نتایج تحقیقات تازه دلیل دیگری بر مجموعه دلایل لزوم حفاظت از محیط زیست و ممانعت از آلودگی بیشتر آن افزوده است: کوچک شدن آلت تناسلی و کاهش قدرت باروری انسان.
نتایج تحقیقات تازه دلیل دیگری بر مجموعه دلایل لزوم حفاظت از محیط زیست و ممانعت از آلودگی بیشتر آن افزوده است: کوچک شدن آلت تناسلی و کاهش قدرت باروری انسان.
شانا سوان، متخصص همهگیریشناس(اپیدمیولوژی) و دانشمند برجسته حوزه محیط زیست با انتشار نتایج تحقیقات تازه خود در کتابی با نام «شمارش معکوس»(Count Down) رابطه موجود میان بین مواد شیمیایی صنعتی و طول آلت تناسلی و قدرت باروری انسان را بررسی کرده است.
او در گفتگو با یورونیوز به طور خلاصه بیان میکند که آلودگیهای صنعتی و شیمیایی منجر به افزایش میزان اختلال نعوظ، کاهش باروری و افزایش تعداد نوزادانی میشود که با آلت تناسلی کوچکتری به دنیا میآیند؛ تحقیقی که تصویری تیره و تار از توانایی بقای بشر در آینده ترسیم میکند.
یکی از یافتههای قابل اعتنای خانم سوان این است که توان باروری انسانهایی که در دهه دوم زندگی خود هستند، در برخی نقاط جهان، از قدرت باروری مادربزرگ و پدربزرگهایشان در ۳۵ سالگی کمتر شده است.
این دانشمند آمریکایی در بررسی خود به این نتیجه رسیده که مواد شیمیایی پراکنده شده در محیط زیست ما و شیوههای زندگی ناسالم در دنیای مدرن، تعادل هورمونی انسان را برهم زده و باعث درجات مختلف از ناباروری شده است.
خانم سوان تاکید دارد که در میان مواد شیمیایی فتالاتها بیش از همه مخرب هستند. این مواد شیمیایی آلی که معمولا در صنایع پلاستیکسازی و برای کمک به انعطافپذیری مواد مورد استفاده قرار میگیرد، این روزها در اسباب بازیها، بستهبندی مواد غذایی، مواد شوینده، مواد آرایشی و بسیاری محصولات دیگر یافت میشود. به گفته او حتی نوزادان به دلیل رواج گسترده استفاده از این محصولات، جذب مواد مخرب شیمیایی را از زمانی که در رحم مادر خود هستند، آغاز میکنند.
نتایج مطالعه دیگری که خانم سوان پیش از انتشار این کتاب انجام داده نیز نشان میدهد که تعداد اسپرم در مردان ساکن در کشورهای غربی در فاصله سالهای ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۱ به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگیهای شیمیایی به طور متوسط ۵۹ درصد کاهش یافته است. این مطالعه نتیجه ۱۸۵ بررسی مختلف بر روی نمونهای ۴۵ هزار نفری بوده است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
اما از زمان ایجاد آژانس محیط زیست اروپا، شهروندان اروپایی نسبت به دو دهه قبل ۴۱ درصد کمتر در معرض آلودگی ذرات شیمیایی هستند؛ رخدادی که به اعتقاد دانشمندان میتواند به معنای افزودن ۹ ماه به متوسط امید به زندگی اروپاییها باشد.
بنابراین اگر اقدامهای لازم برای کاهش آلودگیهای زیست محیطی انجام شود، هنوز امید به آینده و ادامه باروری انسان وجود دارد.