پلیس پاکستان برای متفرق کردن تحصن کنندگان در شهر راولپندی و نقاط دیگر این کشور پس از کشته شدن پنج نفر در درگیریهای قبلی، از باتوم و گاز اشکآور استفاده کرد.
پلیس پاکستان برای متفرق کردن تحصن کنندگان در شهر راولپندی و نقاط دیگر این کشور پس از کشته شدن پنج نفر در درگیریهای قبلی، از باتوم و گاز اشکآور استفاده کرد.
این اقدام دو روز پس از بازداشت سعد رضوی، رهبر حزب جنبش لبیک پاکستان انجام شد که اعتراض هواداران وی را در پی داشت.
پلیس پاکستان روز چهارشنبه، جاده اصلی را که از سوی تظاهرکنندگان در حومه شهر اسلامآباد مسدود شده بود از حضور معترضان پاکسازی کرد. با این حال مقامهای پاکستانی تصریح کردند همچنان در تلاش هستند تا اوضاع راولپندی، لاهور و مکانهای دیگر را تحت کنترل خود درآوردند.
دو نیروی پلیس و سه نفر دیگر روز دوشنبه پس از بازداشت رضوی در درگیریها کشته شدند. رهبر حزب جنبش لبیک پاکستان از دولت این کشور خواسته بود تا سفیر فرانسه را به دلیل انتشار کاریکاتورهایی از محمد، پیامبر اسلام اخراج کند و تهدید به برگزاری تظاهرات کرده بود. طبق گفته پلیس، بازداشت رضوی با هدف حفظ نظم و قانون صورت گرفته است. اما پس از بازداشت این فرد اعتراضها شدت گرفت و به خشونت گرایید. معترضان بزرگراهها و جادههای چندین شهر را مسدود کردند.
درگیریهای مرگبار سه روز پس از آن رخ داد که رضوی در بیانیهای از نخست وزیر پاکستان خواست تا به آنچه در فوریه اعلام کرده بود، عمل کند. وی تصریح کرد که عمران خان قول داده بود تا سفیر فرانسه را تا قبل از ۲۰ آوریل به دلیل انتشار کاریکاتور پیام اسلام در فرانسه اخراج کند. با این حال دولت گفته است که فقط متعهد به بحث در این موضوع در پارلمان است. پارلمان پاکستان در اکتبر گذشته از دولت خواسته بود تا سفیر این کشور را از پاریس خارج کند.
درگیریهای روز دوشنبه ابتدا از لاهور آغاز شد و بعد به شهرهای دیگر از جمله شهر بندری کراچی گسترش پیدا کرد.
رضوی در ماه نوامبر گذشته پس از مرگ ناگهانی خادم حسین رضوی، پدرش رهبر حزب جنبش لبیک پاکستان شد. حزب وی از دولت میخواهد تا محصولات فرانسوی را تحریم کرده و سفیر فرانسه را طبق توافقنامهای که دولت با حزب رضوی در فوریه امضا کرده است، اخراج کند.
جنبش لبیک و دیگر احزاب اسلامگرا از اکتبر سال گذشته سخنان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه را محکوم کردند و گفتند که او سعی داشت که از انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام به عنوان آزادی بیان دفاع کند. ماکرون در آن زمان از چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو دفاع کرده بود.
سخنان ماکرون در مراسم یادبود ساموئل پاتی، معلم تاریخ در فرانسه مطرح شده بود. یک جوان چچنیتبار به نام عبدالله آنزوروف در روز ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر) ساموئل پاتی، را در نزدیکی پاریس با قمه کشت و سرش را برید. انگیزه عامل این حمله که خود به دست پلیس کشته شد، این بود که این معلم در کلاس درس با موضوع آزادی بیان، کاریکاتورهای پیامبر اسلام را به دانشآموزان نشان داده بود.