وزیر خارجه جدید ایالات متحده آمریکا میگوید این کشور به دنبال توافق سیاسی عادلانه و بادوام و همچنین برقرای آتشبس دائمی در افغانستان است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در دیدار خود با زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان درباره برقراری آتشبس دائمی و جامع در این کشور گفتگو کرد.
آقای بلینکن در حساب کاربری خود در توییتر با به اشتراک گذاشتن تصویری از دیدارش با سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان نوشت: «جلسه عالی با زلمای خلیلزاد داشتم و در خصوص ادامه حفاظت از ایالات متحده در برابر تهدیدهای تروریسم، دستیابی به توافق سیاسی عادلانه و با دوام در افغانستان و همچنین تقویت آتشبس دائمی در این کشور گفتگو کردم.»
دولت جدید آمریکا میراثدار توافقی است که دونالد ترامپ و مایک پمپئو با گروه طالبان بر سر آینده حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان امضا کردهاند. توافقی که مورد انتقاد بسیاری از شخصیتهای سیاسی در افغانستان و همچنین آمریکا قرار گرفته است.
آقای خلیلزاد که از سوی دولت ترامپ مسئولیت هدایت آن مذاکرات را بر عهده داشته پس از دیدار خود با آنتونی بلینکن، در چندین توییت جزئيات بیشتری از ملاقات خود با وزیر خارجه جدید این کشور به اشتراک گذاشت.
آقای خلیلزاد در نوشت: «ما در خصوص تمرکز بر استراتژی مبتنی بر شرایط بحث کردیم؛ استراتژی که صلح را در افغانستان به ارمغان میآورد، آیندهای پایدار برای شهروندانش تامین میکند و از تهدید ایالات متحده و متحدان ما جلوگیری میکند.»
نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان همچنین تاکید کرده که در دیدار خود با وزیر امور خارجه او را در جریان مسیر گفتگوهای صلح قرار داده است.
حدود یک سال پیش آمریکا و طالبان در دوحه، پایتخت قطر با یکدیگر بر سر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به توافق رسیدند.
بر اساس آن توافق آمریکا پذیرفت که نیروهای خود را از افغانستان به تدریج خارج کند و تا ماه مه ۲۰۲۱ دیگر هیچ نیروی نظامی در این کشور نداشته باشد. در سوی مقابل طالبان هم تعهد داد حملات خود به نیروهای آمریکایی را متوقف کند و گفتگوهای داخلی با دولت مرکزی افغانستان را پی بگیرد.
این در حالیست که مسیر گفتگوهای داخلی طالبان با دولت مرکزی چندان امیدوارکننده پیش نرفته و حملات طالبان نیز همچنان در افغانستان ادامه دارد. از سوی دیگر گزارشی که به سفارش کنگره آمریکا تهیه شده است خواستار تاخیر در روند خروج نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان شده است. بر اساس این گزارش خروج نیروهای آمریکایی در مقطع کنونی میتواند به افزایش بیثباتی و همچنین شدت گیری جنگ داخلی در افغانستان بینجامد.
دولت افغانستان هم از این گزارش استقبال کرده است و خواهان تعمق بیشتر در خصوص اعمال تصمیمات مربوط به افغانستان شده است. این در حالیست که طالبان به شدت نسبت به تحقق این تاخیر ابراز ناخرسندی آن را و نقض توافقات دوحه را خطرناک توصیف کرده است.
دولت جدید آمریکا از زمان حضور در کاخ سفید اعلام کرده که موافقتانه دوحه را مجددا بررسی خواهد کرد. وزارت دفاع آمریکا هفته پیش گفته بود که طالبان به وعدههای خود در خصوص کاهش خشونت و همچنین قطع ارتباط کامل با القاعده عمل نکرده است. با این حال مقامهای پنتاگون میگویند واشنگتن به توافق دوحه متعهد خواهد بود اما در عین حال قرار است بازبینی و بررسی مجددی در خصوص آن صورت گیرد.