NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

در آستانه دیدار رهبران روسیه، آذربایجان و ارمنستان؛ ترکیه: خط لوله گاز نخجوان را به سرعت می‌سازیم

فاتح دونمز، وزیر انرژی و محیط زیست ترکیه
فاتح دونمز، وزیر انرژی و محیط زیست ترکیه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ترکیه در آستانه دیدار روسای جمهوری روسیه، آذربایجان و ارمنستان از تسریع در روند برگزاری مناقصه و ساخت خط لوله انتقال گاز طبیعی از ترکیه به نخجوان خبر داد.

آگهی

ترکیه در آستانه دیدار روسای جمهوری روسیه، آذربایجان و ارمنستان از تسریع در روند برگزاری مناقصه و ساخت خط لوله انتقال گاز طبیعی از ترکیه به نخجوان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از شهرداری ایغدیر اظهار داشت:«انشاءالله تا چند ماه پیش‌رو برگزاری مناقصه خط لوله انتقال گاز طبیعی از ترکیه به نخجوان را به اتمام رسانده و روند ساخت آن را آغاز خواهیم کرد.»

به گفته آقای دونمز، مدت ساخت این خط لوله ۱۲ ماه برنامه‌ریزی شده و پس از افتتاح آن باعث اهمیت راه‌بردی شهر ایغدیر واقع در منطقه مرزی ترکیه با ارمنستان خواهد شد.

ترکیه روز جمعه گذشته نیز از آغاز انتقال گاز جمهوری آذربایجان به ایتالیا از طریق خط لوله ترانس آدریاتیک خبر داده بود.

وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که «با آزادسازی قره‌باغ از اشغال ارمنستان توسط آذربایجان» فرصت‌های بسیار مهمی برای گسترش تجارت فراهم خواهد شد که راه‌اندازی کریدور جاده‌ای میان آذربایجان و نخجوان نیز از جمله این فرصت‌ها است.

جمهوری خودمختار نخجوان بخشی جدا افتاده از جمهوری آذربایجان، از شمال و شرق محدود به جمهوری ارمنستان، از جنوب به ایران و از غرب در محدوده‌ای باریک با ترکیه هم‌ مرز است.

اهمیت نخجوان برای ایران، خصوصا بعد از توافق‌آتش بس باکو و ایروان، در دسترسی زمینی ایران به ارمنستان و جنوب قفقاز نهفته است. در آتش‌بسی که با میانجیگری روسیه به آخرین جنگ در قره‌باغ پایان داد جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر ایجاد گذرگاهی که خاک اصلی جمهوری آذربایجان به نخجوان را متصل کند، به توافق رسیده‌اند. 

مسیر این گذرگاه تا به امروز معلوم نیست. این که آیا این گذرگاه به شکل جاده یا راه آهن از مناطق جنوبی‌تر و پایین‌تر از شهر زنگیلان آذربایجان به نخجوان احداث خواهد شد یا بین زنگیلان و شهر قبادلی و یا حتی بالاتر از آن؟ ارتباط زمینی ایران با ارمنستان در صورت احداث این گذرگاه که از خاک ارمنستان خواهد گذشت به چه ترتیب و آیا همچنان ممکن خواهد بود؟

این سوال عمده‌ای است که هنوز پاسخ روشنی برایش وجود ندارد و به احتمال زیاد در دیدار رهبران سه کشور روسیه، ارمنستان و آذربایجان و با چراغ سبز ولادیمیر پوتین در مسکو گرفته خواهد شد.    

مطابق اعلام کاخ کرملین، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان با وساطت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه فردا دوشنبه در مسکو درباره موضوعات مرتبط با قره‌باغ دیدار و گفتگو خواهند کرد.

در این دیدار رهبران سه کشور آذربایجان، ارمنستان و روسیه افزون بر نحوه اجرای مفاد قرارداد صلح امضا شده در دهم نوامبر سال گذشته در مورد همکاری‌های تجاری، اقتصادی و حمل و نقل گفتگو خواهند کرد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بر پایه توافق صلحی که در پایان جنگ ۴۴ روزه ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره‌باغ حاصل شد، آذربایجان کنترل مناطقی در جنوب ارمنستان را تحت کنترل گرفت؛ مناطقی که موجب افزایش ۱۳۲ کیلومتری مرز مشترک این کشور با ایران شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ماه عسل در نخجوان؛ تنش در ایروان، تهران چگونه می‌نگرد؟

دیدار در منطقه‌ای نمادین؛ چرا ملاقات اردوغان با علی‌اف در نخجوان حائز اهمیت است؟

مسکو و باکو در آستانه تنش تازه دیپلماتیک؛ «ساقط کردن بالگرد روسیه عمدی بوده است»