با وجود آنکه واکسیناسیون سراسری علیه بیماری کووید-۱۹ در برخی از کشورهای جهان آغاز شده، اما با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا برخی از این کشورها در صدد سختتر کردن محدودیتها هستند.
در حالیکه واکسیناسیون سراسری علیه بیماری کووید-۱۹ به تدریج در کشورها آغاز میشود، افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا برخی دولتها را مجبور کرده تا در صدد سختتر کردن مقررات مربوط به محدودیتهای اجتماعی باشند.
نروژ، بریتانیا، کرهجنوبی و ژاپن از جمله این کشورها هستند؛ فرانسه نیز اعلام کرد که میزان موارد ابتلا در این کشور همچنان زیاد است بنابراین نمیتوان محدودیتها را کاهش داد.
نروژ در پی اعمال محدودیتهای بیشتر
ارنا سولبرگ، نخستوزیر نروژ روز یکشنبه گفت که این کشور محدودیتهای جدیدی را برای مهار شیوع ویروس کرونا اعمال میکند که از جمله آنها ممنوعیت سرو مشروبات الکلی در رستورانها و کافهها و همچنین ممنوعیت مهمانی گرفتن است.
وی در یک نشست خبری گفت: «ما نشانههای بیشتری از موج جدید موارد ابتلا مشاهده میکنیم.»
با این حال مغازهها، مهدکودکها و مدارس ابتدایی باز خواهند ماند. مدارس راهنمایی و دبیرستانها نیز باز خواهند ماند اما آموزشها بیشتر از راه دور خواهند بود.
نروژ آزمایش کووید-۱۹ را برای تمام افرادی که از خارج از کشور وارد میشوند اجباری کرده است.
آماده سازی برای اعلام شرایط اضطراری در ژاپن
طبق گزارش رسانههای ژاپن، این کشور در حال آمادهسازی برای اعلام شرایط اضطراری است که از ۹ ژانویه لازم الاجرا میشود و حدود یک ماه به طول میانجامد. طبق این تصمیم مسئولان توکیو و سه استان اطراف میتوانند بهطور جداگانه از ساکنان بخواهند که از جمعه تا پایان ماه از تردد غیرضروری خودداری کنند.
از زمان شروع همهگیری کرونا، ژاپن ۲۴۵ هزار مورد ابتلا و حدود ۳۶۰۰ مورد فوتی را ثبت کرده است. این کشور حدود ۲۰۰ روز دیگر میزبان بازیهای المپیک است.
فائوچی: وضعیت کرونا در آمریکا در هفتههای آینده بدتر میشود
آنتونی فائوچی، مدیر موسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا که از اعضای ارشد تیم مقابله با کووید-۱۹ در ایالات متحده آمریکا است روز یکشنبه پیشبینی کرد که در هفتههای آینده وضعیت شیوع ویروس کرونا در این کشور بدتر شود؛ چراکه بیمارستانهای مختلف در سراسر کشور از هم اکنون نسبت به کمبود تخت در بخش مراقبتهای ویژه هشدار دادهاند.
وی افزود: «هنوز موج ابتلاهای جدید بهخاطر تعطیلات کریسمس بهطور کامل احساس نشده است؛ اما یک یا دو هفته آینده شمار افراد بستری در بیمارستانها و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ بیشتر میشود.»
ممنوعیت دورهمیهای بیش از چهارنفر در کره جنوبی
با افزایش موارد ابتلا به کرونا در کرهجنوبی، این کشور ممنوعیت دور همیهای بیشتر از چهار نفر را به کل کشور گسترش داد و محدودیتهای سختگیرانه دیگری را در سئول، پایتخت این کشور اعمال کرد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره جنوبی روز گذشته هزار و ۲۰ مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ در این کشور را ثبت کرد که با این رقم کل موارد ابتلا به ۶۴ هزار و ۲۶ رسیده است. تاکنون ۹۸۱ نفر در کرهجنوبی در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
این کشور با روند افزایشی ابتلا، محدودیتهایی را در کلیساها، رستورانها، کافهها، پیستهای اسکی و سایر اماکن اعمال میکند.
کرهجنوبی قصد دارد تا واکسیناسیون سراسری علیه کووید-۱۹ را در ماه فوریه آغاز کند و کادر پزشکی در صف نخست واکسیناسیون قرار دارند.
محدودیتهای بیشتر در انگلیس در راه است
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا نیز روز یکشنبه گفت که با افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ احتمالا محدودیتهای شدیدتری در راه است اما مدارس ایمن هستند و دانشآموزان باید در جاهایی که مجاز هستند تحصیل کنند.
دولت بریتانیا تحت فشار برای کنار گذاشتن برنامه بازگشایی مدارس ابتدایی در انگلیس است و یکی از اتحادیههای معلمان در این کشور خواستار ارائه مستندات از سوی دولت شده که تایید کند شرایط برای فعالیت مدارس ایمن است.
اوایل هفته گذشته دولت بریتانیا اعلام کرد که اغلب مدارس ابتدایی طبق برنامهریزیها در چهار ژانویه دوباره باز میشوند.
آقای جانسون در گفتوگو با بیبیسی همچنین از طیف وسیعی از اقدامهای سختگیرانه خبر داد اما به جزئیات بیشتر اشاره نکرد و گفت: «در حال حاضر نمیخواهم حدس بزنم که این محدودیتها چه خواهند بود.»
از طرف دیگر کییر استامر، رهبر حزب کارگر اعلام کرد که جانسون باید در ۲۴ ساعت آینده قرنطینه سراسری را اجرایی کند. وی به خبرنگاران گفت: «آنچه آموختهام این است که هرچه تصمیمات دشوار را به تاخیر بیندازید در جبهه سلامت و اقتصاد وضعیت بدتر خواهد شد.»
بوریس جانسون بهعنوان نخستوزیر بریتانیا تنها میتواند سیاستها در این زمینه را در انگلیس اعمال کند و تصمیم درباره بخشهای دیگر بریتانیا از جمله ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی بر عهده مسئولان این مناطق خواهد بود.
گلایه پاپ از افرادی که در تعطیلات به مسافرت رفتند
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان روز یکشنبه با گلایه از افرادی که برای فرار از قرنطینه به مسافرت رفتند گفت که این افراد باید مسئولیت بیشتری نسبت به رنج دیگران داشته باشند.
وی افزود: «این افراد به افرادی که در خانه ماندند یا افراد بیمار و افرادی که به دلیل قرنطینه دچار مشکلات اقتصادی شدهاند، فکر نکردهاند. آنها تنها به فکر تعطیلات و خوشی خود بودند.»
وی تاکید کرد که این موضوع را واقعا او را ناراحت کرده است.