اتهام جاسوسی به فرانسوی زندانی در ایران؛ فرانسه: غیرقابل درک است

Saeid Dehghan's Twitter account
Saeid Dehghan's Twitter account Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بنجامین بریر در جریان یک سفر طولانی با خودروی ون که از سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز شده بود، به عنوان گردشگر در حال عبور از خاک ایران بوده است که در ماه مه ۲۰۲۰ میلادی دستگیر می‌شود.

آگهی

وزارت امور خارجه فرانسه روز یکشنبه ۳۰ مه (۹ خرداد) در واکنش به اتهامات یک فرانسوی بازداشت شده در ایران که امروز اعلام شد، آن‌ها را «غیرقابل درک» توصیف کرد. 

بنجامین بریر، گردشگر فرانسوی که از حدود یک سال پیش در ایران زندانی است، در دادگاه به اتهام «جاسوسی و تبلیغ علیه نظام» محاکمه خواهد شد. این خبر روز یکشنبه از سوی سعید دهقان، وکیل او به نقل از دادستان پرونده اعلام شد.

تصمیم به محاکمه بنجامین بریر ۳۶ ساله به اتهام جاسوسی در حالی گرفته شده که به‌تازگی خواهر او «بلاندین بریر» در نامه‌ای سرگشاده از امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه خواسته بود تا برای آزادی برادرش اقدام کند.

به گفته وکیل بنجامین بریر، او به دلیل «عکسبرداری از مناطق ممنوع» با اتهام جاسوسی روبروست. بنجامین بریر در زمان استفاده از یک پهپاد تفریحی در یک پارک ملی در نزدیکی مرز ترکمنستان دستگیر شد.

اتهام «تبلیغ علیه نظام» نیز به دلیل انتشار پیامی از سوی او در شبکه‌های اجتماعی طرح شده که در آن پیام، بنجامین بریر پرسیده بود چرا حجاب در ایران اجباری است ولی در دیگر کشورهای مسلمان «اختیاری».

سعید دهقان، وکیل او اعلام کرد که «دادستان کیفرخواست را تهیه و برای ادامه روند قضایی به دادگاه انقلاب فرستاده است.»

به گفته خواهر این زندانی فرانسوی، بنجامین بریر در جریان یک سفر طولانی با خودروی ون که از سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز شده بود، به عنوان گردشگر در حال عبور از خاک ایران بوده است که در ماه مه ۲۰۲۰ میلادی دستگیر می‌شود.

او برادرش را «گردشگری تشنه کشف و ماجراجویی» توصیف کرده است.

بلاندین بریر در نامۀ خود خطاب به رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به اختلافات ایران با کشورهای اروپایی نوشته است: «مشکل جای دیگری است. برادرم دارد به یک ابزار مذاکره تبدیل می‌شود. یک جوان فرانسوی در مرکز درگیری میان کشورها قرار گرفته است.»

در حال حاضر دهها شهروند غربی در ایران زندانی هستند که بسیاری از آنها شهروندان دوتابعیتی این کشور محسوب می‌شوند. سازمان‌های غیردولتی تاکنون بارها اقدامات ایران در بازداشت شهروندان غربی را محکوم و آن را «گروگانگیری با هدف کسب امتیاز از قدرتهای خارجی» توصیف کرده‌اند.

فعالان حقوق بشر تاکید دارند که این افراد، بی‌گناهانی هستند که قربانی یک بازی سیاسی شده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آلمان یک دانشمند روس را به جرم جاسوسی برای مسکو دستگیر کرد

همراه با یورونیوز؛ دوتابعیتی: جرم یا حق شهروندی؟

دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی را به اعدام محکوم کرد