آمریکا در حالی از بالا رفتن توان هستهای پکن ابراز نگرانی کرده که زرادخانه اتمی چین طبق ارزیابیها و گزارشهای مستند بسیار کوچکتر از زرادخانههای ایالات متحده و روسیه است که در هر کدام هزاران کلاهک هستهای ذخیره شده است.
یک کارشناس آمریکایی با استناد به مشاهدات ماهوارهای از تاسیسات موشکی چین مدعی شد که این کشور با سرعت بیشتری به سمت توانایی پرتاب موشکهای دارای کلاهک هستهای از سیلوهای زیرزمینی حرکت میکند.
به گفته این کارشناس راهبرد تازه موشکی چین احتمالا با هدف بهبود ظرفیت و تواناییهای موجود در این کشور برای پاسخ سریع به حمله هستهای در پیش گرفته شده است.
هانس کریستِنسِن، که مدتهاست توان و نیروی هستهای در ایالات متحده، روسیه و چین را زیر نظر و تحلیل دارد با ارزیابی تصاویر ماهوارهای گرفته شده از تاسیسات هستهای چین مدعی شده که این کشور در پی آن است تا با آنچه که تهدیدهای فزاینده آمریکا در زمینه هستهای میداند، مقابله کند.
گزارش و تحلیل هانس کریستنسن در حالی منتشر میشود که دو کشور در طیف گستردهای از موضوعات از تجارت گرفته تا امنیت ملی با تنشهایی کم سابقهای دست به گریبانند.
در گزارشی که آسوشیتدپرس در این خصوص منتشر کرده آمده است که توان هستهای قویتر پکن میتواند در محاسبات ایالات متحده برای پاسخ نظامی احتمالی به برخی اقدامات تهاجمی چین در تایوان و یا دریای جنوبی چین جای داشته باشد.
وزارت دفاع پنتاگون از اظهار نظر در خصوص تجزیه و تحلیل هانس کریستنسن، تحلیلگر و ناظر هستهای این کشور خودداری کرده است.
این در حالیست که پنتاگون تابستان سال گذشته در گزارش سالانه خود در باره برنامه نظامی چین مدعی شده بود که پکن قصد دارد در زمان صلح با تدارک سیلوهای زیرزمینی نظامی و عملیاتی کردن آنها تا حد آمادگی در سطح هشدار، بر توان و ظرفیت هستهای خود بیافزاید تا در صورت مواجه شدن با خطر حمله هستهای بلافاصله اقدام به شلیک کند.
در گزارش وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا همچنین تصریح شده بود: «در سیاست راهبردی تسلیحات هستهای جمهوری خلق چین، اولویت به حفظ نیرو و توان هسته ای این کشور پس از مواجه شدن با نخستین حمله و نیز پاسخ با نیروی کافی برای وارد کردن صدمات جبران ناپذیر به دشمن داده شده است.»
پنتاگون به صورت کلیتر در این گزارش تخمین زده است که نو و مدرنسازی توان هستهای چین در چارچوب «تلاشی گسترده و جاهطلبانه» از سوی این کشور صورت میگیرد که هدف از آن تشکیل ارتشی هم سطح با ارتش ایالات متحده و در برخی زمینهها حتی برتر از آن تا اوایل قرن جاری است.
آمریکا در حالی از بالا رفتن توان هستهای پکن ابراز نگرانی کرده که زرادخانه اتمی چین طبق ارزیابیها و گزارشهای مستند بسیار کوچکتر از زرادخانههای ایالات متحده و روسیه است که در هر کدام هزاران کلاهک هستهای ذخیره شده است.
این در حالیست که دولت آمریکا معتقد است که چین در زرادخانههای خود دست کم ۲۰۰ کلاهک هستهای را نگهداری میکند؛ این میزان اما از سوی فدراسیون دانشمندان آمریکایی که هانس کریستنسن یکی از اعضای آن است دست کم ۳۲۰ عدد برآورد شده است.
پنتاگون پیش بینی می کند که نیروهای موشکی ارتش چین طی ۱۰ سال آینده ظرفیت و تعداد زرادخانه هسته ای خود را دو برابر خواهند کرد.