پکن روز سهشنبه ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) ناتو را به اغراق درباره تهدید از سوی چین و «ایجاد رویارویی» متهم کرد. روز گذشته در اجلاس سران ناتو به «چالش سیستماتیک» از سوی چین اشاره شده بود.
پکن روز سهشنبه ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) ناتو را به اغراق درباره تهدید از سوی چین و «ایجاد رویارویی» متهم کرد. روز گذشته در اجلاس سران ناتو به «چالش سیستماتیک» از سوی چین اشاره شده بود.
رهبران ناتو در بیانیهای تفصیلی به اهداف خود اشاره کردند و از اقدامات فزاینده چین در ساخت زرادخانه هستهای، تواناییهای فضایی و جنگ سایبری بهعنوان تهدیدی برای نظم بینالملل یاد کردند.
با این حال نمایندگان پکن در اتحادیه اروپا در یک بیانیه تند از ناتو خواست تا «بهطور منطقی توسعه چین را مشاهده کند، از اشکال مختلف اغراق درباره تئوری تهدید چین دست بردارد» و از منافع مشروع و حقوق قانونی چین به بهانه دستکاری در سیاستهای گروهی استفاده نکند. چین ناتو را به رویارویی ساختگی نیز متهم کرد.
پکن میگوید اتهاماتی که ناتو وارد میکند «توهین به توسعه صلحآمیز چین، قضاوت نادرست درباره وضعیت بینالمللی و نقش خود ناتو، و نیز ادامه ذهنیت جنگ سرد» است.
تنشهای نظامی در طول یکسال گذشته بین چین و قدرتهای رقیب از جمله ایالات متحده آمریکا و هند افزایش یافته است.
وزارت دارایی آمریکا در ماه مارس اعلام کرد که بودجه نظامی چین دومین بودجه بعد از ایالات متحده آمریکا در جهان است و اگرچه همچنان کمتر از یک سوم بودجه نظامی واشنگتن است اما در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۶.۸ درصدی روبرو شده است.
پکن همچنین میلیاردها دلار در برنامه فضایی خود هزینه میکند تا با پیشگامی روسیه و آمریکا در این حوزه رقابت کند.
این اتفاقها یک روز پس از آن صورت گرفت که سفارت چین در بریتانیا نسبت به بیانیه رهبران گروه هفت درباره این کشور موضع گرفت. رهبران گروه هفت آخر هفته گذشته پس از نشست سه روزه در بریتانیا، چین را به آزار کنشگران طرفدار دموکراسی در هنگ کنگ و منطقه سین کیانگ متهم کرد.
گروههای مدافع حقوق بشر میگویند که چین حدود یک میلیون اقلیت اویغور و دیگر گروهها در استان سین کیانگ را به اردوگاههای داخلی منتقل کرده است. پکن میگوید این کار را برای مقابله با افراطگرایی اسلامی انجام داده است.
بایدن از چین خواسته است تا به هنجارهای بینالمللی درباره حقوق بشر با مسئولیت بیشتری عمل کند.