NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سیل در خوزستان؛ انتقاد از عملکرد مسئولان در پیشگیری و مدیریت بحران

Mehr News Agency
Mehr News Agency Copyright photo
Copyright photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

توسل مسئولان استان به بهانۀ قدیمیِ نبود بودجۀ بازسازی شبکۀ فرسوده آب و فاضلاب در حالی است که به گفته مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس تنها در سال ۸۴ـ ۸۵ مبلغ ۱۴۹ میلیون دلار وام از بانک جهانی برای بازسازی سیستم فاضلاب خوزستان دریافت شده بود.

آگهی

چهار روز از جاری شدن سیل در استان خوزستان می‌گذرد و با وجود وعده‌های متعدد مسئولان، هنوز بسیاری از ساکنان مناطق سیل‌زده و آب گرفته از جمله در بندر امام، اهواز و ماهشهر نیازمند کمکهای اساسی هستند و به گفتۀ سید کریم حسینی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی مشکل اسکان موقت نیز برای گروهی از خانواده‌های متضرر از آب گرفتگی‌ها حل نشده است.

علاه بر این، رسانه‌های داخلی از جیره‌بندی مواد غذایی برای خانوارها در مناطق سیل‌زده خبر داده‌اند. این در حالی است که حجم بالای آب بسیاری از آنها را در داخل خانه‌هایشان محبوس کرده و بحران کرونا نیز همچنان بر این مناطق سایه افکنده است.

بارش شدید و پیاپی باران در حالی مردمان این استانِ غنی از منابع طبیعی را زمین‌گیر کرده که ساکنان خوزستان سالهاست با مشکلات دیگری مانند برگشت فاضلاب به دلیل فرسوده و ناکارآمد بودن سیستم‌های فاضلاب شهری همچنین گرد و غبارهای بی‌پایان دست و پنجه نرم می‌کنند.

اگرچه جاری شدن سیل باعث شده تا پرسنل هلال احمر و نیروهای انتظامی و سپاه به کمک سیل زدگان بروند، اما به نظر می‌رسد که این حرکت به تنهایی کافی نباشد؛ بویژه آنکه اداره کل هواشناسی استان خوزستان دربارۀ دور جدیدی از بارش‌ها در هفته آینده هشدار داده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان می‌گوید آبگرفتگی‌ها تاکنون ساکنان دست‌کم ۱۶ شهرستان را متاثر کرده که در این میان شهر‌های اهواز و بندر امام بیشترین تاثیر را از بارندگی‌های اخیر داشته‌اند.

خبرگزاری «میزان» نیز می‌نویسد بندر امام خمینی همچنان در محاصره آب است و اهالی آن با قایق‌های محلی جابه‌جا می‌شوند.

آبگرفتگی‌ها حتی در برخی شهرها باعث تعطیلی بانک‌ها و سازمانهای دولتی شده است و به نوشته «بهارنیوز» به دست‌کم پنج هزار خانه در شهرهای ماهشهر، بندرامام و شهر چمران خسارت وارد کرده است.

همه این حوادث در حالی رخ داده که وقوع چنین وضعیتی از قبل قابل پیش‌بینی بوده است. بنا بر اعلام ضیائیان، مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی، از پنج‌شنبه ۶ آذر هشدار قرمز برای مخاطرات بارندگی‌های اخیر در خوزستان را صادر شده بود و تمام دستگاه‌های اجرایی و عملیاتی هشدارهای هواشناسی را دریافت کرده بودند.

انتقاد از عملکرد مسئولان

رضا اردکانیان، وزیر نیرو دلیل اصلی آبگرفتی معابر و جاری شدن سیلاب در سطح شهرهای خوزستان را نبود سیستم‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی اعلام کرده است.

او در گفتگو با نشان تجارت اعلام کرد: «روان‌آب‌های سطحی به دلیل آن‌که سیستم جمع‌آوری آب سطحی مستقل از شبکه فاضلاب وجود ندارد، طبیعتاً وارد کانال‌های فاضلاب می‌شوند و هنگامی که وارد این کانال‌ها شدند به دلیل آن که حجم این آب زیاد است در بعضی مناطق موجب پس‌زدگی فاضلاب موجود می‌شود.»

اما پرسش این است که با وجود آگاهی از چنین مشکلی، چرا طی این سال‌ها کاری موثر برای حل آن انجام نشده است؟

خبرگزاری مهر با تکیه بر همین پرسش می‌نویسد: «با وجود اینکه هر سال این وضع به بدترین شکل ممکن تکرار می‌شود، در این پنج سال هیچ مسئولی به علت ترک فعل، مواخذه یا محاکمه نشده است و هیچکس از صندلی مدیریتی خود کنار نرفته است. همه هم از فعالیت‌های خود دفاع می‌کنند که شبانه‌روز در خدمت مردم بوده‌اند.»

خبرگزاری پانا نیز به نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی انتقاد دارد که اگرچه در دوران مبارزات انتخاباتی به همین مشکلات اشاره کرده و با وعدۀ حل آنها رای لازم برای رفتن به بهارستان را کسب کرده‌اند، اما اکنون «به عنوان نمایندگان مردم این استان، برای مطالبات و خواسته‌های آنها هفت ماه پس از ورود به بهارستان چه کرده‌اند؟»

پانا همچنین به خسارات سنگین وارد شده به ساکنان این مناطق اشاره می‌کند و می‌نویسد: «با یک حساب سرانگشتیِ ساده، قیمت چند کالای اساسی و بادوام هر خانه مانند یخچال و فریزر، تلویزیون، فرش، کولرگازی، اجاق گاز و مبلمان بالغ بر ۸۰ میلیون تومان می‌شود. اما سوال اینجاست که هر خانواده اهوازی ساکن مناطقی که پیش از این از آن یاد شد سالانه چقدر درآمد باید داشته باشند تا بتوانند با شروع بارش‌ها و آبگرفتگی‌های شدید اهواز، بار دیگر وسایل خانه را از نو بخرند؟»

توسل مسئولان استان به بهانۀ قدیمیِ نبود بودجۀ بازسازی شبکۀ فرسوده آب و فاضلاب در حالی است که به گفته مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس تنها در سال ۸۴ـ ۸۵ مبلغ ۱۴۹ میلیون دلار وام از بانک جهانی برای بازسازی سیستم فاضلاب خوزستان دریافت شده بود.

آگهی

پیشنهاد مسئولان به مردم: چاه حفر کنید

در حالی که سیل و آبگرفتگی‌ها زندگی در استان خوزستان را فلج کرده است، روز پنج‌شنبه معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان کرمانشاه نیز درباره احتمال طفیان رودخانه قره‌سو در این استان هشدار داد.

خبرگزاری فارس به نقل از غلام‌رضا چامه نوشت: «ناحیه رودخانه قره‌سو که با مساحت ۵۳۰ هکتاری حدود یک‌پنجم استان را شامل می‌شود، با وجود انجام یک سری اقدامات از حوزه‌های بالادست روانسر، ماهیدشت و قسمت‌های نزدیک کامیاران، همچنان برای کرمانشاه معضل محسوب می‌شود.»

او به مردم پیشنهاد داد که «با حفر چاه‌های جذبی به عمق پنج متر داخل خانه» خطر سیلاب را کاهش دهند تا آب روان‌آبی که از پشت بام می‌آید به داخل چاه‌ها برود و وارد خیابان نشود؛ یا شهرداری به روش‌هایی این آب‌ها را در مسیر تغذیه کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ایران درگیر بارش‌های سیل‌آسا؛ دست‌کم ۱۰ نفر در استان‌های جنوبی جان باختند

سیل در خوزستان؛ مدارس اهواز و کارون روز چهارشنبه هم تعطیل خواهند بود

بارش باران و بالا آمدن فاضلاب در استان خوزستان؛ ادارات و مدارس تعطیل شدند