NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دومین واگذاری طبق توافق آتش‌بس؛ کلبجر به جمهوری آذربایجان بازگردانده شد

منطقه کلبجر
منطقه کلبجر Copyright خبرگزاری فرانسه
Copyright خبرگزاری فرانسه
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کنترل منطقه کَلبَجَر (کارواجار) شب گذشته به‌عنوان بخشی از توافق‌نامه آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ شش هفته‌ای، به جمهوری آذربایجان برگردانده شد.

آگهی

کنترل منطقه کَلبَجَر (کارواجار) شب گذشته به‌عنوان بخشی از توافق‌نامه آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ شش هفته‌ای، به جمهوری آذربایجان برگردانده شد.

این منطقه یکی از سه منطقه‌ای است که طبق توافق میان جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه با خروج نظامیان ارمنی به باکو واگذار شد. پیش از این آغدام(آکنا) به نظامیان آذربایجان تحویل داده شده بود.

وزارت دفاع آذربایجان پس از در اختیار گرفتن کلبجر در بیانیه ای این موضوع را تایید کرد.

منطقه کلبجر بین جمهوری خودخوانده قره باغ و ارمنستان واقع شده است و طبق توافق باید در تاریخ ۱۵ نوامبر (۱۰ روز پیش) واگذار می‌شد اما باکو با تمدید مهلت واگذاری این منطقه به‌خاطر مسائل انسانی موافقت کرد.

لاچین (بردزور) سومین منطقه‌ای است که باید در تاریخ یک دسامبر به جمهوری آذربایجان واگذار شود. هر سه منطقه از زمان پایان جنگ در سال ۱۹۹۴ میلادی در اختیار جدایی‌طلبان تحت حمایت ارمنستان قرار گرفته بود. علاوه بر این ارتش آذربایجان در درگیری‌های اخیر چهار منطقه دیگر را در اختیار گرفته است که طبق توافق‌نامه صلح می‌توانند آن‌ها را حفظ کند.

خبرگزاری فرانسه در روزهای منتهی به واگذاری این سه منطقه گزارش داد که ساکنان ارمنی این مناطق پیش از ترک خانه‌های خود آن‌ها را به آتش می‌کشند.

طرفین طبق توافق متعهد شده‌اند در مدت سه سال «برنامه احداث یک مسیر جدید تردد» در طول کریدور لاچین، یعنی خط پیوند خان‌کندی (استپاناکرت) مرکز قره‌باغ (جمهوری خودخوانده آرتساخ) با ارمنستان را تعیین کنند.

روسیه نیز قرار است نزدیک به ۲ هزار نیروی صلح بان خود را برای نظارت بر روند اجرای توافقنامه صلح به منطقه بفرستد.

در شهر دادی‌وانک که در منطقه کلبجر قرار دارد گریگوری گریگوریان، مهندس ارمنی می‌گوید که از اینکه خانه‌ای را که در آن ۲۵ سال زندگی کرده است ترک می‌کند تاسف می‌خورد. جاییکه به گفته گریگوری، فرزندانش بزرگ شدند و به مدرسه رفتند.

این شهر به‌خاطر صومعه قرن ۱۲ خود شناخته شده است که قرار است آن هم به جمهوری آذربایجان بازگردانده شود. در هفته‌های اخیر مسیحیان این منطقه برای آخرین بار در آنجا دعا کردند. گرچه باکو اطمینان داده است که از بناهای مذهبی حفاظت می‌کند اما ارمنی‌هایی که در این منطقه ساکن بودند همچنان نگران این مکان‌ها هستند.

دور جدید درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ از روز ۲۷ سپتامبر (۶ مهر ) آغاز شده بود و پس از چندبار اعلام آتش بس ناموفق، پس از شش هفته درگیری، در نهایت با میانجیگری روسیه توافق‌نامه صلح امضا شد.

ارمنستان اعلام کرد که در این شش هفته درگیری بیش از دو هزار نیروی نظامی این کشور کشته شدند. این درحالی است که جمهوری آذربایجان تاکنون از اعلام شمار کشته شده‌های نظامی خود خودداری کرده است و تنها اعلام کرده که ۹۳ غیر نظامی در جریان حملات نیروهای ارمنی به مناطق شهری جان خود را از دست داده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«ابهامات آتش‌بس در قره‌باغ»؛ دیپلمات‌های فرانسه، آمریکا و روسیه گفتگو می‌کنند

قره‌باغ، کوزووی اروپا در قلب قفقاز؛ نقش روسیه چیست؟

کارآیی و قدرت رزم پاتریوت آمریکا و مامبا اروپا: کدام خریدار بیشتری دارد؟