NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تلاش برای شکست حلقه تنگ «نخبگان» در فرانسه: موسسه خدمات عمومی جایگزین دانشسرای ملی علوم اداری می‌شود

پلاک دانشسرای علوم اداری در پاریس
پلاک دانشسرای علوم اداری در پاریس Copyright Francois Mori/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
Copyright Francois Mori/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
نگارش از Amirbehnam MASOUMI
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بسیاری از کارمندان عالی‌رتبه، نمایندگان مجلس، وزرا و حتی شماری از روسای جمهور فرانسه، فارغ التصحیل دانشسرای ملی علوم اداری بوده و هستند.

آگهی

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه یکی از وعده‌های بزرگ انتخاباتی سال ۲۰۱۶ را با اعلام خبر جایگزینی دانشسرای ملی علوم اداری با موسسه خدمات عمومی، عملی کرد.

دانشسرای ملی علوم اداری (l'ENA) از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون، محل تحصیل و تربیت بخش عمده‌ای از «نخبگان» حاکم فرانسه بوده است. ورود به این دانشسرا با یک آزمون بسیار سخت ممکن است. با این حال، بسیاری از افراد طبقات برخوردار جامعه با فراهم کردن امکانات لازم برای فرزندان خود راه ورود به این مرکز آموزشی را برای آنان آسان‌تر می‌کنند. امری که به اعتقاد مخالفان پرشمار این موسسه طی ده‌های گذشته به ایجاد دایره تنگ و انحصاری «نخبگان» حاکم منجر شده است. امانوئل ماکرون خود فارغ ااتحصیل همین موسسه است.

رئیس جمهوری فرانسه در سخنرانی برای مدیران مشاغل عمومی، یعنی ۲۰۰ تا ۵۰۰ نفر از عالی‌رتبه‌ترین کارکنان دولت، طرح خود برای اصلاح الگوی حکمرانی دولتی را معرفی کرد. حذف دانشسرای ملی علوم اداری، یکی از مهم‌ترین و خبرسازترین بخش‌های این برنامه است. قرار است این تغییر تا پایان سال جاری میلادی اجرایی شود.

دانشسرای ملی علوم اداری از سال ۱۹۹۱ از پاریس به استراسبورگ منتقل شد.

در فرانسه، برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی و به‌ویژه آلمان، ورود حرفه‌ای به سیاست و دولت عمدتا نیازمند تحصیل در دانشگاه‌های صاحب‌نامی مانند همین دانشسرای ملی علوم اداری، دانشسرای عالی علوم عادی [غیراداری] یا موسسه علوم سیاسی است. بسیاری از منتقدان نابه‌سامانی‌های دهه‌های اخیر در فرانسه را یکی از نتایج این نظام بسته «نخبه‌پرور» می‌دانند.

امانوئل ماکرون می‌گوید تصمیم دارد تا امکان ورود افراد از دانشگاه‌های دیگر برای تصدی پست‌های کلیدی نظیر «نظارت بر اموال و داریی»، «شورای حکومت» (معادل دیوان عدالت اداری)، یا «دیوان محاسبات» را فراهم کند.

ابتکار عمل ماکرون برای تغییر ساختار اداری فرانسه، حتی از سوی احزاب و کنشگران چپ‌گرا به‌صورت تلویحی تایید شده است.

براساس برنامه اصلاحی دولت ماکرون، کارمندان عالی‌رتبه دولت باید دوره‌های آموزشی جدیدی را برای رویارویی با چالش‌های نوین نظیر لائیسیته، فقر، اکولوژی (محیط زیست) و گفتمان‌های علمی پشت سر بگذارند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اعتراض هزاران نفری به انتخاب بارنیه به عنوان نخست وزیر فرانسه؛ رهبر چپ افراطی: ول‌کن نیستیم

نخست وزیر جدید فرانسه با ماموریتی دشوار؛ سیاستمداری که با کمیسیون اروپا مثل کف دستش آشناست

گزارش افشاگرانه رسانه فرانسوی از شبکه ترور جمهوری اسلامی به رهبری قاچاقچی لیونی؛ هدف: یهودیان اروپا