کشورهای عضو گروه هفت، هفت سال پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه، تاکید کردند که هرگز این اقدام روسیه را به مشروعیت نمیشناسند.
سران هفت کشور صنعتی روز پنحشنبه ۱۸ مارس هفت سال پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه، این اقدام مسکو را محکوم کردند و آنرا «اشغال کریمه» خواندند.
وزرای خارجه کشورهای گروه هفت در بیانیه مشترکی که در این رابطه منتشر کردند با محکوم کردن اقدام روسیه، آن را «تضعیف حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال اوکراین» نامیدند.
گروه ۷ متشکل از هفت کشور صنعتی جهان یعنی بریتانیا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا است.
این بیانیه در حالی منتشر میشود که روسیه سالهاست حاکمیت خود را بر شبه جزیره کریمه که پیشتر بخشی از کشور اوکراین بود اعمال میکند.
۱۷ مارس سال ۲۰۱۴ رفراندومی در این جزیره برای پیوستن به روسیه برگزار شد که بیش از ۹۶ درصد شرکت کنندگان به آن رای مثبت دادند. این همهپرسی بعد از حمله نظامی روسیه به کریمه و تسلط بر این شبه جزیره صورت گرفت و بسیاری از کشورهای جهان آنرا مشروع نمیدانند.
در بخش دیگری از بیانیه گروه ۷، روسیه به نقض حقوق بشر در کریمه متهم شده و از این کشور خواسته شده تا از دامن زدن به درگیریها با اوکراین خودداری کند. همچنین این بیانیه تاکید دارد که ۷ کشور صنعتی تلاشهای مسکو برای مشروعیت بخشی به اقدامات خود در زمینه الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه را به رسمیت نشناخته و «هرگز هم چنین نخواهد کرد.»
گروه ۷ در ادامه خواستار حل دیپلماتیک درگیریها در این منطقه شده و از روسیه خواسته با پیگیری مسیر دیپلماتیک زمینه برای اجرایی شدن مجموعه توافقات منعقد شده در مینسک، پایتخت بلاروس را فراهم سازد.
ارتش روسیه در سال ۲۰۱۴ با حمله به شبه جزیره کریمه در سواحل دریای سیاه را که بخشی از قلمرو اوکراین بود، این منطقه را تصرف و پس از آن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه این منطقه را تحت حاکمیت مسکو قرار داد.
جو بایدن رئيس جمهوری آمریکا در روزهای اخیر تاکید کرده اقدام روسیه در قبال کریمه «متجاوزانه» بوده و ایالات متحده هرگز آنرا نمیپذیرد.