یک گروه اسلامگرای پاکستانی روز سهشنبه ۱۷ نوامبر (۲۷ آبان) اعلام کرد که دولت با درخواست آنها برای تحریم کالاهای فرانسوی موافقت کرده است، بنابراین اعتراضها به انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام را متوقف میکنند.
یک گروه اسلامگرای پاکستانی روز سهشنبه ۱۷ نوامبر (۲۷ آبان) اعلام کرد که دولت با درخواست آنها برای تحریم کالاهای فرانسوی موافقت کرده است، بنابراین اعتراضها به انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام را متوقف میکنند.
هزاران نفر در حومه اسلام آباد، پایتخت پاکستان روز دوشنبه در اعتراض به انتشار مجدد کاریکاتورهای پیامبر اسلام در فرانسه با پلیس درگیر شدند.
اعجاز اشرفی، سخنگوی گروه تحریک لبیک به رویترز گفت: «ما اعتراضهای خود را پس از امضای توافقنامه با دولت مبنی بر حمایت رسمی از تحریم کالاهای فرانسوی متوقف میکنیم.» با این حال هنوز دولت پاکستان این موضوع را تایید نکرده است.
اعتراضهای در برخی از کشورهای اسلامی علیه فرانسه پس از آن شدت گرفت که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مراسم بزرگداشت ساموئل پاتی، معلمی که از سوی یک اسلامگرای افراطی سر بریده شد، گفته بود این کشور «از کاریکاتور دست برنمیدارد» و از چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو دفاع کرد.
یک جوان اسلامگرای چچنیتبار به نام عبدالله آنزوروف در روز ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر) ساموئل پاتی، معلم تاریخ فرانسوی را در نزدیکی پاریس با قمه کشته و سر او را برید. انگیزه عامل این حمله تروریستی که خود دقایقی بعد از حمله، به دست پلیس کشته شد، این بود که ساموئل پاتی در کلاس درس با موضوع آزادی بیان، کاریکاتورهای پیامبر اسلام را به دانشآموزان نشان داده بود.
پاکستان انتشار مجدد کاریکاتورهای پیامبر اسلام را محکوم کرد.
طبق توافق بین این گروه اسلامگرای پاکستانی، پارلمان این کشور باید در مدت سه ماه درباره اخراج سفیر فرانسه نیز تصمیم بگیرد.
سخنگوی این گروه که خود به تازگی از زندان آزاد شده است گفت که قرار است تمام معترضان بازداشت شده و رهبران آنها بلافاصله آزاد شوند.
این گروه تندروی اسلامگرا یکی از جادههای اصلی پایتخت را مسدود کرده و خواستار قطع روابط دیپلماتیک دولت با فرانسه و اخراج سفیر این کشور شده است.
طبق اطلاعات بانک مرکزی پاکستان، ارزش مبادلات تجاری این کشور با فرانسه در سال مالی گذشته حدود ۸۰۰ میلیون دلار ارزیابی شده است که ارزش صادرات ۴۲۲ میلیون دلار و ارزش واردات ۳۵۶ میلیون دلار بوده است.
اهانت به پیامبر اسلام در پاکستان با مجازات اعدام همراه است.