اتحادیه اروپا روز شنبه با انتشار بیانیهای اعدام روح الله زم را محکوم کرد.
اتحادیه اروپا روز شنبه با انتشار بیانیهای اعدام روح الله زم را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است که اتحادیه اروپا اعدام آقای زم را «شدیدا» محکوم میکند.
اتحادیه اروپا همچنین روند دادگاه آقای زم را «غیرعادلانه» دانسته و از ایران خواسته است تا «اعترافات تلویزیونی» برای «اثبات جرم» را متوقف کند.
بروکسل در این بیانیه تاکید کرده است که «مجازات اعدام، اقدامی بیرحمانه و غیرانسانی» است. این نهاد از ایران خواسته است که از هرگونه اعدام در آینده خودداری کند و یک سیاست منسجم را درباره لغو مجازات اعدام دنبال کند.
روحالله زم، خبرنگار و فعال سیاسی و موسس کانال تلگرامی «آمدنیوز» بامداد شنبه ۱۲ دسامبر (۲۲ آذر) اعدام شد.
قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ایران، تیرماه امسال ۱۳ مورد اتهامی روح الله زم را مصداق فساد فیالارض تشخیص داد و وی را به اعدام محکوم کرد.
این روزنامهنگار و فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی که پیش از این در سال ۱۳۸۸ هم سابقه بازداشت داشت، در فرانسه پناهنده سیاسی بود اما در مهر ماه سال گذشته در سفری که به عراق داشت از سوی سپاه پاسداران ایران بازداشت و به ایران منتقل شد.
محمدعلی زم، پدر روحالله زم پس از انتشار خبر اعدام پسرش در مطلبی اینستاگرامی نوشت که روز قبل از اجرای اعدام به همراه خانواده با فرزندش دیدار داشته است اما یک مامور امنیتی سعی داشته است که خانواده، تایید حکم اعدام وی را مخفی نگه دارند.
طبق این نوشته، خانواده و همچنین خود روحالله زم یک روز قبل از اجرای حکم اعدام از آن هیچ اطلاعی نداشتند.
سازمان عفو بینالملل و همچنین گزارشگران بدون مرز این اعدام را محکوم کردند. عفو بینالمللی در بیانیهای تاکید کرد که از این اعدام «مبهوت و وحشتزده» هستند.
این نهاد افزود: «در روز ۱۸ آذر، مقامها اعلام کردند که دیوان عالی کشور حکم اعدام روح الله زم را تایید کرده است و چهار روز بعد حكم اعدام را به اجرا گذاشتند. به باور ما این شتابزدگی با هدف قبیح جلوگیری از شکل گیری یک کارزار بین المللی برای نجات جان وی صورت گرفته است.»
واکنش فرانسه: اقدامی وحشیانه بود
وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیهای اعدام روحالله زم را «تعرض جدی علیه آزادی بیان و آزادی رسانهها در ایران» توصیف و آن را محکوم کرد.
این نهاد اعدام مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز را اقدامی «وحشیانه و غیرقابل قبول» عنوان کرد و گفت که این برخلاف تعهدات بینالمللی ایران است.
در انتهای بیانیه آمده است که «فرانسه مخالفت همیشگی خود را با مجازات اعدام در همه مکانها و در هر شرایطی تکرار میکند.»