اینترپل و اداره تحقیقات امنیت داخلی آمریکا (HSI) در خصوص خرید واکسن و درمان کرونا به صورت آنلاین هشدار دادند.
اینترپل و اداره تحقیقات امنیت داخلی آمریکا (HSI) در خصوص خرید واکسن و درمان کرونا به صورت آنلاین هشدار دادند.
یورگن استوک، دبیرکل سازمان پلیس بینالملل (اینترپل) خبر داد که جنایتکاران از ابتدای شیوع ویروس کرونا برای بدست آوردن پول، نگرانی مردم را وسیله درآمد خود قرار دادهاند.
او گفت که واکسن های جعلی آخرین مورد از این کلاهبرداری ها هستند. از همین رو اینترپل و اداره تحقیقات امنیت داخلی آمریکا (HSI) به مردم هشدار دادند که بیش از حد هوشیار باشند.
دبیر کل اینترپل همچنین با بیان اینکه شبکه های پشت این جنایات، بلندپروازی های جهانی دارند، گفت که هیچ کشور یا منطقهای نمیتواند به تنهایی با این جرم مبارزه کند. بنابراین او گفت که اینترپل به پلیس کشورهای مختلف کمک میکند تا هم شبکههای مجرمانه را شناسایی کنند و هم آنها را از بین ببرند.
به دنبال هشدار جهانی از سوی اینترپل در اواخر سال ۲۰۲۰، این نهاد به تازگی از اولین دستگیری های مرتبط با واکسن های جعلی در چین و آفریقای جنوبی خبر داد.
اینترپل همچنین اطلاعات بیشتری در مورد توزیع واکسن های جعلی و تلاش های کلاهبرداران برای هدف قرار دادن نهادهای بهداشتی از جمله خانههای سالمندان دریافت کرده است.
این در حالی است که واکسنهای قانونی قابل فروش نیستند. این دسته از واکسن ها توسط مسئولان دارویی ملی توزیع میشوند. بنابراین هر فردی که این محصولات را بصورت آنلاین خریداری کند، پول خود را به صورت بالقوه به مجرمان سازمان یافته داده است.
خطر تولید، توزیع و فروش واکسنهای جعلی توسط گروههای جنایتکار امری ثابت شده است. این موارد میتواند شامل خرید محصولی باشد که نه تنها از کرونا محافظت نمیکند بلکه در صورت مصرف یا تزریق آن، برای سلامتی خطرناک باشد؛ محصولاتی که از نظر ایمنی بررسی نشدهاند.
موج جدید جرم و جنایت
استیو فرانسیس، دستیار اداره تحقیقات امنیت داخلی آمریکا (HSI) نیز گفت: «واکسنهای تقلبی که سلامتی مصرف کنندگان را تهدید میکنند، توسط شیطان صفتان برای بهره برداری از وضعیت همهگیری کرونا تولید شدهاند.»
او گفت که HSI جنایتکارانی که برای واکسیناسیون کرونا خطر ایجاد میکنند را مورد پیگیری قرار خواهد داد.
فرانسیس همچنین گفت که اداره تحقیقات امنیت داخلی آمریکا (HSI) در همکاری با اینترپل، سازمان های بینالمللی قاچاق واکسنهای تقلبی کرونا را مورد پیگرد قرار خواهد داد.
یک شگرد در حال ظهور که این روزها مشاهده میشود، مجرمان سایبری با راه اندازی وب سایتهای غیرقانونی ادعا میکنند که پیش سفارشات واکسن کرونا را انجام میدهند. پرداخت ها در این وب سایتها از طریق رمز ارزها و سایر روشهای نوین انجام میشود. در کنار خطرات حملات سایبری هنگام تلاش برای خرید واکسن های ادعایی کرونا، احتمال به سرقت رفتن هویت افراد نیز وجود دارد.
اداره تحقیقات امنیت داخلی آمریکا (HSI) در دسامبر سال ۲۰۲۰ دو وب سایت با عنوان شرکت بیوتکنولوژی را که ادعا داشتند در حال درمان ویروس کرونا هستند، مسدود کردند. این سایتها تلاش داشتند تا با جمع آوری اطلاعات شخصی افراد بازدید کننده از سایتها، از آنها برای اهداف جنایی شان از جمله کلاهبرداری یا استقرار بدافزار استفاده کنند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
همچنین گزارش هایی از حملات «باج افزار» علیه بیمارستانها، آزمایشگاهها و ادارات محلی منتشر شده است که افراد حمله کننده با مسدود کردن سیستمهای رایانه ای، برای رفع آن درخواست پول کردهاند.
از همین رو اینترپل در سال ۲۰۲۰ با توجه به نیاز جهانی برای مقابله با این نوع کلاهبرداری ها و جرایم مالی سایبری، «گروه ویژه جرم مالی جهانی» (IGFCTF) را با کشورهای عضو ایجاد کرد. هدف از تشکیل گروه ویژه، تقویت همکاریها و نوآوری های بینالمللی عنوان شده است.