نخست وزیر محافظهکار استرالیا از «کمبود واکسن» و «کنترلهای دقیق صادراتی اتحادیه اروپا» به عنوان دلایلی نام برد که به گفته او سبب شده تا کشورش تنها ۷۰۰ هزار دوز از مجموع ۳ میلیون و هشتصد هزار دوز واکسن آکسفورد/آسترازنکا سفارش داده شده را دریافت کند.
استرالیا میگوید که اتحادیه اروپا به دلیل تاخیر در ارسال محمولههای واکسن، مقصر اصلی کندی کارزار واکسیناسیون کرونا در این کشور است.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا که دولت تحت ریاست وی به دلیل کندی واکسیناسیون تحت انتقادهای فزاینده اپوزیسیون قرار گرفته روز چهارشنبه اتحادیه اروپا را مقصر شرایط موجود معرفی کرد و گفت که مشکلات مربوط به تحویل واکسن از سوی بروکسل سبب تاخیر و کندی در انجام واکسیناسیون سراسری شده است.
نخست وزیر محافظهکار استرالیا در ادامه از «کمبود واکسن» و «کنترلهای دقیق صادراتی اتحادیه اروپا» به عنوان دلایلی نام برد که به گفته او سبب شده تا کشورش تنها ۷۰۰ هزار دوز از مجموع ۳ میلیون و هشتصد هزار دوز واکسن آکسفورد/آسترازنکا سفارش داده شده را دریافت کند.
استرالیا در خصوص مهار انتشار ویروس کرونا در خاک خود تاکنون خوب عمل کرده اما از برنامه واکسیناسیون پیشبینی شده عقب مانده است.
دولت استرالیا بر اساس برنامهای طراحی شده ابتدا متعهد شده بود که تا قبل از ماه مارس چهار میلیون دوز واکسن به شهروندان خود تزریق کند.
این در حالیست که کلِ میزان واکسنهای تزریق شده تا روز چهارشنبه هفتم آوریل ۹۲۰ هزار دوز عنوان شده که این مسئله انتقادهای زیادی را از سوی اپوزیسیون متوجه نخست وزیر و دولت استرالیا کرده است.
اسکات موریسون برای پاسخ به این انتقادها روز چهارشنبه با حضور در یک کنفرانس خبری گفت: «هنوز ۳ میلیون و یکصد هزار دوز واکسن سفارش داده شده وارد استرالیا نشده. هیچ مشاجره، نزاع یا درگیری در کار نیست، این تنها یک مشاهده ساده است.»
وی افزود: «استرالیا تاکنون ۸۷۰ هزار دوز واکسن فایزر/بیونتک دریافت کرده که در حال حاضر برای تزریق به کارکنان خط نخست مقابله با ویروس کرونا مورد استفاده قرار میگیرد.»
مقامات استرالیا برای پیشبرد برنامه واکسیناسیون خود به خصوص روی واردات واکسن آسترازنکا و دوزهای تولید شده محلی از این واکسن حساب باز کردهاند.
این در حالیست که کانبرا معتقد است که تاخیر در ارسال محمولههای واکسن سفارش داده شده از سوی اتحادیه اروپا کار را برای این کشور سخت کرده است.
ایتالیا اوایل ماه مارس با توجیه «کمبود مداوم واکسن» و تاخیر در دریافت محمولههای سفارش داده شده مانع صادرات ۲۵۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا به استرالیا شد.
برخی کاشناسان نگرانند که کندی واکسیناسیون در استرالیا زمینه ساز ظهور کانونهای جدید آلودگی به ویروس شود و بازگشایی مرزهای این کشور را برای مدتی نامعلوم به تاخیر بیاندازد.
اسکات مورسیون از چند ماه پیش در پی توافق با شرکتهای آسترازنکا، فایزر و نواواکس مدعی شده بود که استرالیا «در صف نخست دریافت واکسن» قرار دارد.
آنتونی آلبانیز، رهبر اپوزیسیون دولت فعلی استرالیا میگوید که اسکات موریسون باید از القای این موضوع که وضعیت در کشور اضطراری نیست دست بکشد.
به گفته این رهبر اپوزیسیون «واکسیناسیون بلیط بازگشت استرالیا به شرایط عادی است و دولت باید در این مسیر فعالانهتر عمل کند.»
از زمان شیوع ویروس کرونا و همهگیری بیماری کووید۱۹ تاکنون در کشور ۲۵ میلیون نفری استرالیا تنها ۳۰ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید ثبت شده است.