ثروتمند از شمال شرقی اسپانیا پایان دهد.
این سیاستمدار ۴۶ ساله که رئیس «اومنیوم»، یکی از بزرگترین گروههای مردمی طرفدار استقلال کاتالونیاست، گفته است: «معنی این عفوکردنها این نیست که ارادهای برای حل منازعات سیاسی دارند.»
او در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با بیان این که انتقادات گسترده سازمانهای مردمنهاد مانند عفو بینالملل عامل مؤثری در آزادی او و همراهانش بوده، گفت: «در عین حال چیزی که هست، بودن ما در زندان برای دولت اسپانیا مشکل ایجاد میکند.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
ژُردی کوشارت در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷ پس از تظاهراتی در خارج از ساختمان دولت منطقهای کاتالان در بارسلون روی داد و طی آن چندین خودرو پلیس منهدم شد، بازداشت گردید. او در سال ۲۰۱۹ به جرم شورش به ۹ سال زندان محکوم شد.
«پشیمان نیستم»
تصویر کوشارت در سال ۲۰۱۷ در حالی که روی یک خودرو پلیس ایستاده و خطاب به معترضین سخنرانی میکرد، همچنان یکی از تصاویر ماندگار از خیزش ناموفق جداییخواهان کاتالونیا برای استقلال است، رویدادی که به شدیدترین بحران سیاسی اسپانیا در دهههای اخیر بدل شد.
زندانیان آزاد شده به دلیل نقشی که در برگزاری همهپرسی داشتند هر کدام به ۹ تا ۱۳ سال زندان محکوم شده بودند. دستگاه قضایی اسپانیا این رأیگیری را غیرقانونی اعلام کرده بود و پلیس راهپیمایی معترضان به این تصمیم دولت مرکزی را با خشونت سرکوب کرد.
چند هفته بعد از آن، مجلس محلی کاتالونیا با توجه به نتایج رأیگیری، استقلال این منطقه را اعلام کرد. اما دولت مادرید استقلال را نپذیرفت و با خلع مسئولان دولت محلی، خودمختاری کاتالونیا را لغو کرد.
ژردی کوشارت میگوید در دوران زندان به این چیزها فکر کرده و به این نتیجه رسیده که از کار خود پشیمان نیست.
وی با بیان اینكه دولت اسپانیا را مقصر همه ناآرامیها میداند، گفت: «من از هیچ چیز ناراحت و پشیمان نیستم به جز خشونتی كه (توسط پلیس) بر شهروندان عادی وارد شد.»
برخی دیگر از همراهان او کمی انتقاد از خود نشان دادهاند. از جمله اوریول ژونكراس، معاون وقت رئیس دولت كاتالونیا و کسی که در میان این ۹ نفر بیشترین حکم زندان، یعنی ۱۳ سال را گرفته بود، اخیراً اعتراف كرد که تجزیهطلبان با اقدام خود در سال ۲۰۱۷ اشتباه كردهاند.
کوشارت با این حال به مذاکره با مادرید باور دارد و معتقد است که مذاکرات بین مادرید و رهبران جداییطلب کاتالونیا که قرار است به زودی از سر گرفته شود، ممکن است «یک نقطه عطف» باشد.
او گفت: «من جامعه اسپانیا را برای پیشرفت در زمینه خودمختاری کاتالونیا آماده نمیدانم، اما مسئول گفتگو سیاستمداران هستند.»
او مدافع جدی حق تعیین سرنوشت مردم منطقه و خواسته اصلی آنها یعنی استقلال است، اما با وجود این میگوید آگاه است که دولت مرکزی کاملاً مخالف چنین ایدهای است.
اپلیکیشن یورونیوز را از پل استور دانلود کنید
به خواسته کاتالانها میرسیم
چهره معروف جداییخواهان کاتالونیا میگوید با این که در دوران زندان دلش برای فرزندانش تنگ میشده و فرزند کوچکش وقتی او پشت میلهها بوده به دنیا آمده، اما از زندان خاطرات خوبی دارد زیرا حبس او را «قویتر» کرده است.
او در بیشتر دوران زندان از وضعیت «زندان باز» برخوردار بود، یعنی خیلی روزها به او مرخصی میدادند و میتوانست از زندان خارج شود.
ژوردی کوشارت امیدوارانه میگوید: «آنها میخواستند که من همه چیز را از دست بدهم، اما تنها چیزی كه من از دست دادم ترس بود. من از دولت اسپانیا نمیترسم. آیا روزی کشوری به نام جمهوری کاتالونیا وجود خواهد داشت؟ اگر کاتالانها خودشان این را بخواهند، به احتمال زیاد روزی این اتفاق خواهد افتاد.»