NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ولیعهد بحرین خواستار حضور کشورهای منطقه از جمله اسرائیل در مذاکرات برجام شد

ولیعهد بحرین
ولیعهد بحرین Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ولیعهد بحرین از نتانیاهو برای دیدار از این کشور بعد از بر طرف شدن بحران کرونا دعوت کرده است.

آگهی

سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین در گفتگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مورد ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی بحرین، سلمان بن حمد آل خلیفه در این گفتگو که در روز پنجشنبه ۲۵ فوریه (۷ اسفند) انجام گرفت، با تأکید بر «اهمیت مشارکت کشورهای منطقه در هرگونه مذاکره درباره پرونده هسته‌ای ایران» به منظور حفظ «امنیت و ثبات در منطقه» تأکید کرد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این سخنان، نخستین واکنش یک کشور عربی حاشیه خلیج فارس به اعلام نظر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی مبنی بر تلاش وی برای بازگشت به برجام است. اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در خارج کردن کشورش از برجام و وضع تحریم‌های سنگین علیه ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی استقبال کرده بودند.

این کشورها که رقبای سنتی ایران در منطقه هستند، خود را در معرض تهدید مستقیم تحرکات تهران می‌دانند. شیخ‌نشین‌های خلیج فارس همراه با اسرائیل به ویژه در شرایطی که در مذاکرات برای احیای برجام نقشی ندارند، نسبت به اهداف ایران بسیار بدبین هستند.

ولیعهد بحرین در تماس روز پنجشنبه اصرار داشت که هرگونه مذاکره هسته‌ای با ایران باید «شامل مسائل گسترده‌تری» باشد، اما جزئیات بیشتری در مورد این مسائل ارائه نکرد. کشورهای حوزه خلیج فارس تاکنون گفته‌اند که توافق با ایران باید شامل مسئله محدودیت فعالیت‌های غیرهسته‌ای، موضوع برنامه موشکی و نیز پشتیبانی ایران از گروه‌های شورشی و شبه نظامیان در سایر کشورهای خاورمیانه باشد.

بر اساس گزارش خبرگزاری بحرین، نخست وزیر اسرائیل هیچ اشاره‌ای به سیاست واشنگتن برای نزدیکی دوباره به تهران نکرده است. با این حال گفته شده که ولیعهد بحرین از نتانیاهو برای دیدار از این کشور بعد از بر طرف شدن بحران کرونا دعوت کرده است. او همچنین بار دیگر علاقه‌مندی کشورش را برای سرمایه‌گذاری مشترک با سایر كشورها در احداث یک کارخانه تولید واكسن كه قرار است در اسرائیل صورت بگیرد، اعلام كرد.

به دنبال امارات عربی متحده، کشور پادشاهی بحرین نیز پاییز سال گذشته طی توافق‌نامه‌ای روابط خود با اسرائیل را عادی کرد، توافق‌نامه‌ای که طبعا با انگیزه دشمنی مشترک دو کشور با ایران منعقد شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تعیین غرامت ۲۰۰ میلیون یورویی به نفع دو بانک ایرانی؛ بحرین حکم دیوان دائمی داوری را به چالش می‌کشد

انتقاد از جوزپ بورل بدلیل حضور اتحادیه اروپا در نشست تجاری ایران و اروپا

ترامپ: اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد اسرائيل از بین خواهد رفت