دونالد ترامپ ژوئن ۲۰۲۰ در پی اختلافات سیاسی با آنگلا مرکل بر سر افزایش بودجه نظامی و تعهدات مالی برلین در قبال سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو اعلام کرد که حدود نیمی از نظامیان کشورش را از خاک آلمان خارج میکند.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در ادامه بازنگریها در برخی سیاستهای بحث برانگیز دولت ترامپ، برنامه خروج نظامیان کشورش از خاک آلمان را به حال تعلیق در میآورد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا این مطلب را روز پنجشنبه، ساعاتی پیش از نخستین سخنرانی جو بایدن در خصوص سیاست خارجی کاخ سفید اعلام کرد.
به گفته آقای سالیوان، رئیس جمهوری ایالات متحده عصر پنجشنبه در جریان سخنرانی یاد شده همچنین پایان حمایت آمریکا از عملیات تهاجمی ائتلاف تحت رهبری عربستان علیه یمن را رسما اعلام خواهد کرد.
کاخ سفید معتقد است که حمایت از عملیات نظامی در یمن پیش از این زمینهساز مرگ شمار قابل توجهی از غیرنظامیان شده و زیرساختها یکی از فقیرترین کشورهای جهان و خاورمیانه را از بین برده است.
در صورت صدور فرمان تعلیق خروج نظامیان آمریکایی از آلمان، این دومین حکم دولتی پس از لغو ممنوعیت ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان به ایالات متحده است که جو بایدن بر اساس آنها روند اجرایی برخی تصمیمهای اتخاذ شده در دولت دونالد ترامپ را معکوس میکند.
بازگشت به توافقنامه آب و هوایی پاریس و پیوستن دوباره به توافقنامه هستهای قدرتهای جهانی با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور از جمله دیگر برنامههای جود بایدن در این راستا است.
دونالد ترامپ ماه ژوئن ۲۰۲۰ در پی اختلافات سیاسی با آنگلا مرکل و نیز چالش بر سر افزایش بودجه نظامی و تعهدات مالی برلین در قبال سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو اعلام کرد که ۹ هزار و ۵۰۰ نظامی کشورش از مجموع ۳۴ هزار نیروی نظامی ایالات متحده در خاک آلمان را از این کشور خارج میکند.
وی دلیل عمده اتخاذ این تصمیم را پابیند نبودن آلمان به تعهداتش در خصوص پرداخت سهمی مناسب برای مشارکت این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی عنوان کرده بود.
تصمیم برای کاهش شمار نظامیان آمریکایی در خاک آلمان نخستین بار ابتدای ژوئن گذشته توسط روزنامه وال استریت ژورنال افشا شد که موجی از نگرانی را در میان مقامات برلین برانگیخت.
بهرغم آنکه شمار سربازان آمریکایی در خاک آلمان به نسبت همین میزان در دوره جنگ سرد کاهش داشته اما با این حال ایالات متحده همچنان بیشترین تعداد نظامیان خود را در اروپا در آلمان مستقر کرده است.
آلمان به عنوان متحد اروپایی واشنگتن و عضو ناتو معتقد است که حضور نیروهای آمریکایی در خاک کشورش منافع کلیه اعضای ناتو و نیز خود ایالات متحده را تامین میکند.