در میان رهبران و شخصیتهای معروف جهان، پاپ جزو نادر افرادی است که این واقعه تروریستی را محکوم کرده است.
پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان، کشتار دهها تن از روستائیان نیجریه به دست اسلامگرایان بوکوحرام را محکوم کرد و این عمل تروریستی را «توهین به نام خداوند» خواند.
روز شنبه دهها تن از نیروهای مسلح بوکوحرام به ماهیگیران و کشاورزان در شالیزاری در شمال شرقی نیجریه هجوم بردند و دست کم ۷۶ تن از آنان را کشتند. آنها سپس با سوار بر موتورسیکلت، چند روستای سر راه خود را غارت کرده و خانههای روستاییان را به آتش کشیدند. سازمان ملل متحد شمار کل قربانیان این حملات در منطقه را ۱۱۰ نفر تخمین زده و گفته است که مهاجمان ۳۰ تن از این افراد را سر بریدهاند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
پاپ در سخنرانی عمومی خود در روز چهارشنبه ۲ دسامبر (۱۲ آذر) با محکوم کردن «وحشتآفرینی»های بوکوحرام و قتل «وحشیانه» شهروندان نیجریه گفت: «میخواهم برای نیجریه دعا کنم که متاسفانه بار دیگر در واقعهای تروریستی به خون کشیده شد. (...) باشد که خداوند دل آنهایی را که مرتکب چنین نفرتپراکنیهایی میشوند و شدیدا او را آزرده میکنند، به سوی خود جذب کند.»
در میان رهبران و شخصیتهای معروف جهان، پاپ جزو نادر افرادی است که این واقعه تروریستی را محکوم کرده است.
بوکوحرام مسئولیت کشتار را بر عهده گرفت
گروه بوکوحرام مسئولیت حمله روز شنبه را بر عهده گرفته است.
گروهی وابسته به بوکوحرام به نام «جماعت اهل سنت برای دعوت به جهاد» به رهبری فردی به نام ابوبکر شیخو روز سه شنبه با انتشار ویدیویی با عنوان «پیام جدید»، اعلام کرد که این کشتار را با هدف «انتقام» انجام داده است.
فردی که در این ویدیوی سه و نیم دقیقهای صحبت میکند، مدعی است که قربانیان افرادی بودهاند که اطلاعات گروه آنها را به نیروهای دولتی میدادهاند و تهدید میکند که همین سرنوشت در انتظار کسانی خواهد بود که اطلاعات آنها را لو میدهند.
بیشتر قربانیان حمله روز شنبه، کارگران فصلی بودند که از هزار کیلومتر دورتر در غرب نیجریه برای کار به آنجا رفته بودند. حمله به این افراد در روستایی به نام خوشوبه و نیز شالیزاری در نزدیکی روستای زابرماری واقع در ۱۵ کیلومتری شهر مایدوگوری، مرکز استان بورنو در شمال شرق نیجریه صورت گرفت.
این منطقه از نیجریه از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون جولانگاه گروه بوکوحرام و صحنه کشتارها و اقدامات تروریستی دیگر این گروه بوده است. علاوه بر بوکوحرام، شاخهای از داعش نیز در این منطقه فعالیت دارد. مبارزه با بوکوحرام و گروههای تروریستی دیگر از جمله شعارهای انتخاباتی محمد بوهاری، رئیس جمهوری نیجریه بود، شعاری که او تاکنون برای عملی کردنش موفق نبوده است.
نبرد نیروهای دولتی و گروههای دفاع محلی با نیروهای بوکوحرام در نیجریه تاکنون ۳۶ هزار کشته بر جای گذاشته و سبب آوارگی حدود دو میلیون نفر شده است.