فیفا تیم آلمان را برای پیام بازیکنانش در دفاع از «حقوق بشر» مجازات نخواهد کرد

Access to the comments نظرها
نگارش از یورونیوز فارسی
پیام بازیکنان تیم ملی آلمان در دفاع از «حقوق بشر»
پیام بازیکنان تیم ملی آلمان در دفاع از «حقوق بشر»   -  Copyright  AP Photo

فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) روز جمعه در واکنش به پیام اعضای تیم ملی آلمان که خواستار احترام به «حقوق بشر» شدند، اعلام کرد که مجازاتی برای این تیم در نظر نخواهد گرفت.

بازیکنان تیم ملی فوتبال آلمان پنج‌شنبه شب پیش از آغاز بازی خود در مقابل ایسلند پیراهن‌هایی با حروف مختلف به تن داشتند که در کنار یکدیگر عبارت «حقوق بشر» را شکل می‌داد. مسابقه آلمان با ایسلند در چهارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی سال ۲۰۲۲ در قطر برگزار شد.

در بیانیه روز جمعه فیفا آمده است که این نهاد «به آزادی بیان و توانایی فوتبال برای ایجاد تغییرات مثبت باور دارد.»

لئون گورتزکا، هافبک تیم ملی آلمان پس از مسابقه پنج‌شنبه شب در برابر ایسلند که با پیروزی سه بر صفر یارانش همراه بود گفت: «می‌خواستیم به وضوح به افکار عمومی نشان دهیم که این مساله را نادیده نمی‌گیریم.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

خوب است که بار دیگر ارزش‌های لیبرال دموکراسی خودمان را یادآوری کنیم. آن هم در دورانی که دموکراسی لزوما در جهان رو به گسترش نیست.
اشتفن زایبرت
سخنگوی دولت آلمان

وی افزود: «ما خودمان حروف را روی پیراهن‌هایمان نوشتیم، تماشاچیان زیادی داریم و به شکلی فوق‌العاده می‌توانیم از تماشاچیان زیادمان برای ارسال پیام‌هایی در راستای حمایت از ارزش‌هایی که از آنها دفاع می‌کنیم استفاده کنیم.»

اشتفن زایبرت، سخنگوی دولت آلمان روز جمعه تصمیم بازیکنان تیم ملی فوتبال این کشور را ستود. او گفت: «خوب است که بار دیگر ارزش‌های لیبرال دموکراسی خودمان را یادآوری کنیم. آن هم در دورانی که دموکراسی لزوما در جهان رو به گسترش نیست.»

بازیکنان تیم ملی نروژ نیز روز چهارشنبه پیش از مسابقه در برابر جبل الطارق اقدامی مشابه اعضای تیم ملی آلمان انجام داده بودند. فیفا از مجازات بازیکنان تیم ملی نروژ نیز خودداری کرد. این در حالی است که فدراسیون بین‌المللی فوتبال طرح پیام‌های سیاسی را در جریان مسابقات ممنوع کرده است.

روزنامه بریتانیایی گاردین اخیرا گزارش داده بود که ۶۵۰۰ کارگر از زمان اهدای میزبانی جام جهانی سال ۲۰۲۲ به قطر در این کشور جان باخته‌اند. دولت قطر این آمار را رد کرده است. گروه های مدافع حقوق بشر نیز از برخورد قطر با کارگران خارجی که اغلب اهل هند یا کشورهای شبه قاره هند هستند انتقاد می‌کنند.