تسنیم، پایگاه خبری نزدیک به سپاه پاسداران ایران این خبر را به نقل از برخی منابع تایید کرده و تصریح کرده که بنا به اطلاعات کسب شده سانحه به دلیل انفجار مینهای چسبان در بدنه کشتی ساویز روی داده است.
تهران روز چهارشنبه گزارشهای منتشر شده توسط برخی منابع خبری در خصوص انفجار در یک کشتی ایرانی در دریای سرخ را تایید کرد.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در جریان یک نشست خبری گفت که این حادثه خسارت جانی به همراه نداشته و «بدنه کشتی بر اثر انفجاری که منشا و شیوه شکلگیری آن در دست بررسی است، دچار آسیب جزئی شده است.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران از کشتی ساویز به عنوان ایستگاه لجستیکی (پشتیبانی فنی و تدارکات) ایران در دریای سرخ نام برد و تاکید کرد که «مشخصات و ماموریت این کشتی از پیش به صورت رسمی به سازمان بین المللی دریانوردی اعلام شده بود و لذا ایران حادثه انفجار در این کشتی را از طریق مراجع بین المللی پیگیری خواهد کرد.»
به گفته سعید خطیب زاده ساویز یک کشتی غیر نظامی است که برای «برقراری امنیت دریانوردی در مسیر خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن» مستقر شده ست.
انفجار با مینهای مغناطیسی اسرائیلی
برخی منابع خبری پیش از این اعلام کرده بودند که حمله به کشتی ایران ساویز روز سهشنبه با استفاده از مینهای چسبان اسرائیلی صورت گرفته است.
نیویورک تایمز و العربیه با انتشار گزارشهایی در این خصوص ضمن اشاره به تنشهای دریایی اخیر میان ایران و اسرائیل ادعا کردند که مینهای مغناطیسی اسرائیل منشا انفجار در کشتی ایرانی بوده است.
نیویورک تایمز تصریح کرده که این کشتی کاربری نظامی داشته و انفجار در آن در پی بالاگرفتن تهدیدهای اخیر اسرائیل و نیز چند حادثه دیگر دریایی که تهران و تل آویو یکدیگر را مسئول آن دانسته بودند روی داده است.
در گزارش نیویورک تایمز همچنین ضمن اشاره به اینکه اسرائیل، ایران را بزرگترین دشمن خود میداند آمده است که این حمله همزمان با از سرگیری گفتگوهای هستهای در وین صورت گرفته است.
نیویورک تایمز همچنین به نقل از یک مقام آمریکایی که نامی از وی برده نشده اعلام کرده که اسرائیل ایالات متحده را پس از انجام این حمله در جریان قرار داده است.
العربیه نیز در گزارش خود ادعا کرد که این «کشتی متعلق به سپاه پاسداران در سواحل اریتره با بمب معناطیسی که کماندوهای اسرائیلی به بدنه آن چسبانده بودند» منفجر شده است.
در این گزارش آمده است که انفجار صورت گرفته در کشتی سبب غرق شدن آن نشده و تنها خساراتی به بدنه آن وارد کرده است.
این در حالیست که برخی رسانههای اسرائیلی با انعکاس این خبر به نقل از رسانههای عرب زبان اعلام کردهاند که کشتی ساویز در جریان یک حمله موشکی در نزدیکی یمن مورد حمله واقع شده است.
آی۲۴ نیوز از جمله این رسانههای اسرائیلی است که کشتی ساویز را یک شناور متعلق به سپاه پاسداران معرفی کرده و مدعی شده که ماموریت این کشتی جمعآوری اطلاعات بوده است.
تداوم تنشهای دریایی ایران و اسرائیل
وال استریت ژورنال نیز در گزارشی با تایید حمله به کشتی ایرانی ساویز در نزدیکی آبهای عربستان سعودی و یمن، با استناد به منابع آمریکایی اعلام کرده که این کشتی توسط سپاه پاسداران و برای مقاصد اطلاعاتی مورد استفاده قرار گرفته میگیرد.
در این گزارش تاکید شده که حمله روز سهشنبه به کشتی ساویز در حالی صورت گرفته که وال استریت ژورنال ماه گذشته نیز با انتشار خبری افشا کرده بود که چند کشتی ایرانی حامل سوخت و تسلیحات به مقصد سوریه طی هجده ماه گذشته از سوی نظامیان اسرائیلی هدف حمله قرار گرفتهاند.
به گزارش تسنیم کشتی ایران ساویز به منظور پشتیبانی از تکاورهای ایرانی که به ماموریت اسکورت شناورهای تجاری اعزام میشوند در دریای سرخ مستقر بوده است.
ایران و اسرائیل طی ماههای اخیر بارها یکدیگر را به حمله به کشتیهای خود در آبهای بینالمللی متهم کرده بودند.
آخرین مورد روز بیست و پنجم مارس با ادعای اسرائیل در خصوص حمله به کشتی باری این کشور در آبهای شمال اقیانوس هند روی داد؛ حملهای که تل آویو انگشت اتهام را مستقیم به سوی ایران نشانه گرفت.
این در حالیست که حدود یازده روز پیش از این حادثه تهران اعلام کرد که یک کشتی کانتینربر ایران به نام شهر کرد در مسیر حرکت به سوی اروپا در آبهای مدیترانه هدف حمله قرار گرفته است. برخی منابع امنیتی در ایران، این حمله را به اسرائيل نسبت دادند.
کشتی تجاری هلیوس، دیگر شناور اسرائیلی بود که تل آویو روز بیست و ششم فوریه گذشته مدعی شد پس از ترک بندری در عربستان در آبهای دریای عمان از سوی ایران هدف حمله قرار گرفت؛ ادعایی که مقامهای ایرانی آنرا رد کردند.