NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

شهروند استرالیایی-بریتانیایی زندانی در تهران با سه ایرانی متهم به دور زدن تحریم‌ها مبادله شد

کایلی مور-گیلبرت، پژوهشگر بریتانیایی-استرالیایی
کایلی مور-گیلبرت، پژوهشگر بریتانیایی-استرالیایی Copyright عکس از باشگاه خبرنگاران جوان
Copyright عکس از باشگاه خبرنگاران جوان
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تصاویر پخش شده توسط صدا و سیمای ایران خانم مور-گیلبرت را در حالی که حجاب خاکستری به سر و ماسک آبی رنگ بر چهره داشت، نشان داده که در فرودگاه تهران منتظر سوار شدن بر هواپیماست.

آگهی

تلویزیون ایران روز چهارشنبه گزارش داد که تهران کایلی مور-گیلبرت، پژوهشگر بریتانیایی-استرالیایی را که بیش از دو سال در تهران زندانی بود، در تبادل با سه ایرانی متهم به دور زدن تحریم‌ها آزاد کرده است.

تصاویر پخش شده توسط سیمای ایران خانم مور-گیلبرت را در حالی که حجاب خاکستری به سر و ماسک آبی رنگ بر چهره داشت، نشان داده که در فرودگاه تهران منتظر سوار شدن بر هواپیماست.

تلویزیون ایران همزمان تصاویر سه ایرانی را پخش کرده که پس از آزادی و رسیدن به فرودگاه تهران پرچم ایران بر دوش داشتند. «یک فعال اقتصادی و دو شهروند ایرانی» به تعبیر تلویزیون ایران به «دلایل واهی» از جمله دور زدن تحریم‌های آمریکا در خارج از کشور تحت بازداشت بوده‌اند. سیمای جمهوری اسلامی اطلاعاتی در مورد کشور یا کشورهایی که این سه ایرانی در آنها تحت بازداشت بوده‌اند، ارائه نکرده است.

با این حال تایلند روز پنجشنبه اعلام کرد که سه فردی که به مقام‌های ایرانی تحویل داده شده‌اند به جرم مشارکت در طرح بمب‌گذاری سال ۲۰۱۲ در این کشور زندانی بوده‌اند. 

کایلی مور-گیلبرت، فارغ التحصیل دانشگاه کمبریج و پژوهشگر و استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ملبورن بود. او سال ۲۰۱۸ میلادی پس از شرکت در یک کنفرانس در تهران، در زمان ترک این کشور در فرودگاه بازداشت و سپس به اتهام جاسوسی برای اسرائیل محاکمه و به ۱۰ سال زندان محکوم شد. محاکمه خانم مور-گیلبرت پشت درهای بسته انجام شد و در طول محاکمات، او همه اتهامات طرح شده را رد کرد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

فشارهای بین‌المللی علیه ایران برای آزادی او در ماه‌های اخیر و به دنبال انتشار گزارش‌هایی مبنی بر وخیم شدن حال جسمی او به دلیل تحمل طولانی مدت زندان انفرادی و انتقال به زندان بدنام قرچک افزایش یافته بود.

خانم مور-گیلبرت اخیرا اعتصاب غذا کرده و از دولت استرالیا درخواست کرده بود تا برای آزادی او که تحت «شکنجه روانی» قرار داشته، اقدامات بیشتری انجام دهد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تهران از آزادی آخرین شهروند اسپانیایی زندانی در ایران خبر داد

تمامی زندانیان ایران و آمریکا در هر دو کشور در یک نگاه

نامه فائزه هاشمی از زندان در آستانه سالگرد خیزش ۱۴۰۱؛ «دردنامه» زندانی یا «ذکر مصیبت» زندانبان؟